Criteriul National

Care sunt diferentele dintre un laptop second hand cu HDD si unul cu SSD

Care sunt diferentele dintre un laptop second hand cu HDD si unul cu SSD
februarie 27
16:11 2018

Daca doresti sa iti achizitionezi un laptop second hand, una dintre primele decizii pe care trebuie sa le iei este daca acesta sa fie dotat cu un HDD (hard disk drive) sau un SSD (solid state drive). Principala diferenta intre un HDD si un SSD o reprezinta modalitatea de stocare a informatiei, dar si viteza cu care aceasta poate fi accesata.

Un hard-disk clasic are componente mecanice si electrice (un disc magnetic), pe cand un solid state drive are in componenta cipuri de memorie. In cazul HDD-urilor, procesul de stocare si citire a informatiei se face magnetic, prin encodarea unei unde la scriere si decodarea acesteia la citire. In cazul SSD-urilor, informatia este stocata binar.

Interesant este ca, desi tehnologia care sta la baza SSD-urilor este mai veche, abia in ultimii ani s-a putut trece la productia de masa a acestora, odata cu scaderea costurilor pentru anumite componente.

Iata in continuare care sunt principalele beneficii ale unui laptop second hand dotat cu SSD, respectiv HDD.

Avantajele unui SSD pe un laptop second hand:

– viteza de accesare, citire si scriere a informatiilor net superioara comparativ cu a unui laptop second hand cu HDD;

– un SSD are o greutate mai redusa decat a unui hard-disk clasic si are i dimensiuni mai mici;

– nu se supraincalzeste atunci cand este solicitat mai mult;

– este mai silentios decat un HDD (de fapt, un SSD nu emite niciun fel de sunete sau vibratii);

– este mai rezistent la socuri, deoarece nu are parti mecanice (din acest motiv, un SSD nu poate suferi un defect mecanic);

– are un consum de energie de pana la 10 ori mai mic, ceea ce inseamna ca un laptop second hand dotat cu SSD va functiona o perioada mai indelungata folosind doar bateria.

Avantajele unui HDD pe un laptop second hand:

– un hard-disk clasic este mai ieftin, ceea ce inseamna ca si laptopul second hand va avea un pret mai mic;

– HDD-urile au o capacitate de stocare mai mare;

– recuperarea datelor de pe un HDD este mult mai rapida si mai putin costisitoare decat in cazul SSD-urilor;

Interlink, furnizor de echipamente IT second hand inca din 1997, are in oferta sa peste 20 de modele de laptop second hand dotate cu SSD, de la producatori renumiti la nivel international: Dell, Fujitsu Siemens si HP.

Daca alegi sa achizitionezi un laptop second hand de la Interlink, beneficiezi de urmatoarele avantaje:

– garantie standard de 12 luni, care poate fi prelungita pana la 5 ani prin intermediul serviciului de garantie extinsa;

– transport gratuit pentru orice comanda a carei valoare depaseste 150 de Lei;

– livrare rapida in toata tara, in maximum 48 de ore;

– drept de retur in 60 de zile;

– un credit de 5% din valoarea oricarei comenzi online, pentru a efectua noi cumparaturi pe site-ul Interlink.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Andreea Paul

Andreea Paul

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu