Criteriul National

Casa Albă s-a interesat dacă fața lui Trump poate fi adăugată Muntelui Rushmore – International

Casa Albă s-a interesat dacă fața lui Trump poate fi adăugată Muntelui Rushmore – International
august 10
10:50 2020
Consilierii Casei Albe au contactat guvernatorul statului american Dakota de Sud ca să întrebe despre procesul de adăugare a unor președinți Muntelui Rushmore​, a relatat pentru New York Times un oficial republican familiar cu conversația, potrivit Rolling Stones.

Așa că atunci când președintele american a mers în Dakota de Sud în luna iulie pentru festivitățile de celebrare a Zilei Independenței, guvernatoarea Kristi Noem i-a prezentat o machetă de un metru cu Muntele Rushmore care avea și fața lui Trump inclusă.

Cererea pare cu atât mai bizară întrucât gestionarea Muntelui Rushmore cade sub atribuțiile guvernului federal, nu a autorităților locale, iar Serviciul Național pentru Parcuri a anunțat în mai multe rânduri că nu pot fi efectuate modificări monumentului, afirmând că instabilitatea structurală a acestuia ar face orice nouă adiție periculoasă.

Într-un interviu acordat în 2018 guvernatorul Noem a declarat că Trump i-a spus că este „un vis” de-al său să fie sculptat în munte. Aceasta a relatat că în timpul unei vizite la Casa Albă președintele american i-ar fi spus:

„Kristi, haide încoace. Dă mâna cu mine”, Noem relatând că „Am dat mâna cu el și i-am spus ‘Domnule președinte, ar trebui să veniți în Dakota de Sud la un moment dat. Avem Muntele Rushmore’ iar el mi-a zis ‘Știi că este visul meu să am fața pe Muntele Rushmore? Am început să râd. El nu râdea așa că era cât se poate de serios’”.

Președintele Trump a sugerat de mai multe ori în ultimii ani că mandatul său ar putea fi egal sau chiar mai bun decât cele ale președinților din trecut, afirmând într-una din instanțe că ar fi un președinte „mult mai mare” decât fostul președinte republican Ronald Reagan.

Citește și:

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul