Criteriul National

Casa de licitaţie Lavacow scoate spre vânzare lucrări de Salvador Dalí, Pablo Picasso şi Ion Ţuculescu

aprilie 24
19:27 2015

ghenie1

Lucrări ale artiştilor Marc Chagall, Salvador Dalí, Joan Miró şi Pablo Picasso vor fi scoase la vânzare pe 29 aprilie, la licitaţia „De la avangardă la super contemporană” a casei Lavacow.

Tot in cadrul acesta artistul Ion Ţuculescu va fi prezent cu opera „Dynamics of matter” estimată între 10.000 şi 18.000 de euro,în care apare motivul recurent al ochilor, un liant între spiritualitate şi artă.

În licitaţie, forţa cromatică a lui Ion Ţuculescu întâlneşte arta jucăuşă a celebrului John Lennon. Marc Chagall, Salvador Dalí, Joan Miró, Pablo Picasso, René Magritte, alături de Marcel Iancu, Sami Briss, Brassai, Alexandru Ţipoia, Daniel Spoerri îi însoţesc pe aceştia într-un spaţiu virtual ultracontemporan, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Tot un astfel de liant se poate observa şi în cazul litografiei lui John Lennon „Embrace”, care îl înfăţişează pe artist îmbrăţişându-se cu Yoko Ono – amintind astfel de legendara iubire din lumea artei.

De remarcat sunt şi cromolitografiile „Man with Goat”, de Marc Chagall (estimare: 200 – 300 de euro), „Garden under the Light of the Moon”, de Joan Miró (estimare: 200 – 300 de euro), sculptura „Rhinoceros Wearing Lace”, de Salvador Dalí, (estimare: 1.600 – 2.200 de euro, şi opera de ceramică „Le Domaine Enchanté VII”, de René Magritte, (estimare: 150 – 200 de euro).

Printre artiştii români de artă contemporană ai noii generaţii se află Alexandru Nicoară, cu „Searching for the Treasure” (estimare: 700 – 1.000 de euro), Diana Manole, cu „Balloon Party” (estimare: 500 – 700 de euro), Ioana Ursa, cu „The Great Despair” (estimare: 1.500 – 2.000 de euro), şi Andreea Floreanu, cu „Reinstate” (estimare: 450 – 650 de euro). Cu toţii se remarcă prin prospeţimea stilului, prin curaj şi prin puterea creativităţii de a reinventa sensul artei.

Persoanele interesate pot descoperi expoziţia virtuală a Licitaţiei „De la avangardă la super contemporană” pe 29 aprilie, de la ora 21.00, pe site-ul www.lavacow.com.

Sursa stire: www.mediafax.ro/cultura-media/

Sursa foto : http://lavacow.com/

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro