Criteriul National

Cat costa un website intr-un pachet de gazduire web Romania?

Cat costa un website intr-un pachet de gazduire web Romania?
septembrie 29
13:36 2021

In cazul in care vrei sa-ti deschizi un website pe un server de gazduire web Romania, poti face acest lucru fara sa angajezi un developer sau un programator. Chiar daca nu ai foarte multe cunostinte de programare, mediul online dispune de un numar mare de unelte care te ajuta sa treci prin toate etapele procesului. Astfel, nu sunt necesare investitii mari la inceput si poti folosi bugetul disponibil pentru aspectele legate de marketing. Iata singurele costuri reale!

Domeniul si gazduirea web

Domeniul reprezinta numele site-ului web si poate avea un pret diferit, care are legatura cu extensia de la final. Cele mai cunoscute TLD-uri sunt cele .com si cele .ro, disponibile pentru 10-12 Euro/an. Exista insa si alternative mai scumpe, cum ar fi .audio sau .credit. Aceste denumiri sunt create in scopuri specifice si le permit celor care activeaza intr-o anumita industrie sa se diferentieze mai usor de competitori.

Costurile pentru serverul de gazduire web Romania difera in functie de specificatiile fiecarui plan si de optiunile suplimentare adaugate in timpul comenzii. Un site aflat la inceput n-are nevoie de resurse VPS si nici de unelte dedicate. In schimb, poti porni cu un server partajat. Costul variaza intre 1€ si 20€/luna si are legatura cu spatiul de stocare, precum si cu celelalte caracteristici. De asemenea, un IP dedicat sau serviciul de protectie WHOIS necesita o investitie suplimentara.

Tema si modulele aditionale

Daca alegi un CMS precum WordPress, poti avea o prezenta online activa fara niciun fel de investitie. In situatia in care ai insa pretentii legate de design, ar fi recomandat sa cumperi o tema premium. Aceasta costa 50€-100€ si te diferentiaza de competitori inca de la inceput. Asigura-te ca achizitionezi si un logo, pentru a-ti putea pozitiona brandul pe piata intr-un mod mai simplu. Majoritatea pluginurilor sunt disponibile gratuit, dar cele cu functii avansate necesita un buget suplimentar. Spre exemplu, daca vrei sa atragi mai rapid un numar mare de urmaritori, s-ar putea sa ai nevoie de un plugin premium pe serverul de gazduire web Romania. Acelasi lucru este valabil si pentru caracteristicile legate de securitate.

Costurile unui magazin online

Industria eCommerce este in continuare crestere, in special in urma pandemiei de COVID-19. Asadar, un magazin online ar putea reprezenta o idee de afacere foarte profitabila. Tine cont, insa, de faptul ca nu poti vinde produse sau servicii, fara sa infiintezi mai intai o firma. Un alt cost pe care ai putea sa-l iei in calcul este cel pentru un certificat SSL premium. Acesta vine la pachet cu o garantie, care iti permite sa treci peste evenimentele neprevazute intr-un mod mai simplu.

Cum sa te asiguri ca nu platesti prea mult pentru un website pe serverul de gazduire web Romania?

Hostingul gratuit are numeroase limite si nu reprezinta o solutie potrivita pentru cei care vor sa construiasca un brand serios pe internet. Totusi, nu este recomandat nici sa platesti un pachet cu servicii pe care nu le folosesti. Verifica daca dispui de uptime de 99,99% si de backup automat. In cazul in care vei avea nevoie de mai multe resurse, poti efectua oricand un upgrade la planul actual.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul