Criteriul National

Care sunt semnificatiile simbolurilor din vise: flori si apa

Care sunt semnificatiile simbolurilor din vise: flori si apa
august 17
14:01 2017

Visele sunt o parte importanta a vieti! Studiile realizate de-a lungul anilor de speciialisti au demonstrat ca toat lumea viseaza, doar ca 90% din vise sunt uitate imediat organismul iese din starea de adormire.

Visele sunt conform specialistilor actiuni care se desfasoara independent de vointa proprie. Uneori actiunea din vis se desfasoara dupa tipare clare, alteori totul este haotic. Unele vise sunt domintate de culoare, altele de parfumuri puternice. Multe dintre vise au impact emotional puternic si apar  ca urmare a unor activitati, sentimente, trairi intense.

Decodificarea simbolurilor ascunse in vise a captat si continuta sa prezinte interes pentru multi dintre oamenii planetei. Teoria visului a fost dezbatuta de multi dintre invatatii lumii. Sigmund Freud, intemeietorul scolii de psihanaliza,  este unul dintre cei mai cunoscuti psihologi care s-a preocupat de problema dezbaterii teoriei viselor. In studiile sale a analizat atat datele stiintifice cat si datele culese din traditii populare.

Florile si apa, cele mai des intalnite simboluri din vise

Studiile de psihanaliza au scos la iveala ca florile si apa sunt cele mai des intalnite simboluri din vise. Descifrarea simbolurilor din vise continua sa ocupe timpul multor invatati, iata cu ce sunt asociate aceste doua elemente.

  1. 1. Ce inseamna cand visezi flori

Floriele sunt asociate de obicei cu evenimentele fericite, ele semnifica bucurie, iubire si fericire, nastere, renastere, caldura. Deci personele care viseaza flori traiesc sentimente de bucurie intensa.  Conform traditiilor populare personele care viseaza flori se bucura de stare de sanatate buna, fericire si evenimente intime intense.

Floriele albe inseamna puritate, si sunt asociate cu casatoria sau dorinta de intemeiere a unei familii.

Florile galbene sunt, conform credintelor populare, simbol pentru putere, prosperitate si armonie.

Floriel rosii sunt simbol pentru pasiune, iubire si intensitate.

Florile roz sunt asociate cu prietenia si sentimentele pure. Delicate si elegante florile roz inspira tandrete si afectiune.

  1. Ce insemna cand visezi apa

Apa inseamna viata, energie, sanatate. Acest element este asociat de obicei cu prospetitatea, bucuria de viata, puterea de munca si starea spirituala echilibrata.

Conform dictionarelor de vise, apa limpede inseamna echilibru spiritual. Este un element care apare cand esti calm. Pe de ala parte apa involburata este semn de presiune emotionala.

Apa murdara dezvaluie stare de neliniste profunda, de agitatie sufletesca si neincredere.

Apa curgatoare dezvaluie necesitaatea de singuratate si introspectie sufleteasca.

Cand vine vorba de apa, toate actiunile care se desfasoara in vis sunt importante. Daca inoti inseamna ca esti linistit si ai o stare echilibrata, cand plutesti inseamna ca modul de desfasuraare a vietii te multumeste.

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo