Criteriul National

Cat de mult ar trebui sa manance un bebelus?

Cat de mult ar trebui sa manance un bebelus?
iunie 08
12:59 2022

 

Parintii care isi hranesc copiii cu lapte praf se intreaba de foarte multe ori cat ar trebui sa manance bebelusul pentru ca li se pare putin cat suge acesta. De multe ori, din dorinta de a vedea copilul mancand cat mai mult, parintii prepara laptele in biberoane mari, insa copiii au anumite cantitati, specifice fiecarei varste, pe care le consuma in mod normal la o masa, in functie de dimensiunile stomacului lor.

Cantitatea de lapte in functie de varsta

  • In medie, un nou-nascut bea aproximativ 45-90 mililitri la fiecare 2-3 ore. Aceasta cantitate creste odata cu copilul si cu capacitatea acestuia de a inghiti mai mult la fiecare alaptare.
  • La aproximativ 2 luni, bebelusul poate bea aproximativ 120-150 mililitri la fiecare 3-4 ore.
  • La 4 luni, bebelusul poate bea aproximativ 120-180 mililitri la fiecare hranire, in functie de cat de des mananca.
  • Pana la 6 luni, copilul poate bea 180–230 mililitri de aproximativ 4–5 ori pe zi.  

Este important ca parintii sa urmareasca semnele care indica faptul ca cel mic este satul sau ca ii este foame. Ulterior, pot raspunde la aceste indicii si pot lasa copilul sa se opreasca cand este plin. Un copil care este plin poate suge cu mai putin entuziasm, se poate opri sau se poate refuza biberonul.

De ce copilulului ii este mai foame decat de obicei?

Pe masura ce bebelusii cresc, incep sa manance mai mult la fiecare alaptare si pot astepta mai mult intre alaptari. Totusi, pot exista momente in care micutul pare mai flamand decat de obicei.

Bebelusul poate trece printr-o perioada de crestere rapida. Aceste perioade se pot intampla oricand, dar in primele luni sunt comune la:

  • 7-14 zile;
  • intre 3-6 saptamani;
  • 4 luni;
  • 6 luni.

In aceste perioade si ori de cate ori bebelusul pare deosebit de infometat, parintii ar trebui sa il hraneasca la cerere, astfel incat bebelusul sa nu sufere si sa nu ii fie afectata cresterea. Starea de foame este determinata de arderile care au loc la nivelul organismului, iar daca cel mic este mai infometat, inseamna ca in organismul lui se produc modificari importante care consuma energie.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul