Criteriul National

Care sunt cele mai frecvente probleme pe care le au romanii cu telefoanele inteligente

Care sunt cele mai frecvente probleme pe care le au romanii cu telefoanele inteligente
februarie 02
23:37 2018

Telefoanele inteligente sunt dispozitive care au acaparat atentia romanilor de mai bine de un deceniu. Acestea nu mai sunt folosite doar pentru comunicarea informatiilor, sunt aparate complexe care ajuta la organizarea timpului, petrecerea timpului liber si pentru a afla in timp util informatii care prezinta interes. Din pacate, pe cat de complexe sunt aceste smartphone-uri, pe atat de repede se strica!

Conform unor studii realizate prin intermediul chestionarelor de companile specializate din tara, romanii se confrunta cu cinci probleme majore cand vine vorba de telefoane inteligente:

  1. defectarea softului;
  2. defectarea ecranelor tactile;
  3. defectarea acumulatorilor;
  4. defectarea sistemului de incarcare a acumulatorilor;
  5. defectarea butonului de pornire.

Cei mai multi angajati ai firmelor de reparatii telefoane din Constanta sustin ca majoritatea defectiunilor intalnite apar datorita utilizarii incorecte si necorespunzatoare a dispozitivelor. O alta cauza semnalata de acestia este instalarea fara raspundere a aplicatiilor pentru mobil. Iata care sunt, in opinia specialistilor, cauzele principale pentru defectarea telefoanelor inteligente.

  1. Defectarea softului, este poate cea mai frecventa problema a romanilor. Descarcarea excesiva a aplicatiilor pentru mobil, dar si utilizarea intensa a softurilor gratuite, scad gradul de protectie a telefonului. Accesarea de site-uri virusate este un alt motiv care poate duce la defectarea softului telefonului. Pentru a remedia aceasta problema, specialistii recomanda cu caldura trimiterea dispozitivelor catre service-uri specializate, nu repararea dupa ureche, conform pasilor simpli de pe Facebook, Youtube sau alte surse online. In multe cazuri probelmele de soft sunt cauzate de defectarea unor componente (memorie, procesor, s.a), deci remedierea telefonului se face doar prin inlocuirea pieselor.
  2. Defectarea ecranelor tactile poate fi o consecinta a unor socuri mecanice, a craparii fisurarii, sau a spargerii complete a display-ului. Ecranele telefoanelor mobile sunt de multe ori supuse si la alte tipuri de accidentari. Contactul cu orice tip de lichide este un alt factor care duce la alterarea functiilor ecranelor tactile. In aceste situatii, defectiunile se pot remedia odata cu indepartarea lichidului, insa sunt cazuri in care acest tratment nu este suficient, si necesita intreventia specialistilor.
  3. Defectarea acumulatorilor este o problema frecventa a smartphone-uriloe de ultima generatie. Aceasta defectiune apare in contextul in care telefoanele mobile dotate cu procesoare puternice ruleaza pentru perioade extinse aplicatii complexe. Acumulatorul poate fi afectat si din pricina variatiilor de tensiune, resimtite in timpul procesului de incarcare. Deci, cei ce locuiesc in zone cu fluctuatii mari de tensiune sunt cei mai afectati de aceste defectiuni.
  4. Defectarea sistemului de incarcare a acumulatorilor. Este o problema frecventa ce poate aparea din pricina manevrarii necorepunzatoare a dispozitivului, din pricina utilizarii excesive, sau din cauza defectarii incarcatorului. Aceasta problema a fost raportata de 15% dintre utilizatorii din Romania doar in anul precedent.
  5. Defectarea butonului de pornire. Chiar daca telefoanele inteligente sunt prevazute cu un numar mic de butoane, problema functionarii acestora da batai de cap romanilor. Multi dintre utilizatori care au semnalat aceasta problema centrelor de reparare telefoane mobile au fost nevoiti sa inlocuiasca butoanele. In multe dintre cazuri, remedierea s-a facut usor, prin curatarea acestora cu substante specifice.

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro