Criteriul National

Carturarul.ro – Atelierul resurselor pentru cititorii aventurosi

Carturarul.ro – Atelierul resurselor pentru cititorii aventurosi
august 18
17:35 2018

In contextul in care traim intr-o societate a vitezei, in care simtim pe pielea noastra ce inseamna expresia “timpul inseamna bani”, se intampla uneori ca cititorii din Romania sa simta ca nu mai au timpul de a explora librariile in cautarea acelor carti perfecte.

Recent, s-a lansat platforma de recenzii online Carturarul.ro, o adevarata comunitate a cititorilor din Romania. Desi nu se poate compara cu experienta vizitarii unei librarii, unde uneori te poti aseza pe canapea si rasfoi cartile preferate in timp ce bei un ceai, site-ul Carturarul.ro reuseste sa satisfaca cerintele exigente ale comunitatii de cititori din Romania.

Site-ul Carturarul.ro atrage deopotriva prin design-ul modern, avangardist, dar si prin continutul de calitate al recenziilor postate, care nu divulga esenta cartii, ci ii face pe cititori sa fie curiosi in legatura cu cartile pe care le prefera.

Ceea ce atrage cel mai mult este faptul ca aceasta platforma online a creat exact profilul cititorului modern, aventuros, curios si totodata rational, care intelege importanta lecturii si a faptului ca dincolo de multitudinea de alegeri, cu totii ne vom orienta la un moment dat catre anumite stiluri (carti de aventura in genul romanului Hotul de Carti de Markus Zusak, young adult, romane de dragoste, etc.) ori vom prefera cartile non-fictionale in locul celor fictionale.

De ce merita sa accesezi site-ul Carturarul.ro?

Aceasta platforma online ofera, pe langa experienta unei navigari placute, numeroase recenzii, atat ale unor titluri de belestrica, cat si de non-fictiune.

In privinta titlurilor de beletristica, meritul acestui site este faptul ca ofera recenzii ale unor carti din diverse stiluri: drama, mister, romantice, etc. astfel incat membrii comunitatii online de cititori din Romania pot alege exact acel sub-domeniu care ii intereseaza.

In privinta cartilor non-fictionale, cei din echipa care sta in spatele proiectului de avengura Carturarul.ro aleg exact acele titluri celebre, lecturi care au meritul de a imbogati cultural, dar mai ales social pe cei care aleg sa le parcurga, precum celebra lucrare a lui Eckhart Tolle, puterea prezentului.

Atat cartile de beletristica, cat si cele de fictiune primesc recenzii dupa o structura clara, concisa, dar nu rigida, care atrage cititorii ce au nevoie de putine cuvinte, dar relevante.

Aceste recenzii incep gradual prin a prezenta anumite informatii generale despre cartile respective, informatiile avand rolul de a seta un anumit context care sa ii faca pe cititori sa inteleaga mai bine despre ce este in vorba in materialul pe care intentioneaza sa-l achizitioneze.

Dupa aceasta contextualizare, recenziile de pe Carturarul.ro va initiaza in plotul general al cartii, fara a dezvalui lucrurile esentiale. In acest sens, cititorii vor fi curiosi sa achizitioneze cartile pe care le doresc.

Dupa prezentarea sumara a acestui plot, urmeaza o mica prezentare a “stilului literar si atmosferei create prin cuvinte”, ce sintetizeaza exact caracteristicile de baza ale cartii. In final, cititorilor le sunt prezentate motive pentru care se recomanda lectura respectiva.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu