Criteriul National

Care sunt recomandarile specialistilor pentru urmatoarea ta vacanta?

Care sunt recomandarile specialistilor pentru urmatoarea ta vacanta?
octombrie 11
10:12 2018

Cea mai frumoasa perioada a anului poate fi cea in care te relaxezi in vacanta mult asteptata, insa pentru inceput, este necesar sa alegi din mai multe oferte de vacanta exact pe cea potrivita pentru tine.  Astfel, este necesar sa iti stabilesti bugetul si sa studiezi ceea ce ofera fiecare destinatie turistica si sa faci cea mai buna alegere, cea care te va face cu adevarat fericit.

Chiar daca ai un loc preferat sau o zona care mereu iti aduce bucuria in suflet, este recomandat sa alegi mereu sa descoperi tari si regiuni pe care nu le-ai mai vizitat si care merita toata atentia.

Stabilirea locului unde vei petrece vacanta trebuie planificat cu mult inainte de a pleca, din mult mai multe motive. Printre cele mai importante aspecte legate de planificarea timpurie a vacantei sunt cele legate de bani, precum reducerile Early booking care se aplica ofertelor si cele legate de disponibilitatea locurilor de cazare.

Daca alegi ca mod de transport calea aeriana, este bine sa faci rezervarea biletelor de avion din timp si sa compari tarifele de pe mai multe site-uri de profil, caci in acest mod vei avea siguranta alegerii celei mai bune oferte.

Atunci cand alegi o destinatie turistica trebuie sa ai in vedere obiective si locuri turistice care merita vizitate, precum si piete locale, restaurante sau taverne unde poate fi savurata gastronomia locala. De asemenea, este recomandat sa te informezi despre locul unde vei ajunge si sa citesti ghiduri sau povesti despre locurile pe care le vei vedea.

Inca dinainte de a pleca pot fi accesate site-uri ale muzeelor sau locatiilor unde se poate face o programare sau se pot cumpara bilete, astfel incat sa poata fi scutit foarte mult din timp.

Este important sa se tina cont daca legile tarii respective impun sa aveti ca turisti anumite documente traduse, ca acestea sa fie legalizate din timp. La fel de important este sa se noteze si datele de contact ale ambasadei sau consulatului din tara respectiva si numerele de telefon de urgenta care pot fi apelate in caz de pericol.

Un alt aspect important de care trebuie tinut cont este vremea din perioada in care veti merge in vacanta, astfel incat sa fiti la curent cu temperaturile si precipitatiile, dar si cu diferentele de temperatura dintre zi si noapte. Cunoscand toate aceste detalii, veti putea hotara care sunt cele mai potrivite haine pe care le puteti lua in bagaj.

Totusi, este important sa optati atat pentru haine subtiri, cat si mai groase, caci temperaturile pot varia mult. Totusi, indiferent de situatie, trebuie sa puneti in bagaj treninguri, caci articolele sportive sunt potrivite in orice situatie si ofera senzatia de confort.

Un alt aspect legat de viitoarea calatorie este legat de cursul valutar oficial al tarii respective, dar si de cea mai convenabila modalitate de plata , cum si unde se pot schimba banii, dar si care sunt tarifele locale.

Anumite destinatii si zone turistice au propria cultura si anumite specificitati de care trebuie tinut cont, astfel incat sa nu fie incalcate anumite legi.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei