Criteriul National

Căști cu fir sau wirelles, ce să alegi?

Căști cu fir sau wirelles, ce să alegi?
aprilie 17
13:37 2022

Alegerea unor căști pentru telefon este un lucru pe care toți l-am făcut cel puțin o dată în viață. Acest mic gadget este esențial pentru mulți dintre noi. Îl folosim pentru a asculta muzică de pe mobil, a vorbi în mașină sau când dorim să ascultăm un mesaj audio.

Indiferent de smartphone-ul sau serviciul de streaming preferat, alegerea căștilor care să fie perfecte pentru tine, pentru stilul tău de viață și preferințele tale muzicale poate fi o muncă dificilă.

Și prima întrebare pe care ne-o punem cei mai mulți dintre noi atunci când căutăm căștile perfecte este: să alegem căști cu fir sau fără fir?

Se pot compara căștile fără fir cu cele tradiționale? Vă explicăm pe scurt avantajele ambelor variante, iar la final veți putea alege care vi se potrivește cel mai bine.

Avantajele folosirii căștilor cu fir

Există câteva motive pentru care căștile cu fir ar putea fi în continuare alegerea perfectă pentru tine, în ciuda succesului imens al celor wireless.

Înainte, căștile wireless nu erau cea mai bună opțiune din cauza calității reduse a sunetului. Când semnalul călătorea prin tehnologia Bluetooth, pierdea putere și nu scotea aceeași calitate. Astăzi, tehnologia wireless a avansat foarte mult iar calitatea pe care o redau căștile fără fir este cel puțin la fel de bună ca a celor tradiționale

Cu toate acestea, căștile wireless de ultimă generație necesare pentru a se potrivi cu calitatea sunetului sunt scumpe și probabil vor rămâne așa pentru ceva timp. Cele mai ieftine costă undeva între 100-200 lei iar sunetul este unul bunicel. Dar dacă nu doriți să cheltuiți o sumă mare, căștile ieftine cu fir sunt în continuare opțiunea de preferat pentru utilizatori.

Căștile cu fir au și avantaje în ceea ce privește compatibilitatea și durata de viață a bateriei. În acest din urmă caz, majoritatea căștilor cu fir nu necesită baterii, cu excepția câtorva care au funcții suplimentare de anulare a zgomotului. În plus, cablul audio de 3,5 mm înseamnă că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la problemele de compatibilitate software.
Magazinul online Etuo îți pune la dispoziție o paletă largă de accesorii pentru telefonul tău. Vei putea găsi căști de calitate, adaptoare, baterii externe și multe altele.

Avantajele folosirii căștilor fără fir

Când încerci o cască wireless, este dificil să te întorci la cablul clasic. Sistemul bluetooth, în special cea mai recentă versiune, permite o distanță de aproximativ 10 metri între dispozitiv și căști înainte ca semnalul să se poată degrada.

Acest lucru îți oferă un sentiment de libertate, atunci când descoperi că poți lăsa telefonul pe masă și te plimbi prin casă sau birou ascultând muzică fără o conexiune fizică cu cabluri. Căștile fără fir sunt în mare parte incredibil de confortabile și ușoare, deși există și aici unele excepții. Indiferent dacă petreceți timp la sală sau alergați pe stradă, nu mai există cabluri care să se încurce în aparatele de greutăți sau să cadă în timp ce ardeți calorii.

Mai sus, am menționat compatibilitatea drept unul dintre principalele motive pentru care căștile cu fir continuă să dețină o poziție puternică în această comparație. Întrucât companiile produc din ce în ce mai mult televizoare, computere și alte tehnologii inteligente cu capacitate Bluetooth încorporată, căștile fără fir sunt bine echipate pentru a se asocia în orice moment.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

dca

dca

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul