Criteriul National

Cât de trist e viitorul lui Homo sapiens…

Cât de trist e viitorul lui Homo sapiens…
mai 11
08:14 2019

7

Motto ” Sunt bucurii care-ntristeaza, / Sunt intristari ce fericesc, /(…) Sunt adevaruri ce doboara / Si sunt minciuni care ridica” (Poezia -Contraste- de V. Carioanopol)

Agentiile de stiri au transmis recent raspunsurile date de locuitorii din America la intrebarea .Trebuie salvat Homo Sapiens, in conditiile in care mii de specii de plante dispar de pe planeta Pamant ?
Multi repondenti spun ca ar trebui lasat sa dispara, cu banii care s-ar cheltui pentru salvarea lui Homo Sapiens s-ar face altceva mai bun. Cred ca si la noi , daca s-ar face un astfel de chestionar , raspunsul ar fi asemanator.
Acest raspuns doboara pe orice Homo Sapiens, adica pe fiecare om al planetei Pamant !
Contrastele sunt chiar viata, dar cine sa le-nteleaga ?
In era informatiei si a comunicatiilor rapide intalnim milioane de oameni lipsiti de cunostintele fundamentale privind OMUL si viata pe pamant ! Cine-i de vina ca acestia n-au auzit de Homo sapiens ? E fara importanta, atata vreme cand chiar OMUL a fost cel care a cauzat disparitia a mii de specii de plante si implicit de animale ! Cu alte cuvinte, si-a taiat singur craca pe care statea in Pomul vietii !
Sa fie aceasta stare efectul Libertatii ignorantei ?
*
Revenind in actualitate , dupa intalnirea liderilor in Consiliul Europei , afirmatia Presedintelui Consiliului, Donald Tusk privitor la alegerea dupa 26 mai 2019, adica dupa alegerile Parlamentului european, intr-o maniera rapida, fluida si eficace, cu respectarea echilibrului geografic si demografic al tarilor U.E, a noii CONDUCERI a Uniunii Europene pentru urmatorii cinci ani, mi-a readus speranta ca OMUL SAPIENS va fi salvat chiar de el insusi, incepand cu salvarea speciilor de plante si de animale , fara de care viata omului ar fi imposibila pe planeta Pamant.
Omul are nevoie de plante ,de pesti, pasari si de animale pentru ca acestea ne asigura alimentele si oxigenul , hrana necesara existentei omului.Din plante organismul uman primeste multe substante anorganice, dintre care patru sunt fundamentale .Carbonul(C), Oxogenul(O), Hidrogenul(H) si Azotul(N), adica -domnul COHN !, iar de la animale substantele organice.
Animalele si celelalte nu pot exista fara consumul de plante. Iata dependenta Omului de tot ce creste si vietuieste pe planeta Pamant !
Salvam sau NU salvam pe Homo Sapiens ? asta-i intrebarea . Raspunsul va veni exclusiv de la cei care au LIBERTATEA INTELEPCIUNII !

Sursa foto : Fanatik

Redacția platformei media independente Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 11 Mai 2019 în exclusivitate. Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul