Criteriul National

Cât timp pierd angajaţii de formaţie umanistă efectuând task-uri bazate pe cifre?

Cât timp pierd angajaţii de formaţie umanistă efectuând task-uri bazate pe cifre?
mai 05
11:28 2017

De ce sunt nevoiţi angajaţii de pe posturile umaniste sa se preocupe de documente, de formule matematice, de statistici ale activităţii organizaţiei si aşa mai departe? De ce cade în sarcina celor cu o educaţie, o formaţie si aptitudini într-un sens anumite task-uri şi de ce toată activitatea internă trebuie să fie atât de anevoioasă?

Se estimează că până la zece procente din timpul de lucru este ocupat de astfel de activităţi, sau că sunt alocate activităţilor repetitive şi muncii de sisif, până la urmă. Poate că acest timp ar fi fost pierdut oricum cu alte chestiuni, dar, privind pe termen lung şi luând în calcul pierderile financiare şi gradul de motivaţie a angajaţilor, aceasta reprezintă o problemă.

Când angajaţii scapă de surplusul de activitate

Atunci când managementul ia decizia externalizării serviciilor IT, precum şi decizia eficientizării comunicării interne în cadrul companiei, lucrurile bune nu întârzie să apară – după o perioadă scurtă de timp în care implicarea şi răbrarea trebuie să fie amândouă mari.

Este vorba că se poate apela la o echipă interdisciplinară de IT care să ofere consultanţă şi suport firmei care, în sfârşit, se pot concentra pe realizarea activităţilor pe care le stăpânesc, pe care le le preferă şi pentru care s-au angajat.

“Mai puţine documente” este mereu o veste bună pentru orice companie din orice sector de activitate (mai puţin din domeniile de drept, cele de arhivă ş.a.m.d.).

Cum se poate ţine contabilitatea într-o companie

Privind de partea cealaltă, cei cu abilităţi în ale contabilităţii, angajaţi pe postul de contabili, de experţi contabili, nu îşi doresc nicidecum externalizarea serviciilor de contabilitate, încât acest lucru rezultă în disponibilizarea lor. Aceştia vor doar să presteze o muncă folosindu-se de instrumente adaptatate prezentului. De aceea se dezvoltă programe de contabilitate de la Ciel Romania care sunt uşor de obţinut, datorită tarifelor convenabile percepute şi fiabilităţii lor.

Acele procente economisite din timpul de lucru şi acea calitate şi anvergură a datelor obţinute pot fi folosite pentru a oferi companiei o şi mai mare plusvaloare. Practic, plusvaloarea creată de angajaţi este generatoare de venit şi, de ce nu, de profit pentru companie. Pe de altă parte, fidelizarea angajaţilor este mult mai uşor de obţinut dacă aceştia sunt motivaţi.

Aşadar, după principiul “Daţi-i Cezarului ce-i al Cezarului”, este mult mai bine ca angajaţii de formaţie umanistă să se concentreze pe domeniul lor de expertiză, iar ceilalţi să aibă la îndemână tool-urile necesare unei desfăşurări facilitate.

Un simplu exemplu: o companie de impresariat artistic nu ar mai trebui să se complice cu angajarea specialiştilor IT sau cu neplacerile cauzate de întârzierile rapoartelor contabile. Dacă nu fac acest lucru, au două opţiuni: ori însărcinează specialiştii de PR să facă şi altceva, ori iau cele două decizii de mai sus, şi poate şi altele.  

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Miruna A

Miruna A

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo