Criteriul National

CÂT NE COSTĂ FIGURAȚIA DIN ADMINISTRAȚIA LOCALĂ CONSTANŢA? Partea ÎNTÂI

ianuarie 20
14:59 2016

Acest document se adresează tuturor celor care observă,gândesc și simt! Tonul și maniera articolului nu scutește pe nimeni dintre cei implicați!În cazul acesta,redacția ziarului Criteriul Național mulțumește întregului staff pentru cumulul de informații și idei.
Suntem destul de conștienți și totodată implicați în viața civică sau ceea ce e similar cu această noțiune.Nu este o scuză sau vreun merit ci,doar o simplă constatare.

Totodată,fără a exagera am dori ca acest serial ce va trata într-o manieră directă și liberă situația „la zi” în viața politică,să nu fie un obstacol sau vreun motiv întemeiat în a ne arăta cu degetul sau de a ne blama în public.

După toată această introducere,cu voia dumneavoastră vom intra abrupt în subiect,deoarece suntem stupefiați la propriu de această figurație din administrația constănțeană ce,fără a exagera sau a aduce probe și evidențe ne cam… costă aproximativ câteva zeci de milioane de euro . Din cauza protagoniștilor implicați în destinele urbei,considerăm că astfel de acte iresponsabile față de cetățenii și de companiile din Constanţa sunt motive foarte întemeiate în care oricine are… de suferit!

received_1663508253889745

Înainte de a vă demonstra cum se pierd zeci de milioane de euro,la Constanţa și în ce fel cetățenii sunt obligați să plătească din buzunarele lor pentru ceea ce poate fi încadrat oricând ca fiind neglijență sau abuz în serviciu , dorim să adresăm autorităților judiciare de la Bruxelles anumite întrebări pertinente,ca de genul…
„Ce situație aduce mai multe prejudicii în cazul cetățenilor, a companiilor bugetului din Constanţa și din România și care în același timp afectează automat bugetul  UE si al NATO?”

Și să nu credeți că e o simplă întrebare sau e ceva retoric?

Mergând mai departe vreau să vă demonstrăm că nu suntem în faza în care nea X de la țară aduce,conform unui obicei fanariot, la un funcționar public o găină si puține murături…
Depășind această situație stânjenitoare vrem să vă informăm altcumva. Chiar dacă nu acceptați ideea,e lucru demonstrat că, din cauza iresponsabilității celor din administrația locală ce (ne scuzați expresia și imaginea „poetică”) stau cu mâinile în sân și nu fac nimic ,se pierd zeci de milioane de euro Poate că se explică atunci faptul că rămân fără suficienți bani în bugetul local.Iar ca soluții reale nu găsesc absolut niciuna,deoarece vă rog să țineți cont că acest an e unul…electoral! Nu vrem să trecem la următorul nivel acuzând nefondat,dar vă rog să vă uitați cu atenție prin jur,atunci când vă plimbați prin oraș…Vă place nespus,nu-i așa?

Având în vedere gravitatea unei astfel de situații, atunci se naște o altă întrebare pe care de data aceasta opinia publică internaţională o poate face oricând autorităților de la Bruxelles:

„De ce se cheltuiesc atât de mulți bani pentru a instala un fel de Big Brother care să vegheze în cazul în care vine nea X de la țară cu o găină si puține murături la un funcționar public ,ca apoi să-l ia pe sus ca să facă spectacol la știri,la Tv si nu se ia atitudine pentru situația mult mai gravă care aduce prejudicii de imagine țării,orașului,comunității?”

Din respect faţă de dumneavoastră,cititorii acestui ziar independent,de opinie și atitudine ne-am dori să vă arătăm și altceva.

INTR-O REPUBLICĂ CU STATUT APROPIAT ȘI ASEMĂNĂTOR CU CEL AL UNEI DEMOCRAȚII ORIGINALE „BANANIERE”, CEL CARE ÎNDRĂZNEȘTE SA INTRE ȘI SĂ SPUNĂ LUCRURILOR PE NUME,TARE ȘI RĂSPICAT,IMEDIAT ARE PARTE DE „TRATAMENT ALES” FIINDCĂ I SE ARUNCĂ CU NOROI SI E CATALOGAT CA FIIND „AGITATOR”…

received_484581045066676

După o anumită perioada de oligharhie, cetățenii din Constanţa dau semne că s-au obișnuit cu ideea că nu au voie să pună autorităților nicio întrebare așa-zis…deranjantă… Din aceste motive baronii din Republica mai sus menționată înțeleg cum anume îndrăznește un tânăr de treizeci de ani-un arhitect școlit și având experiență căpătată în birouri celebre din Viena- Andrei Chivu să intre în instituția în care au pus unii stăpânire împreună cu toată „organizația”(ca să mă feresc de cuvântul peiorativ și ofensator ca ” gașcă”) de oligarhi și să facă fel și fel de întrebări la care să nu primească decât replici acide sau amenințări voalate,dimpreună cu fuga (atât la propriu cât și la figurat)…de a da un răspuns!

Având în vedere că întrebările despre o serie de autorizații de construcție deranjează tocmai această “gașcuță “ ,arhitectul și activistul care are o serie de proiecte sociale,umanitare și conceptuale vis a vis de societate și care a avut curajul sa iasă în față cu astfel de întrebări,expunându-se,de ce credeți că ar fi avut parte?Evident de reproșuri,de amenințări cât și de „aruncări cu noroi”…

Ținând cont că de multe ori membrii ai societății civile și ziariștii au fost cei care au recurs la asemenea gesturi care au ca scop unic,acela să-l descurajeze pe arhitectul să mai pună întrebări,noi,cei din această redacție anticipăm că vom păți la fel ca acest tânăr curajos și fidel unui scop,unei cauze-aceea de a trăi într-un oraş civilizat,modern și condus cu dragoste și competență!

Să nu credeți că sunt cuvinte mari sau idealuri de neatins!De aceea, încă de pe acum vă avertizez că ,după îndrăzneală noastră de a adresa o asemenea întrebare autorităților de la Bruxelles,vom primi în mod sigur un asemenea tratament,iar monitorizarea noastră din partea serviciilor cât și a susținătorilor actualei administrații va fi la un nivel ridicat.

received_484580778400036

 

Dar acest lucru nu ne sperie și totodată nu ne copleșește.Chiar o privim ca pe o onoare și totodată ca pe o autentică provocare.

Având în vedere faptul că acest gen de articole-document vor fi structurate în episoade distincte,în care vă vom arăta cu probe și deducții logice ceea ce nu se dorește a fi stiut,vă mulțumim pentru înțelegere și atenția acordată,nu înainte de a trage un serios semnal de alarmă vis a vis de această stare înrăutățită a lucrurilor în vârful societății,în special în sfera politicului!

 

 

 

 Redacția ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro