Criteriul National

Cartea fenomen de la Colleen Hoover pe care trebuie să o citești: Totul se termină cu noi

Cartea fenomen de la Colleen Hoover pe care trebuie să o citești: Totul se termină cu noi
decembrie 20
18:31 2021

Colleen Hoover este una dintre cele mai îndrăgite autoare contemporane, care a cucerit milioane de oameni cu ajutorul cărților sale. Deși cărțile sale sunt cărți de dragoste, garantat nu te vei plictisi, având în vedere evoluția personajelor și răsturnările de situație. Autoarea s-a născut în Texas (SUA) pe 11 decembrie 1979, sub numele de Margaret Colleen Fennell. Până să publice prima sa carte în anul 2012, a lucrat ca profesoară. 

În 2011, Colleen Hoover se hotărăște să înceapă lucrul la primul său roman, Slam, însă nu avea intenția să îl publice. După ce s-a decis totuși să lanseze cartea, la puțin timp, primește o recenzie de 5 stele din partea unui blogger de carte și de aici până la succes nu a mai fost decât un pas. 

În cei aproape 10 ani de când publică romane de dragoste, Colleen Hoover s-a remarcat prin stilul său unic de a scrie și modul cum însuflețește personajele. Oamenii citesc cărțile autoarei pe nerăsuflate și abia așteaptă să apară următorul volum. Putem spune că autoarea a cunoscut cu adevărat succesul în momentul în care a publicat romanul Ugly Love, ce a devenit rapid o carte fenomen. Un alt roman extrem de bine primit a fost și Verity, care a ținut cu sufletul la gură milioane de oameni din întreaga lume. 

Trebuie să menționăm și o alte carte extrem de apreciată, publicată în anul 2018: Totul se termina cu noi. Este un roman despre îndrăzneț, ce abordează subiectul iubirii și sacrificiului și de asemenea care explorează noi orizonturi. 

Protagonista din Totul se termină cu noi este Lily Bloom. Aceasta nu a avut o viața ușoară și a trebuit să muncească din greu pentru a-și atinge toate obiectivele, atât pe plan personal, dar și profesional. După ce a absolvit liceul, s-a mutat la Boston, unde a început o mică afacere. Când viața să părea că intră pe un făgaș normal, îl cunoaște pe Ryle Kincaid, un neurochirurg care îi va schimba viața brusc.

Deși cei doi se atrag foarte mult, iar Lily îl vede pe Ryle ca pe bărbatul perfect, pe care nu și-l poate scoate din minte, el nu este încântat de o relație serioasă și de lungă durată. Cu toate acestea, Lily pare să înceapă să îi schimbe percepția. Protagonista noastră nu se dă bătută și vrea să afle adevăratul motiv pentru care Ryle nu își dorește să se implice într-o relație. 

Timpul trece, iar pe măsură ce Lily încearcă să afle tot mai mult despre Ryle, își aduce aminte de prima ei iubire, Atlas. Surprinzător sau nu, gândurile sale au avut un scop, deoarece la scurt timp, Atlas revine în viața lui Lily și legătura acesteia cu Ryle pare să se clatine. 

Este cu adevărat un roman deosebit, pe care merită să îl citești când vrei să îți amintești că dragostea nu este imposibilă și că poți să îți schimbi viața când te aștepți mai puțin! 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul