Criteriul National

Casa de licitaţie Lavacow scoate spre vânzare lucrări de Salvador Dalí, Pablo Picasso şi Ion Ţuculescu

aprilie 24
19:27 2015

ghenie1

Lucrări ale artiştilor Marc Chagall, Salvador Dalí, Joan Miró şi Pablo Picasso vor fi scoase la vânzare pe 29 aprilie, la licitaţia „De la avangardă la super contemporană” a casei Lavacow.

Tot in cadrul acesta artistul Ion Ţuculescu va fi prezent cu opera „Dynamics of matter” estimată între 10.000 şi 18.000 de euro,în care apare motivul recurent al ochilor, un liant între spiritualitate şi artă.

În licitaţie, forţa cromatică a lui Ion Ţuculescu întâlneşte arta jucăuşă a celebrului John Lennon. Marc Chagall, Salvador Dalí, Joan Miró, Pablo Picasso, René Magritte, alături de Marcel Iancu, Sami Briss, Brassai, Alexandru Ţipoia, Daniel Spoerri îi însoţesc pe aceştia într-un spaţiu virtual ultracontemporan, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Tot un astfel de liant se poate observa şi în cazul litografiei lui John Lennon „Embrace”, care îl înfăţişează pe artist îmbrăţişându-se cu Yoko Ono – amintind astfel de legendara iubire din lumea artei.

De remarcat sunt şi cromolitografiile „Man with Goat”, de Marc Chagall (estimare: 200 – 300 de euro), „Garden under the Light of the Moon”, de Joan Miró (estimare: 200 – 300 de euro), sculptura „Rhinoceros Wearing Lace”, de Salvador Dalí, (estimare: 1.600 – 2.200 de euro, şi opera de ceramică „Le Domaine Enchanté VII”, de René Magritte, (estimare: 150 – 200 de euro).

Printre artiştii români de artă contemporană ai noii generaţii se află Alexandru Nicoară, cu „Searching for the Treasure” (estimare: 700 – 1.000 de euro), Diana Manole, cu „Balloon Party” (estimare: 500 – 700 de euro), Ioana Ursa, cu „The Great Despair” (estimare: 1.500 – 2.000 de euro), şi Andreea Floreanu, cu „Reinstate” (estimare: 450 – 650 de euro). Cu toţii se remarcă prin prospeţimea stilului, prin curaj şi prin puterea creativităţii de a reinventa sensul artei.

Persoanele interesate pot descoperi expoziţia virtuală a Licitaţiei „De la avangardă la super contemporană” pe 29 aprilie, de la ora 21.00, pe site-ul www.lavacow.com.

Sursa stire: www.mediafax.ro/cultura-media/

Sursa foto : http://lavacow.com/

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo