Criteriul National

Care sunt recomandarile specialistilor pentru urmatoarea ta vacanta?

Care sunt recomandarile specialistilor pentru urmatoarea ta vacanta?
octombrie 11
10:12 2018

Cea mai frumoasa perioada a anului poate fi cea in care te relaxezi in vacanta mult asteptata, insa pentru inceput, este necesar sa alegi din mai multe oferte de vacanta exact pe cea potrivita pentru tine.  Astfel, este necesar sa iti stabilesti bugetul si sa studiezi ceea ce ofera fiecare destinatie turistica si sa faci cea mai buna alegere, cea care te va face cu adevarat fericit.

Chiar daca ai un loc preferat sau o zona care mereu iti aduce bucuria in suflet, este recomandat sa alegi mereu sa descoperi tari si regiuni pe care nu le-ai mai vizitat si care merita toata atentia.

Stabilirea locului unde vei petrece vacanta trebuie planificat cu mult inainte de a pleca, din mult mai multe motive. Printre cele mai importante aspecte legate de planificarea timpurie a vacantei sunt cele legate de bani, precum reducerile Early booking care se aplica ofertelor si cele legate de disponibilitatea locurilor de cazare.

Daca alegi ca mod de transport calea aeriana, este bine sa faci rezervarea biletelor de avion din timp si sa compari tarifele de pe mai multe site-uri de profil, caci in acest mod vei avea siguranta alegerii celei mai bune oferte.

Atunci cand alegi o destinatie turistica trebuie sa ai in vedere obiective si locuri turistice care merita vizitate, precum si piete locale, restaurante sau taverne unde poate fi savurata gastronomia locala. De asemenea, este recomandat sa te informezi despre locul unde vei ajunge si sa citesti ghiduri sau povesti despre locurile pe care le vei vedea.

Inca dinainte de a pleca pot fi accesate site-uri ale muzeelor sau locatiilor unde se poate face o programare sau se pot cumpara bilete, astfel incat sa poata fi scutit foarte mult din timp.

Este important sa se tina cont daca legile tarii respective impun sa aveti ca turisti anumite documente traduse, ca acestea sa fie legalizate din timp. La fel de important este sa se noteze si datele de contact ale ambasadei sau consulatului din tara respectiva si numerele de telefon de urgenta care pot fi apelate in caz de pericol.

Un alt aspect important de care trebuie tinut cont este vremea din perioada in care veti merge in vacanta, astfel incat sa fiti la curent cu temperaturile si precipitatiile, dar si cu diferentele de temperatura dintre zi si noapte. Cunoscand toate aceste detalii, veti putea hotara care sunt cele mai potrivite haine pe care le puteti lua in bagaj.

Totusi, este important sa optati atat pentru haine subtiri, cat si mai groase, caci temperaturile pot varia mult. Totusi, indiferent de situatie, trebuie sa puneti in bagaj treninguri, caci articolele sportive sunt potrivite in orice situatie si ofera senzatia de confort.

Un alt aspect legat de viitoarea calatorie este legat de cursul valutar oficial al tarii respective, dar si de cea mai convenabila modalitate de plata , cum si unde se pot schimba banii, dar si care sunt tarifele locale.

Anumite destinatii si zone turistice au propria cultura si anumite specificitati de care trebuie tinut cont, astfel incat sa nu fie incalcate anumite legi.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu