Criteriul National

Cat de des regretam deciziile luate?

Cat de des regretam deciziile luate?
septembrie 29
09:57 2017

Regretul a devenit o teama destul de intalnita printre oamenii, iar analizarea fiecarei decizii sau actiuni conduc la stresul zilnic la care ne supunem din propria inintiativa. Teama de regrete genereaza asadar regrete. Ce inseamna de fapt acest lucru? Ei bine, acest lucru este de fapt teama de necunoscut. Ori de cate ori incercam ceva nou sau experimentam, luam in considerare rezultatele acestuia sau chiar masura in care vom ajunge sa ne punem intrebari despre acest lucru.

In primul rand trebuie sa ne simtim in siguranta de fiecare data cand avem o noua experienta. Fie ca este vorba de un loc de munca nou intr-un domeniu de munca diferit, precum cel de aici, sau integrarea intr-o echipa noua. Cheia acestor sentimente consta de fapt in puterea de a ne asuma fiecare experienta noua. Curajul este un atuu pe care fiecare persoana il are, insa doza in care acesta isi face simtita prezenta depinde de puterea fiecaruia dintre noi.

Multi oameni au tendinta de a fugi de responsabilitatile sau rezultatele faptelor acestora, avand tendnta naturala de a da vina pe altii, chiar si pentru propriile alegeri. In momentul in care am depasit acest prag, putem spune clar si hotarat ca asta a fost decizia mea. Este esential sa nu ne lasam influentati cand vine vorba de cariera sau viata personala, pentru ca in fond, despre asta este vorba, sa ne planificam si sa ne traim viata asa cum dorim.

Orice ar fi, indifernet ca este vorba de o achizitie noua, de o schimabre importanta in viata noastra sau de inceperea unei relatii sentimentale cu o persoana despre care nu detinem prea multe informatii, atata timp cand ne asuma, regretul va deveni un sentiment rar in viata noastra. Mediul de lucru, cotidianul, chiar si cercul de prieteni sunt aspecte care contribuie la starea noastra generala de zi cu zi. In ziua de azi, oamenii sunt din ce in ce mai stresati de lucrurile materiale, ajungand chiar sa ne conduca fiecare decizie luata.

Poate ca nu de fiecare data suntem in masura de a lua cele mai bune decizii insa de fiecare data trebuie sa gasim calea potrivita pentru a rezolva situatiile limita sau cele in care nu ne simtim confortabila, fara a incerca sa ne eschivam sau sa ne inducem o stare de dezamagire. Specialistii considera ca aceasta teama de regret poate fi usor invinsa, reprezentand frica de necunoscut, sentiment des intalnite la fiecare dintre noi.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo