Criteriul National

Cat de des trebuie sa curatati covorul profesional

Cat de des trebuie sa curatati covorul profesional
iunie 09
16:21 2020

Master AB-1000x1000w

Fiecare afacere trebuie sa afiseze o imagine pozitiva, iar curatenia joaca un rol important in acest domeniu. Cand covorul pe care il vedem intr-o cladire business este curat si primitor, oamenii presupun ca aceea este o afacere productiva. Pentru asta este nevoie de covoare profesionale, care rezista la murdarie, in special in zonele cu trafic mare. Totusi, aceste covorase interior au nevoie de curatenie. Sa nu mai spunem despre covorase exterior, care tind sa se murdareasca si mai mult. Acestea trebuie curatate deci cu o anumita frecventa. Deci, cat de des ar trebui sa curatati covoarele profesionale?

Desi nu exista un singur raspuns, deoarece fiecare cladire este unica, exista cateva orientari care va ajuta sa determinati frecventa curatarilor. Veti dori sa luati in considerare tipul de covor pe care il aveti, specificul afacerii si numarul persoanelor care merg pe covor in fiecare zi. De asemenea, ar trebui sa fiti constienti ca oamenii aduc cu sine diferite tipuri de murdarie, ceea ce este adesea legat de tipul de afacere pe care il desfasurati. Pastrati acesti factori in minte atunci cand faceti un program de curatare:

  1. Culoarea si stilul covorului

Culoarea, firul, materialul si densitatea vor influenta toate nevoile in ceea ce priveste frecventa de curatare. Evident, cu cat firul este mai mare si cu cat covorul este mai deschis la culoare, veti dori sa programati curatarea mai des.

  1. Traficul

Traficul din cladire va influenta puternic frecventa curatarilor. Trebuie sa luati in considerare numarul de angajati si numarul aproximativ de vizitatorii.

  1. Tipul de spatiu

Ce tipuri de spatii au nevoie de o curatare mai frecventa a covoarelor?

Restaurante / Baruri

Covoarele dintr-un restaurant sau bar trebuie curatate si protejate trimestrial. Acest lucru este important datorita frecventei cu care diferite resturi de bauturi sau alimente ajung pe covor.

Magazine de vanzare cu amanuntul

Daca detineti un magazin de vanzare cu amanuntul cu mult trafic, ar trebui sa curatati covoarele la fiecare 3 luni la 6 luni.

Cladiri de birouri

In cladirile de birouri, covoarele  ar trebui curatate la fiecare 6 luni pana la un an, in functie de numarul de angajati.

3 cele mai bune practici pentru a va pastra covorul frumos intre curatari

  1. Aspirarea

Aspirarea regulata este una dintre cele mai eficiente (si rentabile) metode de a indeparta rapid murdaria de pe covoare. Asigurati-va ca utilizati aspiratorul potrivit si ca treceti lent peste covor, in toate directiile. In mod ideal, zonele precum coridoarele ar trebui aspirate zilnic sau de cel putin 3-4 ori pe saptamana. Zonele cu trafic mai scazut, cum ar fi salile de conferinte si birourile executive pot fi de obicei aspirate o data pe saptamana.

  1. Curatarea locului

Cu cat puteti indeparta mai repede o pata, cu atat sansele de a o elimina cu succes sunt mai mari. Este o idee buna sa aveti pe cineva care sa verifice in mod regulat covoarele pentru a detecta petele. Puteti face acest lucru ca parte a unui program de intretinere preventiva a covoarelor.

  1. Curatare preventiva

Cea mai buna metoda pentru a face ca covorul sa arate bine si sa reziste mult timp este sa le curatati profesional la intervale regulate. Pentru zonele cu trafic intens precum intrarile si salile, faceti curatari preventive de 1-2 ori pe luna. Pentru zonele cu trafic mediu, cum ar fi birourile administrative, este de obicei suficienta curatarea la fiecare 2-3 luni. Pentru zonele cu trafic mai usor, cum ar fi salile de conferinte, se recomanda curatarea la fiecare sase luni.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul