Criteriul National

Cât costă o ședință la psiholog

Cât costă o ședință la psiholog
octombrie 29
16:13 2020

Dacă te întrebi cât costă o ședință la psiholog, ar trebui să știi că un psiholog ajută la rezolvarea problemelor care împiedică o persoană să trăiască în general sau așa cum își dorește. De asemenea, ajută la dezvoltarea personală. Este întotdeauna un ajutor în rezolvarea unor situații pe care o persoană nu le poate rezolva singură – sau poate, dar nu atât de repede sau eficient. La ce cost poate fi estimată o astfel de muncă?

Cât de mult va trebui să cheltui?

Poate fi dificil de evaluat în avans. Depinde de problema de rezolvat, de caracteristicile clientului (cât de repede progresează, își face temele etc.) și de metoda în care lucrează specialistul. Unii oameni au nevoie de 1-5 întâlniri, iar alții au nevoie de 12-40. Dacă vorbim într-un mod foarte mediu, atunci psihoterapia durează aproximativ un an, cu o ședință pe săptămână.

Cum își formează psihologii eticheta de preț?

Hai să numărăm. Un psiholog profesionist conștiincios ar trebui să urmeze învățământul superior (să presupunem că l-a primit gratuit); program psihoterapeutic pe termen lung (contra cost); terapie personală timp de cel puțin un an (contra cost). Adică, la începutul carierei sale, psihologul a cheltuit deja o sumă importantă. Apoi urmează cursuri de perfecționare și multe altele, toate contra cost.

Consultația Psihologică: preț și valoare

Poate că vei fi interesat să discuți problemele prețurilor pentru şedinţa psihologică și, în special, psihologilor li se adresează întrebarea „Cât costă o ședință la psiholog?” Chiar și munca pe care o iubești ar trebui plătită, deoarece nu se lucrează gratuit. Pentru unii psihologi acesta este locul lor de muncă, în timp ce pentru client este o mișcare ascendentă. Prețul poate fi, de asemenea, o plată echitabilă.  Refuzul tău de a plăti nu va rezolva problema.

Un interviu cu specialiștii pe tema „lucrul cu un psiholog și plata serviciilor sale”.

Din anumite motive, este de obicei mai ieftin să lucrezi cu copiii, deși munca este mai delicată și mai complexă, și,  într-un anumit sens chiar dublă. Părinții sunt, de asemenea, consultați în paralel. Și cu unii părinți nu este deloc ușor. În cazul cuplurilor și familiilor căsătorite, ședința la psiholog este mai scumpă, deoarece trebuie să lucrezi cu doi oameni simultan.

De câte ședințe ai nevoie?

Psihologul îți va putea spune cu aproximație de câte ședințe vei avea nevoie, numai după prima consultație. Uneori se întâmplă ca o singură consultație să fie suficientă. Și există o categorie de clienți care sunt interesați de ajutorul psihologului pe termen lung (1-3 ani). Dacă trebuie doar să rezolvi o anumită problemă – acesta este un lucru foarte bun. Dar, dacă dorești să-ți schimbi radical viața, să pui capăt situațiilor repetitive, să înveți să reacționezi diferit la lucruri – atunci acest lucru este complet diferit. Unii oameni au nevoie de sprijin moral din când în când și atunci pot veni doar când apare nevoia.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul