Criteriul National

Care sunt cele mai importante funcții inteligente ale kit-urilor de supraveghere video?

Care sunt cele mai importante funcții inteligente ale kit-urilor de supraveghere video?
august 23
12:14 2019

Kit-urile de supraveghere video au evoluat constant in ultimii ani. De la camere analog cu o rezolutie destul de slaba, s-a ajuns la camere care pot sa filmeze in orice conditii de lumina sau de mediu si dispun de o multime de functii incredibile.

Care sunt cele mai importante functii inteligente ale kit-urilor de supraveghere?

  1. Functia AWB. AWB vine de la Auto White Balance si se refera la ajustarea in mod automat a culorii albe. Practic, camerele dotate cu aceasta functie pot reproduce corect albul si elimina orice risc de neclaritate. AWB reuseste sa apropie modul in care camera distinge imaginea de modul in care ochiul uman poate sa o distinga.
  1. Functia WDR. WDR este Wide Dynamic Range si se refera la echilibrarea culorilor si a luminozitatii din fiecare imagine. La fel ca si in cazul AWB, rolul acestei functii este de a asigura o claritate foarte buna, indiferent ca este vorba despre o imagine de la exterior sau de la interior. In ultima vreme a aparut inclusiv functia DWDR care poate sa combine doua imagini obtinute succesiv, una subexpusa si alta supraexpusa, pentru a asigura o imagine de calitate superioara.
  1. Functia BLC. BLC vine de la Backlight compresion si este cea care asigura ajustarea expunerii pe suprafata imaginii. Camerela intampina destul de multe dificultati in reproducerea zonelor cu iluminat diferit. Tocmai de aceea, BLC elimina intunecarea data de probleme precum razele solare care bat direct in lentila.
  1. Functia AGC. AGC sau Automatic Gain Control permite inregistrarea in conditii foarte diferite de iluminare. Daca locul supravegheat este foarte intunecat, AGC poate sa creasca luminozitatea pana la nivelul ideal.
  1. Functia DNR. DNR este acronimul de la Digital Noise Reduction si se refera la eliminarea zgomotului din imagini. Acest zgomot reprezinta acele distorsiuni pe care le intalnesti adesea la televizoarele vechi. Prin aceasta functie imaginea capata o claritate foarte mare.

Atunci cand cauti un kit de supraveghere este bine sa cauti unul care contine toate aceste functii, deoarece avantajele pot fi uriase. Daca esti intersat si de alte infomatii, poti arunca o privire in articolul postat aici, de unde poti afla care sunt componentele unui asfel de kit de supraveghere.

Un kit de supraveghere foarte clar poate ajuta mult mai mult la prevenirea infractiunilor si chiar la prinderea infractorilor in cazul unui incident. Este adevarat ca tehnologia moderna este destul de costisitoare, insa avantajele pe care le ofera o fac sa merite.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul