Criteriul National

Care sunt costurile de montare a unui sistem de supraveghere

Care sunt costurile de montare a unui sistem de supraveghere
februarie 21
15:23 2018

Orice om isi doreste ca, in momentul in care ajunge seara acasa dupa o zi obositoare de munca, sa se poata relaxa in voie, alaturi de familia sa. In plus, toata lumea vrea ca in timpul zilei sa se concentreze pe activitatile de la serviciu si sa nu stea cu teama ca un raufacator i-ar putea sparge locuinta. De asemenea, daca esti antreprenor, cu siguranta iti doresti ca angajatii tai sa fie in siguranta la birou, pentru ca astfel devin mai productivi. Pentru toate aceste probleme, exista o singura solutie: montarea unui sistem de supraveghere in apartamentul, casa sau sediul afacerii tale.

Un sistem de supraveghere are trei mari roluri. In primul rand, el confera liniste proprietarilor unei locuinte sau unui birou, acestia stiind ca nicio miscare suspecta nu va scapa neobservata si nepedepsita. In al doilea rand, are un rol preventiv. In momentul in care un hot observa prezenta unui sistem de supraveghere, devine mult mai reticent la a sparge respectiva casa sau apartament, stiind ca risca sa fie identificat si prins cu usurinta. Daca totusi se decide sa actioneze, el va fi surprins pe camere. Acesta este cel de-al treilea rol al unui sistem de supraveghere: ajuta la identificarea si prinderea raufacatorilor.

In momentul in care se decid sa isi instaleze pentru prima oara un astfel de dispozitiv, oamenii au o intrebare fireasca: care sunt costurile de montare a unui sistem de supraveghere? Raspunsul la aceasta intrebare depinde de mai multi factori printre care: numarul de camere ale sistemului de supraveghere ales, tipul acestora (cu fir, fara fir, de interior, de exterior etc), compania aleasa pentru realizarea montajului si multe altele. In general, insa, costurile de montare a unui sistem de supraveghere variaza intre 50 de lei si 150 de lei pentru fiecare camera a acestuia.

In plus, camerele de supraveghere nu pot fi orientate decat spre perimetrul aflat in proprietatea ta si nu pot surprinde imagini de pe perimetrul aflat in proprietatea altor persoane. Din acest motiv, in momentul in care achizitionezi un sistem de supraveghere, trebuie sa apelezi si la o companie profesionista care sa asigure montajul si sa ai in vedere si costurile acestei operatiuni.

Montarea unui sistem de supraveghere interior necesita rabdare si pricepere, deoarece camerele trebuie amplasate fara a deteriora finisajele existente. Pe de alta parte, montarea unui sistem de supraveghere exterior presupune mai intai o vizita din partea specialistilor, pentru vizionarea locatiei si stabilirea pretului, in functie de caracteristicile acesteia. Pe langa montarea propriu-zisa, specialistii trebuie sa se asigure ca toate componentele sistemului de supraveghere comunica intre ele si sunt sincronizate.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andreea Paul

Andreea Paul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu