Criteriul National

Care sunt recomandarile specialistilor pentru urmatoarea ta vacanta?

Care sunt recomandarile specialistilor pentru urmatoarea ta vacanta?
octombrie 11
10:12 2018

Cea mai frumoasa perioada a anului poate fi cea in care te relaxezi in vacanta mult asteptata, insa pentru inceput, este necesar sa alegi din mai multe oferte de vacanta exact pe cea potrivita pentru tine.  Astfel, este necesar sa iti stabilesti bugetul si sa studiezi ceea ce ofera fiecare destinatie turistica si sa faci cea mai buna alegere, cea care te va face cu adevarat fericit.

Chiar daca ai un loc preferat sau o zona care mereu iti aduce bucuria in suflet, este recomandat sa alegi mereu sa descoperi tari si regiuni pe care nu le-ai mai vizitat si care merita toata atentia.

Stabilirea locului unde vei petrece vacanta trebuie planificat cu mult inainte de a pleca, din mult mai multe motive. Printre cele mai importante aspecte legate de planificarea timpurie a vacantei sunt cele legate de bani, precum reducerile Early booking care se aplica ofertelor si cele legate de disponibilitatea locurilor de cazare.

Daca alegi ca mod de transport calea aeriana, este bine sa faci rezervarea biletelor de avion din timp si sa compari tarifele de pe mai multe site-uri de profil, caci in acest mod vei avea siguranta alegerii celei mai bune oferte.

Atunci cand alegi o destinatie turistica trebuie sa ai in vedere obiective si locuri turistice care merita vizitate, precum si piete locale, restaurante sau taverne unde poate fi savurata gastronomia locala. De asemenea, este recomandat sa te informezi despre locul unde vei ajunge si sa citesti ghiduri sau povesti despre locurile pe care le vei vedea.

Inca dinainte de a pleca pot fi accesate site-uri ale muzeelor sau locatiilor unde se poate face o programare sau se pot cumpara bilete, astfel incat sa poata fi scutit foarte mult din timp.

Este important sa se tina cont daca legile tarii respective impun sa aveti ca turisti anumite documente traduse, ca acestea sa fie legalizate din timp. La fel de important este sa se noteze si datele de contact ale ambasadei sau consulatului din tara respectiva si numerele de telefon de urgenta care pot fi apelate in caz de pericol.

Un alt aspect important de care trebuie tinut cont este vremea din perioada in care veti merge in vacanta, astfel incat sa fiti la curent cu temperaturile si precipitatiile, dar si cu diferentele de temperatura dintre zi si noapte. Cunoscand toate aceste detalii, veti putea hotara care sunt cele mai potrivite haine pe care le puteti lua in bagaj.

Totusi, este important sa optati atat pentru haine subtiri, cat si mai groase, caci temperaturile pot varia mult. Totusi, indiferent de situatie, trebuie sa puneti in bagaj treninguri, caci articolele sportive sunt potrivite in orice situatie si ofera senzatia de confort.

Un alt aspect legat de viitoarea calatorie este legat de cursul valutar oficial al tarii respective, dar si de cea mai convenabila modalitate de plata , cum si unde se pot schimba banii, dar si care sunt tarifele locale.

Anumite destinatii si zone turistice au propria cultura si anumite specificitati de care trebuie tinut cont, astfel incat sa nu fie incalcate anumite legi.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu