Criteriul National

Care sunt semnificatiile simbolurilor din vise: flori si apa

Care sunt semnificatiile simbolurilor din vise: flori si apa
august 17
14:01 2017

Visele sunt o parte importanta a vieti! Studiile realizate de-a lungul anilor de speciialisti au demonstrat ca toat lumea viseaza, doar ca 90% din vise sunt uitate imediat organismul iese din starea de adormire.

Visele sunt conform specialistilor actiuni care se desfasoara independent de vointa proprie. Uneori actiunea din vis se desfasoara dupa tipare clare, alteori totul este haotic. Unele vise sunt domintate de culoare, altele de parfumuri puternice. Multe dintre vise au impact emotional puternic si apar  ca urmare a unor activitati, sentimente, trairi intense.

Decodificarea simbolurilor ascunse in vise a captat si continuta sa prezinte interes pentru multi dintre oamenii planetei. Teoria visului a fost dezbatuta de multi dintre invatatii lumii. Sigmund Freud, intemeietorul scolii de psihanaliza,  este unul dintre cei mai cunoscuti psihologi care s-a preocupat de problema dezbaterii teoriei viselor. In studiile sale a analizat atat datele stiintifice cat si datele culese din traditii populare.

Florile si apa, cele mai des intalnite simboluri din vise

Studiile de psihanaliza au scos la iveala ca florile si apa sunt cele mai des intalnite simboluri din vise. Descifrarea simbolurilor din vise continua sa ocupe timpul multor invatati, iata cu ce sunt asociate aceste doua elemente.

  1. 1. Ce inseamna cand visezi flori

Floriele sunt asociate de obicei cu evenimentele fericite, ele semnifica bucurie, iubire si fericire, nastere, renastere, caldura. Deci personele care viseaza flori traiesc sentimente de bucurie intensa.  Conform traditiilor populare personele care viseaza flori se bucura de stare de sanatate buna, fericire si evenimente intime intense.

Floriele albe inseamna puritate, si sunt asociate cu casatoria sau dorinta de intemeiere a unei familii.

Florile galbene sunt, conform credintelor populare, simbol pentru putere, prosperitate si armonie.

Floriel rosii sunt simbol pentru pasiune, iubire si intensitate.

Florile roz sunt asociate cu prietenia si sentimentele pure. Delicate si elegante florile roz inspira tandrete si afectiune.

  1. Ce insemna cand visezi apa

Apa inseamna viata, energie, sanatate. Acest element este asociat de obicei cu prospetitatea, bucuria de viata, puterea de munca si starea spirituala echilibrata.

Conform dictionarelor de vise, apa limpede inseamna echilibru spiritual. Este un element care apare cand esti calm. Pe de ala parte apa involburata este semn de presiune emotionala.

Apa murdara dezvaluie stare de neliniste profunda, de agitatie sufletesca si neincredere.

Apa curgatoare dezvaluie necesitaatea de singuratate si introspectie sufleteasca.

Cand vine vorba de apa, toate actiunile care se desfasoara in vis sunt importante. Daca inoti inseamna ca esti linistit si ai o stare echilibrata, cand plutesti inseamna ca modul de desfasuraare a vietii te multumeste.

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo