Criteriul National

Cat poate trai Coronavirus pe smartphone?

Cat poate trai Coronavirus pe smartphone?
aprilie 12
18:43 2020

Smartphone-urile atrag germeni in cele mai multe cazuri Odata cu raspandirea noului coronavirus, acestea sunt un vector potential pentru infectie. Virusul poate trai pe ecranul telefonului dvs. timp de zile, pana la 96 de ore dupa cate stim.

CDC spune ca poate fi posibil sa obtineti COVID-19 daca atingeti o suprafata care are virusul SARS-CoV-2 pe ea si apoi atingeti gura, nasul sau ochii. Organizatia recomanda curatarea si dezinfectarea „suprafetelor des atinse” zilnic.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, virusul SARS-CoV original din 2003 a fost stabil pe suprafetele de sticla pana la 96 de ore (patru zile). A durat pe suprafete din otel inoxidabil si plastic pana la 72 de ore (trei zile). Pentru mai multe detalii, vezi pagina 29, la „Stabilitatea si rezistenta coronavirusului SARS”, in acest raport privind virusul SARS de la Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Oamenii de stiinta nu au testat cat dureaza cel mai recent coronavirus pe sticla, dar au avut rezultate similare cu coronavirusul SARS anterior.

Cu ceea ce stim, cel mai bine ar fi sa presupunem ca noul coronavirus poate ramane prezent si infectios pe sticla timp de patru zile. Aceasta se aplica oricarui dispozitiv cu ecran de sticla, de la telefoane iPhone si Android la iPads si laptopuri Windows cu ecran tactil.

Dezinfecteaza-ti telefonul dupa ce iesi in public

Este posibil sa atingeti telefonul in mod constant si puteti raspandi virusul de la telefon la alte suprafete. Coronavirusul poate dura mult timp pe suprafetele de sticla, deci dezinfectarea regulata a smartphone-ului dvs. este esentiala.

Pentru a fi in siguranta, va recomandam sa va igienizati smartphone-ul dupa fiecare utilizare in public. Cand va intoarceti acasa, spalati-va corect mainile si igienizati-va smartphone-ul in acelasi timp. Daca va spalati mainile fara a va igieniza smartphone-ul, ati putea sa atingeti smartphone-ul, sa obtineti virusul SARS-CoV-2 pe degete si apoi sa il raspanditi pe alte suprafete – sau pe fata dvs.

Un ecran de telefon contaminat este de asemenea un risc daca trebuie sa tii telefonul langa fata pentru a vorbi. Cel mai bine este sa va pastrati telefonul cat mai curat.

Daca aveti un Apple Watch, puteti utiliza chiar si Apple Pay cu Apple Watch pentru a plati lucrurile fara a scoate telefonul si a-l atinge.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul