Criteriul National

Care sunt cele mai frecvente defectiuni ale calculatoarelor si cum pot fi remediate

Care sunt cele mai frecvente defectiuni ale calculatoarelor si cum pot fi remediate
februarie 21
10:53 2018

Pentru multi dintre noi functionarea aparatelor electronice, in special a calculatoarelor, constituie adevarate mistere. Un cablu incorect conectat, bateriile de la tastatura ajunse la final sau blocarea mouse-ului sunt probleme frecvente care ne dau batai de cap, insa acestea pot fi rezolvate prin realizarea unei inspectii de rutina a calculatorului.

Adevaratele probleme sunt insa cele ce nu pot fi rezolvate acasa, ci doar de profesionisti in service-uri specializate. Specialistii in reparatii calculatoare din Constanta ne indica care sunt principalele probleme cu care ne putem confrunta:

  1. Calculatorul nu trece de START si sunt lansate semnale sonore periodice. Aceasta problema este legata de obicei de defectarea memoriei RAM, sau de deplasarea acesteia din soclul in care este situata.
  2. Calculatorul porneste, dar nu poate incarca sistemul de operare. In aceasta situatie putem avea defectiuni la sistemul de operare sau a harddisk-ului. In multe dintre cazurile semnalate de specialisti, problemele sunt legate de soft sau Bios. Aceste situatii apar datorita defectarii partiale a hard-ului, deci pentru a se remedia problema piesa trabuie inlocuita.
  3. Restartarea repetata a unitatii, este o defectiune ce anunta o defectiune a sistemului de operare. Aceasta problema, poate aparea imediat dupa instalarea sistemului, insa se instaleaza frecvent si sau dupa utilizarea indelungata, a aceluiasi sistem. O alta cauza a restartarii repetate a unitatii este defectarea memoriei RAM. In acesta situatie, defectiunea se remediaza doar prin inlocuirea componentei.

Uneori calculatoarele se restarteaza si in timpul rularii unor jocuri sau a unor programe. In acesta situatie, se recomanda reinstalarea jocului sau a programului care a determinta resetarea. Astfel de defectiuni apar datorita instalarii vicioase a softurilor respective.

  1. Unitatea se blocheaza la incarcarea sistemului de operare. Acesata situatie semnaleaza o eroare la instalarea sistemului de operare. Specialistii recomanda repararea sau reinstalarea acestuia. Aceasta problema mai poate aparea si din pricina deplasarii unor componente din sloturile care le sunt destinate.
  2. Calculatorul se blocheaza in timpul rularii unor aplicatii. Aceasta situatie este frecventa, cand softul aplicatiei este incorect implementat sau sunt sariti pasi importanti din acest proces. Aceiasi defectiune poate aparea si cand aplicatia initiata nu mai este compatibila cu sistemul de operare, deci este invechita.
  3. Unitatea se blocheaza la deschiderea paginilor de internet. Aceasta defectiune este clar determintata de un virus! De obicei virusii cibernetici suprasolicita procesorul, iar acest fapt duce la blocarea intregului sistem.
  4. Unitatea optica nu functioneaza. Unitatea optica este o componenta sensibila, care in timp acumuleaza praf, iar acest fapt duce la functionarea defectuoasa. In numeroase cazuri, aceasta problema poate fi remediata prin curatare meticuloasa, insa sunt multe situatiile care necesita inlocuirea acestei piese.
  5. Monitorul nu functioneaza. Aceasta probleme este frecvente, si poate fi remediata prin in inlocuirea cablului de alimentare. Insa in multe situatii, nu monitorul este defect, ci placa de baza, o alta componente principala a unitatii.

Cele mai multe dintre defectiunile mentionate mai sus le putem remedia doar cu ajutorul specialistilor in IT. Pe site-ul Reparatii-calculatoare.net, putem gasi o lista completa a service-urilor IT din Romania. Filtrele instalate sunt instrumente care usureaza cautarea, iar repararea calculatorului devine o sarcina usoara. Multi specialisti in IT pot fi contactati prin intermediul retelelor de socializare precum Facebook, Instagram sau Twitter.e

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro