Criteriul National

Cât de frecvent ar trebui să schimbăm lenjeria de pat?

Cât de frecvent ar trebui să schimbăm lenjeria de pat?
martie 22
16:43 2022

Cu siguranță, una dintre cele mai plăcute senzații din lume este aceea când ne punem în pat și așternuturile sunt curate, moi și proaspete. Dar cercetările arată că mulți dintre noi nu ne schimbăm cearșafurile de pat suficient de des. Pe de o parte, pierdem acea senzația plăcută de cearșaf proaspăt, dar pe de altă parte cearșafurile murdare s-ar putea chiar să ne afecteze sănătatea.

Cât de des ar trebui să spălăm lenjeria de pat?

În fiecare săptămână, petrecem aproximativ 48-56 de ore în pat, ceea ce înseamnă aproape două-trei zile. În tot acest timp, corpul nostru elimină milioane de celule ale pielii, celule care nu ies pe fereastră, ci se acumulează în așternuturi. Pe lângă acest proces natural de exfoliere și de regenerare a pielii, mulți dintre noi transpirăm în timpul nopții, cu atât mai mult în timpul verii. Nu contează dacă facem duș înainte de culcare, tot vom transpira. Amestecul de celule ale pielii, transpirația și uleiurile specifice corpului nostru atrag acarienii, care lasă în urma lor consecințe neplăcute. Prin urmare, cearșafurile murdare pot declanșa crize de astm, iritații, eczeme și alte afecțiuni la nivelul pielii și ale sistemului respirator. Ca regulă generală pentru a ține microbii la distanță, este suficient să spălăm cearșafurile o dată pe săptămână. În general, cu cât transpirăm mai mult, cu atât cearșafurile noastre devin din ce în ce mai murdare. Schimbând cearșafurile în fiecare săptămână, vom elimina murdăria cauzată de transpirație, acarieni și sebum. Dacă împărțiți patul cu un animal de companie, cu partenerul de viață sau cu copiii, cu atât mai necesar este să schimbați cu regularitate cearșafurile. Cu cât dorm mai multe persoane în pat, cu atât se acumulează mai mulți germeni. Datele arată că aproximativ 54% dintre persoane dorm dezbrăcate, ceea ce înseamnă că cearșafurile intră în contact direct cu pielea, cu transpirația și cu uleiurile excretate de piele. Asigurați-vă că schimbați așternuturile de pat săptămânal, altfel și cearșafurile vor deveni din ce în ce mai murdare, dar și pielea va avea de suferit.

Cum să vă motivați să vă faceți patul?

În dimineața în care intenționați să shimbați așternuturile de pat, imediat după trezire, strângeți toate așternuturile murdare și înlocuiți-le cu o lenjerie de pat curată și, eventual, cu un pled curat. În acest fel, sarcina de a schimba așternuturile este rezolvată de la prima oră a dimineții și nu va deveni o povară în mijlocul zilei. Seara, când vine ora de culcare, vă veți bucura de prospețimea cearșafurilor curate. Pentru confort sporit și pentru sănătatea pielii, verificați dacă cearșafurile pe care le folosiți sunt fabricate din 100% bumbac, mai degrabă decât poli-bumbac. Accesați https://adorrahome.com/collections/huse-de-pilota-200x200cm pentru a explora o gamă completă de lenjerii de pat, inclusiv huse de pilotă, fețe de perne și cearșafuri de pat individuale. Bumbacul este un material natural, care permite pielii să respire în timpul nopții. Ca atare, veți transpira mai puțin, iar cearșafurile nu se vor murdări de la o noapte la alta. O lenjerie nouă de pat vă poate determina, de asemenea, să schimbați așternuturile. E ca și cum v-ați bucura de un nou decor al dormitorului, dar fără să depuneți eforturi prea mari.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

AdrianaG

AdrianaG

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul