Criteriul National

Care sunt cele mai frecvente utilizari ale nisipului de constructii?

Care sunt cele mai frecvente utilizari ale nisipului de constructii?
august 01
15:05 2020

nisip constructii

   Nisipul este un material natural care este constituit din roci mici, corali si scoici. Nisipul a fost utilizat ca si material de constructie de secole, datorita numeroaselor sale beneficii. Motivul principal al utilizarii pe scara larga al acestui nisip de constructii este disponibilitatea usoara si costurile destul de reduse ale acestuia.

  Acest nisip de constructii nu are toxicitate si nu este sensibil la anumite probleme, precum coroziunea sau degradarea organica.

Iata 3 locuri in care este utilizat frecvent nisip de constructii:

  1. Caramizi din nisip

Dr. William Michaelis a descoperit si a patentat caramizile din nisip si var in 1880. Aceste caramizi de nisip- var constau in principal din nisip de constructii care este legat impreuna cu ajutorul silicatilor de calciu hidratat. Aceasta caramida este fabricata prin transformarea amestecului uscat de nisip si var hidratat intr-unul umed, care este apoi supus presiunii aburilor.  Datorita acestor caramizi, mortarul se ataseaza mult mai ferm. Un alt beneficiu al acestor caramizi este acela ca au o greutate foarte redusa.

  1. Agregate

Agregatele sunt o categorie variata de materiale, de la grosier pana la fin, care sunt utilizate in constructii. Nisipul de constructii este unul dintre materialele compozite ale agregatelor. Agregatele sunt utilizate intr-o serie de aplicatii de constructie diferite, fie pentru a sprijini placi de beton sau fundatii in timpul constructiei cladirilor. Agregatele sunt considerate o componenta esentiala in constructia de drumuri, canale si poduri.

  1. Pentru a face beton

Una dintre componentele principale ale betonului este nisipul de constructii. Acesta are un scop important, si anume, acela de a umple golul creat de agregate. Desigur, chiar si nisipul lasa numeroase goluri, care sunt completate in continuare cu ciment. Totusi, acest nisip de constructii este ideal pentru realizarea amestecului de beton, pentru ca el nu reactioneaza cu nici o alta componenta.

  Bineinteles, nisipul de constructii are numeroase alte utilizari, insa cele de mai sus sunt cele mai importante utilizari ale sale.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul