Criteriul National

Cat te costa reparatia televizorului?

Cat te costa reparatia televizorului?
august 04
10:02 2016

Alegand o tehnologie care nu se regaseste in topul recomandarilor specialistilor in IT, riscul ca un televizor recent achizitionat sa se strice repede creste. Insa, nu fiecare dintre noi isi permite sa consume bugete impresionante pe investitiile in smart tv-urile LED, iar din aceasta cauza putem cauta alternative in categoria plasmelor sau a LCD-urilor. Nu-i nimic gresit in aceste alternative, insa pornind de la premisa ca ele se defecteaza mult mai des, interesant ar fi sa gasiti si un service profesionist care sa va ajute in reparatia device-ului in momentul in care el isi pierde functionalitatea.

Sa nu ne mai gandim la faptul ca fiecare persoana are in casa un televizor vechi pe care, la un moment dat, poate s-a gandit sa il repare in speranta ca va obtine o suma frumusica pe el, ori cel putin va ajunge acasa cu un echipament ce poate fi folosit in mod normal. Am lamurit necesitatea unei firme de reparatii, insa nu stim cu exactitate ce anumite trebuie sa luam in considerare inainte de a nota respectivul service in agenda?

De departe, cel mai important este sa consultati grila unui astfel de operator pentru a observa daca el se ocupa de reparatia televizoarelor din aceeasi marca pe care o aveti si dumneavoastra. Reparatia unui televizor poate implica folosirea unor componente din partea producatorului ori utilizarea anumitor instrumente pe care specialistii le pot avea sau nu la indemana.

La fel de importante sunt categoriile de televizoare pe care ei le repara, caci fiecare companie are dreptul de a refuza clientii care le calca pragul pentru reparatiile unor televizoare second – hand. Motivele pot fi unele variate, pornind de la riscul pe care si-l asuma fiecare specialist care ia in grija sa un televizor SH si pana la pretul redus pe care trebuie sa il solicite pentru repararea unui astfel de echipament vechi.

Pentru ca incepusem sa aducem in discutie aspectul financiar trebuie sa mentionam faptul ca este recomandat sa alegeti un service unde preturile sunt rezonabile. Ce inseamna rezonabil? Nu mai mult de 600 RON pentru inlocuirea si montajul transformatorului de linie, nu mai mult de 400 RON pentru o sarcina legata de alimentarea televizorului si in jur de 150 RON pentru inlocuirea diverselor tuburi.

De luat in considerare este urmatorul aspect: se va deplasa specialistul la domiciliu pentru a va repara televizorul sau este necesar sa duceti dumneavoastra echipamentul in service? Aceasta este o intrebare relevanta pentru persoanele care au un program zilnic destul de aglomerat si nu isi permit sa piarda foarte mult pe diverse drumuri. Daca raspunsul este unul afirmativ, atunci aveti inca un motiv pentru a va nota datele de contact ale service-ului in agenda. Un raspuns negativ nu inseamna ca nu il puteti pastra drept reper pentru momentele de cumpana, insa doar daca pozitionarea sa este una apropiata de zona in care locuiti.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo