Criteriul National

Cat te costa reparatia televizorului?

Cat te costa reparatia televizorului?
august 04
10:02 2016

Alegand o tehnologie care nu se regaseste in topul recomandarilor specialistilor in IT, riscul ca un televizor recent achizitionat sa se strice repede creste. Insa, nu fiecare dintre noi isi permite sa consume bugete impresionante pe investitiile in smart tv-urile LED, iar din aceasta cauza putem cauta alternative in categoria plasmelor sau a LCD-urilor. Nu-i nimic gresit in aceste alternative, insa pornind de la premisa ca ele se defecteaza mult mai des, interesant ar fi sa gasiti si un service profesionist care sa va ajute in reparatia device-ului in momentul in care el isi pierde functionalitatea.

Sa nu ne mai gandim la faptul ca fiecare persoana are in casa un televizor vechi pe care, la un moment dat, poate s-a gandit sa il repare in speranta ca va obtine o suma frumusica pe el, ori cel putin va ajunge acasa cu un echipament ce poate fi folosit in mod normal. Am lamurit necesitatea unei firme de reparatii, insa nu stim cu exactitate ce anumite trebuie sa luam in considerare inainte de a nota respectivul service in agenda?

De departe, cel mai important este sa consultati grila unui astfel de operator pentru a observa daca el se ocupa de reparatia televizoarelor din aceeasi marca pe care o aveti si dumneavoastra. Reparatia unui televizor poate implica folosirea unor componente din partea producatorului ori utilizarea anumitor instrumente pe care specialistii le pot avea sau nu la indemana.

La fel de importante sunt categoriile de televizoare pe care ei le repara, caci fiecare companie are dreptul de a refuza clientii care le calca pragul pentru reparatiile unor televizoare second – hand. Motivele pot fi unele variate, pornind de la riscul pe care si-l asuma fiecare specialist care ia in grija sa un televizor SH si pana la pretul redus pe care trebuie sa il solicite pentru repararea unui astfel de echipament vechi.

Pentru ca incepusem sa aducem in discutie aspectul financiar trebuie sa mentionam faptul ca este recomandat sa alegeti un service unde preturile sunt rezonabile. Ce inseamna rezonabil? Nu mai mult de 600 RON pentru inlocuirea si montajul transformatorului de linie, nu mai mult de 400 RON pentru o sarcina legata de alimentarea televizorului si in jur de 150 RON pentru inlocuirea diverselor tuburi.

De luat in considerare este urmatorul aspect: se va deplasa specialistul la domiciliu pentru a va repara televizorul sau este necesar sa duceti dumneavoastra echipamentul in service? Aceasta este o intrebare relevanta pentru persoanele care au un program zilnic destul de aglomerat si nu isi permit sa piarda foarte mult pe diverse drumuri. Daca raspunsul este unul afirmativ, atunci aveti inca un motiv pentru a va nota datele de contact ale service-ului in agenda. Un raspuns negativ nu inseamna ca nu il puteti pastra drept reper pentru momentele de cumpana, insa doar daca pozitionarea sa este una apropiata de zona in care locuiti.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro