Criteriul National

Care sunt cele mai importante tipuri de echipament de protectie?

Care sunt cele mai importante tipuri de echipament de protectie?
iulie 10
12:04 2019

Echipamentul de protectie individuala este absolut obligatoriu pentru atunci cand angajatorul stabileste ca este necesara utilizarea acestuia, in urma unei evaluari a riscului la locul de munca.

Cel mai utilizat in aceste cazuri este echipamentul personal de protectie si este reprezentat de diferite piese de imbracaminte si incaltaminte precum casti, manusi, ochelari, masti, dar si alt tip de echipamente care au rolul de a proteja de anumite infectii, boli sau de la pericolul de ranire.

Angajatorul este obligat sa evalueze in mod constant care sunt pericolele potentiale, astfel incat sa poata achizitiona si selecta echipamentul necesar.

Unul dintre locurile unde este necesara purtarea permanenta a echipamentelor de protectie personala este in mediul medical, de aceea, atat angajatii cat si cei care viziteaza un astfel de mediu trebuie sa poarte un anumit tip de echipament de protectie.

Aceste echipamente de protectie individuala trebuie sa aiba anumite caracteristici, astfel incat acestea sa isi poata indeplini rolul, si anume:

 • Este necesar ca echipamentul sa fie potrivit pentru riscurile care sunt implicate la un loc de munca
 • Este necesar ca echipamentui sa se potriveasca cerintelor ergonomice, dar si starii de sanatate a angajatului
 • Este necesar ca echipamentul de protectie sa se adapteze corect pe cel care il poarta

Care sunt principalele echipamente de protectie?

Exista mai multe tipuri de echipamente de protectie, insa printre cele mai importante dintre ele se afla:

 • Casca de protectie: este necesara pentru a proteja capul, in cazul in care exista riscul de accidentare. Ea trebuie sa fie prevazuta cu o banda ajustabila care are rolul de a preveni alunecarea acesteia si trebuie sa fie suficient de usoara.
 • Ochelarii de protectie: sunt necesari atunci cand exista riscul de a vatama ochii. Ei trebuie sa se potriveasca foarte bine cu aspectul fetei.
 • Casti si dopuri de urechi: sunt necesare pentru protejarea urechilor impotriva zomotelor puternice, zgomot care depaseste valoare de 85 decibeli.
 • Masca de protectie: este necesara pentru protejarea angajatilor care lucreaza in spatii cu mult praf sau vapori toxici.
 • Masca de sudura: este necesara pentru protejarea angajatului in timpul sudurii, insa pot fi utilizate si in alte arii de activitate.
 • Manusile: sunt necesare pentru protejarea angajatului, insa este necesar sa se tina cont de scopul protectiei, dar si de conditiile ergonomice. Este necesar insa, atunci cand purtarea manusilor este obligatorie, sa se tina cont si de materialul din care este confectionata manusa, caci poate dezvolta diverse tipuri de alergii.
 • Imbracamintea de protectie: este necesara pentru acei angajati care lucreaza in aer liber si au nevoie sa fie protejati de vant, ploi sau umezeala. Exista diverse tipuri de articole de imbracaminte, si anume: jachete, veste, pantaloni, halate, salopete, etc.
 • Incaltamintea de protectie: este necesara pentru a fi purtata atunci cand angajatul trebuie sa se protejeze impotriva umezelii sau diverselor tipuri de materiale sau substante toxice si iritante. Printre acestea sunt incluse: ghetele, bocancii, cizmele, sabotii, etc.

Astfel, este foarte important ca acest echipament de protectie sa fie ales in functie de fiecare activitate in parte, dar si de mediul unde aceasta se desfasoara, pentru a avea garantia ca angajatul este in siguranta.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul

Criteriul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei