Criteriul National

Cât timp pierd angajaţii de formaţie umanistă efectuând task-uri bazate pe cifre?

Cât timp pierd angajaţii de formaţie umanistă efectuând task-uri bazate pe cifre?
mai 05
11:28 2017

De ce sunt nevoiţi angajaţii de pe posturile umaniste sa se preocupe de documente, de formule matematice, de statistici ale activităţii organizaţiei si aşa mai departe? De ce cade în sarcina celor cu o educaţie, o formaţie si aptitudini într-un sens anumite task-uri şi de ce toată activitatea internă trebuie să fie atât de anevoioasă?

Se estimează că până la zece procente din timpul de lucru este ocupat de astfel de activităţi, sau că sunt alocate activităţilor repetitive şi muncii de sisif, până la urmă. Poate că acest timp ar fi fost pierdut oricum cu alte chestiuni, dar, privind pe termen lung şi luând în calcul pierderile financiare şi gradul de motivaţie a angajaţilor, aceasta reprezintă o problemă.

Când angajaţii scapă de surplusul de activitate

Atunci când managementul ia decizia externalizării serviciilor IT, precum şi decizia eficientizării comunicării interne în cadrul companiei, lucrurile bune nu întârzie să apară – după o perioadă scurtă de timp în care implicarea şi răbrarea trebuie să fie amândouă mari.

Este vorba că se poate apela la o echipă interdisciplinară de IT care să ofere consultanţă şi suport firmei care, în sfârşit, se pot concentra pe realizarea activităţilor pe care le stăpânesc, pe care le le preferă şi pentru care s-au angajat.

“Mai puţine documente” este mereu o veste bună pentru orice companie din orice sector de activitate (mai puţin din domeniile de drept, cele de arhivă ş.a.m.d.).

Cum se poate ţine contabilitatea într-o companie

Privind de partea cealaltă, cei cu abilităţi în ale contabilităţii, angajaţi pe postul de contabili, de experţi contabili, nu îşi doresc nicidecum externalizarea serviciilor de contabilitate, încât acest lucru rezultă în disponibilizarea lor. Aceştia vor doar să presteze o muncă folosindu-se de instrumente adaptatate prezentului. De aceea se dezvoltă programe de contabilitate de la Ciel Romania care sunt uşor de obţinut, datorită tarifelor convenabile percepute şi fiabilităţii lor.

Acele procente economisite din timpul de lucru şi acea calitate şi anvergură a datelor obţinute pot fi folosite pentru a oferi companiei o şi mai mare plusvaloare. Practic, plusvaloarea creată de angajaţi este generatoare de venit şi, de ce nu, de profit pentru companie. Pe de altă parte, fidelizarea angajaţilor este mult mai uşor de obţinut dacă aceştia sunt motivaţi.

Aşadar, după principiul “Daţi-i Cezarului ce-i al Cezarului”, este mult mai bine ca angajaţii de formaţie umanistă să se concentreze pe domeniul lor de expertiză, iar ceilalţi să aibă la îndemână tool-urile necesare unei desfăşurări facilitate.

Un simplu exemplu: o companie de impresariat artistic nu ar mai trebui să se complice cu angajarea specialiştilor IT sau cu neplacerile cauzate de întârzierile rapoartelor contabile. Dacă nu fac acest lucru, au două opţiuni: ori însărcinează specialiştii de PR să facă şi altceva, ori iau cele două decizii de mai sus, şi poate şi altele.  

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

clinica implant dentar timisoara