Criteriul National

Cat de des regretam deciziile luate?

Cat de des regretam deciziile luate?
septembrie 29
09:57 2017

Regretul a devenit o teama destul de intalnita printre oamenii, iar analizarea fiecarei decizii sau actiuni conduc la stresul zilnic la care ne supunem din propria inintiativa. Teama de regrete genereaza asadar regrete. Ce inseamna de fapt acest lucru? Ei bine, acest lucru este de fapt teama de necunoscut. Ori de cate ori incercam ceva nou sau experimentam, luam in considerare rezultatele acestuia sau chiar masura in care vom ajunge sa ne punem intrebari despre acest lucru.

In primul rand trebuie sa ne simtim in siguranta de fiecare data cand avem o noua experienta. Fie ca este vorba de un loc de munca nou intr-un domeniu de munca diferit, precum cel de aici, sau integrarea intr-o echipa noua. Cheia acestor sentimente consta de fapt in puterea de a ne asuma fiecare experienta noua. Curajul este un atuu pe care fiecare persoana il are, insa doza in care acesta isi face simtita prezenta depinde de puterea fiecaruia dintre noi.

Multi oameni au tendinta de a fugi de responsabilitatile sau rezultatele faptelor acestora, avand tendnta naturala de a da vina pe altii, chiar si pentru propriile alegeri. In momentul in care am depasit acest prag, putem spune clar si hotarat ca asta a fost decizia mea. Este esential sa nu ne lasam influentati cand vine vorba de cariera sau viata personala, pentru ca in fond, despre asta este vorba, sa ne planificam si sa ne traim viata asa cum dorim.

Orice ar fi, indifernet ca este vorba de o achizitie noua, de o schimabre importanta in viata noastra sau de inceperea unei relatii sentimentale cu o persoana despre care nu detinem prea multe informatii, atata timp cand ne asuma, regretul va deveni un sentiment rar in viata noastra. Mediul de lucru, cotidianul, chiar si cercul de prieteni sunt aspecte care contribuie la starea noastra generala de zi cu zi. In ziua de azi, oamenii sunt din ce in ce mai stresati de lucrurile materiale, ajungand chiar sa ne conduca fiecare decizie luata.

Poate ca nu de fiecare data suntem in masura de a lua cele mai bune decizii insa de fiecare data trebuie sa gasim calea potrivita pentru a rezolva situatiile limita sau cele in care nu ne simtim confortabila, fara a incerca sa ne eschivam sau sa ne inducem o stare de dezamagire. Specialistii considera ca aceasta teama de regret poate fi usor invinsa, reprezentand frica de necunoscut, sentiment des intalnite la fiecare dintre noi.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro