Criteriul National

Câte ceva despre viața pământească și Viața Eternă,Spirituală

Câte ceva despre viața pământească și Viața Eternă,Spirituală
septembrie 27
15:40 2016

Ioan Gyuri Pascu , Sebastian Papaiani sunt oameni și actori care au plecat dintre noi … Și-au u la revedere de la noi și au plecat într-o deplasare de creație…Acolo,în Nemurire, Acolo Sus,”unde nu e nici durere,nici întristare și necaz”.

despre-moarte-numai-de-bine-vezi-in-video-cine-a-spus-asta_size7

Cuvintele și părerile de rău ne copleșesc la auzul veștilor.Da,recunoaștem deschis că suntem ființe sensibile,înzestrate cu sentimente și rațiune.De aceea, pe moment chiar nu putem rămâne inflexibili,deoarece durerea ca și bucuria se împărtășesc…

Nimeni nu moare definitiv ci,dacă ne aducem aminte de Fiul Lui Dumnezeu, înainte de învierea fiicei fariseului Iair a spus că aceasta „nu a murit ci doarme.”

Cu siguranță că aceste vorbe,la prima auzire (atât atunci cât și acum) au forța de a șoca,de a trezi sufletul fiecăruia.Numai că, minunea învierii este și va rămâne incontestabilă.

Să ne aducem aminte și de minunata înviere a lui Lazăr din Betania,atunci când în fața mulțimilor Hristos și-a arătat bunătatea și dumnezeirea și l-a strigat și i-a poruncit (cu voce puternică)-„Lazăre,vino afară!” Și,înfășurat și plin de giulgiuri,spre uluiala tuturor (cât și a noastră,a contemporanilor),Lazăr s-a trezit din morți,fiind înviat de Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

Tot așa, o altă minune savârșită a fost și aceea în care Mântuitorul,făcându-i se milă de un tânăr care era purtat cu jale în cortegiu,la auzul vorbelor Sale a înviat în chip minunat.

De aceea,din toate acestea putem reține faptul că moartea este doar un accident cât și o trecere către o altă etapă a existenței.Este de fapt despărțirea de trup și continuitatea vieții de Dincolo,atât de mult râvnită de către fiecare,în măsura posibilităților.

osho-despre-viata-si-moarte

Bineînțeles că fiecare dintre noi are posibilitatea de a extrage esența și totodată,fără să vă plictisesc vreau să cred că, din acest punct de vedere lucrurile pe care le știm doar teoretic au sau vor avea și o finalitate.

Ne întristăm deseori când auzim că apropiați de-ai noștri au avut parte de Marea Trecere,neștiind sau neînțelegând misiunea,rostul sau această taină rânduită de Bunul Dumnezeu.

Ne revoltăm deseori și vărsăm lacrimi amare atunci când cei dragi,din familie,rude sau apropiați,pe neașteptate ajung să-și încheie socotelile cu această viață.Chiar este peste capacitatea noastră să ajungem să încercăm să înțelegem că nu suntem decât peregrini prin această „Vale a Plângerii”…

Cu toate acestea,dacă cercetăm mai amănunțit cum anume sunt rânduite lucrurile,vom afla ( dacă nu știm deja) că,din cauza perpetuării păcatului originar (al neascultării) ne-am pierdut statutul de nemuritori în această formă fizică.Dar, ne putem bucura și totodată considera fericiți și privilegiați deoarece,prin Jertfa pe Cruce de bunăvoie a Mântuirorului Hristos,prin moartea Sa și cinstita Înviere cea de-a treia zi-ne-am făcut moștenitori și împreună locuitori cu ființele fărã de trup-îngerii,în Împărăția Cerurilor,în Ierusalimul Cel de Sus.

De aceea, se explică și este deplin argumentată ideea confirm căreia orice suflet bun,ales se ridică la Ceruri și continuă Comuniunea cu Creatorul,cu Dătătorul Vieții deoarece tocmai de aici încolo va începe cu adevărat ceea ce Biserica Ortodoxă,prin Sfânta Tradiție și Sfintele Taine denumesc a fi Viața Spirituală,nepătimașă și nestricăcioasă.

download

Cu speranța și bucuria prilejului de a- mi exprima credința și convingerile,îmi iau la revedere de la fiecare dintre dumneavoastră,nu înainte de a vă promite că acest gen de articole nu vor fi singulare!

Sursa foto : http://google.ro

Prof.Dr.Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanța,redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo