Criteriul National

Carturarul.ro – Atelierul resurselor pentru cititorii aventurosi

Carturarul.ro – Atelierul resurselor pentru cititorii aventurosi
august 18
17:35 2018

In contextul in care traim intr-o societate a vitezei, in care simtim pe pielea noastra ce inseamna expresia “timpul inseamna bani”, se intampla uneori ca cititorii din Romania sa simta ca nu mai au timpul de a explora librariile in cautarea acelor carti perfecte.

Recent, s-a lansat platforma de recenzii online Carturarul.ro, o adevarata comunitate a cititorilor din Romania. Desi nu se poate compara cu experienta vizitarii unei librarii, unde uneori te poti aseza pe canapea si rasfoi cartile preferate in timp ce bei un ceai, site-ul Carturarul.ro reuseste sa satisfaca cerintele exigente ale comunitatii de cititori din Romania.

Site-ul Carturarul.ro atrage deopotriva prin design-ul modern, avangardist, dar si prin continutul de calitate al recenziilor postate, care nu divulga esenta cartii, ci ii face pe cititori sa fie curiosi in legatura cu cartile pe care le prefera.

Ceea ce atrage cel mai mult este faptul ca aceasta platforma online a creat exact profilul cititorului modern, aventuros, curios si totodata rational, care intelege importanta lecturii si a faptului ca dincolo de multitudinea de alegeri, cu totii ne vom orienta la un moment dat catre anumite stiluri (carti de aventura in genul romanului Hotul de Carti de Markus Zusak, young adult, romane de dragoste, etc.) ori vom prefera cartile non-fictionale in locul celor fictionale.

De ce merita sa accesezi site-ul Carturarul.ro?

Aceasta platforma online ofera, pe langa experienta unei navigari placute, numeroase recenzii, atat ale unor titluri de belestrica, cat si de non-fictiune.

In privinta titlurilor de beletristica, meritul acestui site este faptul ca ofera recenzii ale unor carti din diverse stiluri: drama, mister, romantice, etc. astfel incat membrii comunitatii online de cititori din Romania pot alege exact acel sub-domeniu care ii intereseaza.

In privinta cartilor non-fictionale, cei din echipa care sta in spatele proiectului de avengura Carturarul.ro aleg exact acele titluri celebre, lecturi care au meritul de a imbogati cultural, dar mai ales social pe cei care aleg sa le parcurga, precum celebra lucrare a lui Eckhart Tolle, puterea prezentului.

Atat cartile de beletristica, cat si cele de fictiune primesc recenzii dupa o structura clara, concisa, dar nu rigida, care atrage cititorii ce au nevoie de putine cuvinte, dar relevante.

Aceste recenzii incep gradual prin a prezenta anumite informatii generale despre cartile respective, informatiile avand rolul de a seta un anumit context care sa ii faca pe cititori sa inteleaga mai bine despre ce este in vorba in materialul pe care intentioneaza sa-l achizitioneze.

Dupa aceasta contextualizare, recenziile de pe Carturarul.ro va initiaza in plotul general al cartii, fara a dezvalui lucrurile esentiale. In acest sens, cititorii vor fi curiosi sa achizitioneze cartile pe care le doresc.

Dupa prezentarea sumara a acestui plot, urmeaza o mica prezentare a “stilului literar si atmosferei create prin cuvinte”, ce sintetizeaza exact caracteristicile de baza ale cartii. In final, cititorilor le sunt prezentate motive pentru care se recomanda lectura respectiva.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei