Criteriul National

Cat de des regretam deciziile luate?

Cat de des regretam deciziile luate?
septembrie 29
09:57 2017

Regretul a devenit o teama destul de intalnita printre oamenii, iar analizarea fiecarei decizii sau actiuni conduc la stresul zilnic la care ne supunem din propria inintiativa. Teama de regrete genereaza asadar regrete. Ce inseamna de fapt acest lucru? Ei bine, acest lucru este de fapt teama de necunoscut. Ori de cate ori incercam ceva nou sau experimentam, luam in considerare rezultatele acestuia sau chiar masura in care vom ajunge sa ne punem intrebari despre acest lucru.

In primul rand trebuie sa ne simtim in siguranta de fiecare data cand avem o noua experienta. Fie ca este vorba de un loc de munca nou intr-un domeniu de munca diferit, precum cel de aici, sau integrarea intr-o echipa noua. Cheia acestor sentimente consta de fapt in puterea de a ne asuma fiecare experienta noua. Curajul este un atuu pe care fiecare persoana il are, insa doza in care acesta isi face simtita prezenta depinde de puterea fiecaruia dintre noi.

Multi oameni au tendinta de a fugi de responsabilitatile sau rezultatele faptelor acestora, avand tendnta naturala de a da vina pe altii, chiar si pentru propriile alegeri. In momentul in care am depasit acest prag, putem spune clar si hotarat ca asta a fost decizia mea. Este esential sa nu ne lasam influentati cand vine vorba de cariera sau viata personala, pentru ca in fond, despre asta este vorba, sa ne planificam si sa ne traim viata asa cum dorim.

Orice ar fi, indifernet ca este vorba de o achizitie noua, de o schimabre importanta in viata noastra sau de inceperea unei relatii sentimentale cu o persoana despre care nu detinem prea multe informatii, atata timp cand ne asuma, regretul va deveni un sentiment rar in viata noastra. Mediul de lucru, cotidianul, chiar si cercul de prieteni sunt aspecte care contribuie la starea noastra generala de zi cu zi. In ziua de azi, oamenii sunt din ce in ce mai stresati de lucrurile materiale, ajungand chiar sa ne conduca fiecare decizie luata.

Poate ca nu de fiecare data suntem in masura de a lua cele mai bune decizii insa de fiecare data trebuie sa gasim calea potrivita pentru a rezolva situatiile limita sau cele in care nu ne simtim confortabila, fara a incerca sa ne eschivam sau sa ne inducem o stare de dezamagire. Specialistii considera ca aceasta teama de regret poate fi usor invinsa, reprezentand frica de necunoscut, sentiment des intalnite la fiecare dintre noi.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo