Criteriul National

Care sunt cele mai frecvente defectiuni ale calculatoarelor si cum pot fi remediate

Care sunt cele mai frecvente defectiuni ale calculatoarelor si cum pot fi remediate
februarie 21
10:53 2018

Pentru multi dintre noi functionarea aparatelor electronice, in special a calculatoarelor, constituie adevarate mistere. Un cablu incorect conectat, bateriile de la tastatura ajunse la final sau blocarea mouse-ului sunt probleme frecvente care ne dau batai de cap, insa acestea pot fi rezolvate prin realizarea unei inspectii de rutina a calculatorului.

Adevaratele probleme sunt insa cele ce nu pot fi rezolvate acasa, ci doar de profesionisti in service-uri specializate. Specialistii in reparatii calculatoare din Constanta ne indica care sunt principalele probleme cu care ne putem confrunta:

  1. Calculatorul nu trece de START si sunt lansate semnale sonore periodice. Aceasta problema este legata de obicei de defectarea memoriei RAM, sau de deplasarea acesteia din soclul in care este situata.
  2. Calculatorul porneste, dar nu poate incarca sistemul de operare. In aceasta situatie putem avea defectiuni la sistemul de operare sau a harddisk-ului. In multe dintre cazurile semnalate de specialisti, problemele sunt legate de soft sau Bios. Aceste situatii apar datorita defectarii partiale a hard-ului, deci pentru a se remedia problema piesa trabuie inlocuita.
  3. Restartarea repetata a unitatii, este o defectiune ce anunta o defectiune a sistemului de operare. Aceasta problema, poate aparea imediat dupa instalarea sistemului, insa se instaleaza frecvent si sau dupa utilizarea indelungata, a aceluiasi sistem. O alta cauza a restartarii repetate a unitatii este defectarea memoriei RAM. In acesta situatie, defectiunea se remediaza doar prin inlocuirea componentei.

Uneori calculatoarele se restarteaza si in timpul rularii unor jocuri sau a unor programe. In acesta situatie, se recomanda reinstalarea jocului sau a programului care a determinta resetarea. Astfel de defectiuni apar datorita instalarii vicioase a softurilor respective.

  1. Unitatea se blocheaza la incarcarea sistemului de operare. Acesata situatie semnaleaza o eroare la instalarea sistemului de operare. Specialistii recomanda repararea sau reinstalarea acestuia. Aceasta problema mai poate aparea si din pricina deplasarii unor componente din sloturile care le sunt destinate.
  2. Calculatorul se blocheaza in timpul rularii unor aplicatii. Aceasta situatie este frecventa, cand softul aplicatiei este incorect implementat sau sunt sariti pasi importanti din acest proces. Aceiasi defectiune poate aparea si cand aplicatia initiata nu mai este compatibila cu sistemul de operare, deci este invechita.
  3. Unitatea se blocheaza la deschiderea paginilor de internet. Aceasta defectiune este clar determintata de un virus! De obicei virusii cibernetici suprasolicita procesorul, iar acest fapt duce la blocarea intregului sistem.
  4. Unitatea optica nu functioneaza. Unitatea optica este o componenta sensibila, care in timp acumuleaza praf, iar acest fapt duce la functionarea defectuoasa. In numeroase cazuri, aceasta problema poate fi remediata prin curatare meticuloasa, insa sunt multe situatiile care necesita inlocuirea acestei piese.
  5. Monitorul nu functioneaza. Aceasta probleme este frecvente, si poate fi remediata prin in inlocuirea cablului de alimentare. Insa in multe situatii, nu monitorul este defect, ci placa de baza, o alta componente principala a unitatii.

Cele mai multe dintre defectiunile mentionate mai sus le putem remedia doar cu ajutorul specialistilor in IT. Pe site-ul Reparatii-calculatoare.net, putem gasi o lista completa a service-urilor IT din Romania. Filtrele instalate sunt instrumente care usureaza cautarea, iar repararea calculatorului devine o sarcina usoara. Multi specialisti in IT pot fi contactati prin intermediul retelelor de socializare precum Facebook, Instagram sau Twitter.e

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu