Criteriul National

Câte ceva despre viața pământească și Viața Eternă,Spirituală

Câte ceva despre viața pământească și Viața Eternă,Spirituală
septembrie 27
15:40 2016

Ioan Gyuri Pascu , Sebastian Papaiani sunt oameni și actori care au plecat dintre noi … Și-au u la revedere de la noi și au plecat într-o deplasare de creație…Acolo,în Nemurire, Acolo Sus,”unde nu e nici durere,nici întristare și necaz”.

despre-moarte-numai-de-bine-vezi-in-video-cine-a-spus-asta_size7

Cuvintele și părerile de rău ne copleșesc la auzul veștilor.Da,recunoaștem deschis că suntem ființe sensibile,înzestrate cu sentimente și rațiune.De aceea, pe moment chiar nu putem rămâne inflexibili,deoarece durerea ca și bucuria se împărtășesc…

Nimeni nu moare definitiv ci,dacă ne aducem aminte de Fiul Lui Dumnezeu, înainte de învierea fiicei fariseului Iair a spus că aceasta „nu a murit ci doarme.”

Cu siguranță că aceste vorbe,la prima auzire (atât atunci cât și acum) au forța de a șoca,de a trezi sufletul fiecăruia.Numai că, minunea învierii este și va rămâne incontestabilă.

Să ne aducem aminte și de minunata înviere a lui Lazăr din Betania,atunci când în fața mulțimilor Hristos și-a arătat bunătatea și dumnezeirea și l-a strigat și i-a poruncit (cu voce puternică)-„Lazăre,vino afară!” Și,înfășurat și plin de giulgiuri,spre uluiala tuturor (cât și a noastră,a contemporanilor),Lazăr s-a trezit din morți,fiind înviat de Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

Tot așa, o altă minune savârșită a fost și aceea în care Mântuitorul,făcându-i se milă de un tânăr care era purtat cu jale în cortegiu,la auzul vorbelor Sale a înviat în chip minunat.

De aceea,din toate acestea putem reține faptul că moartea este doar un accident cât și o trecere către o altă etapă a existenței.Este de fapt despărțirea de trup și continuitatea vieții de Dincolo,atât de mult râvnită de către fiecare,în măsura posibilităților.

osho-despre-viata-si-moarte

Bineînțeles că fiecare dintre noi are posibilitatea de a extrage esența și totodată,fără să vă plictisesc vreau să cred că, din acest punct de vedere lucrurile pe care le știm doar teoretic au sau vor avea și o finalitate.

Ne întristăm deseori când auzim că apropiați de-ai noștri au avut parte de Marea Trecere,neștiind sau neînțelegând misiunea,rostul sau această taină rânduită de Bunul Dumnezeu.

Ne revoltăm deseori și vărsăm lacrimi amare atunci când cei dragi,din familie,rude sau apropiați,pe neașteptate ajung să-și încheie socotelile cu această viață.Chiar este peste capacitatea noastră să ajungem să încercăm să înțelegem că nu suntem decât peregrini prin această „Vale a Plângerii”…

Cu toate acestea,dacă cercetăm mai amănunțit cum anume sunt rânduite lucrurile,vom afla ( dacă nu știm deja) că,din cauza perpetuării păcatului originar (al neascultării) ne-am pierdut statutul de nemuritori în această formă fizică.Dar, ne putem bucura și totodată considera fericiți și privilegiați deoarece,prin Jertfa pe Cruce de bunăvoie a Mântuirorului Hristos,prin moartea Sa și cinstita Înviere cea de-a treia zi-ne-am făcut moștenitori și împreună locuitori cu ființele fărã de trup-îngerii,în Împărăția Cerurilor,în Ierusalimul Cel de Sus.

De aceea, se explică și este deplin argumentată ideea confirm căreia orice suflet bun,ales se ridică la Ceruri și continuă Comuniunea cu Creatorul,cu Dătătorul Vieții deoarece tocmai de aici încolo va începe cu adevărat ceea ce Biserica Ortodoxă,prin Sfânta Tradiție și Sfintele Taine denumesc a fi Viața Spirituală,nepătimașă și nestricăcioasă.

download

Cu speranța și bucuria prilejului de a- mi exprima credința și convingerile,îmi iau la revedere de la fiecare dintre dumneavoastră,nu înainte de a vă promite că acest gen de articole nu vor fi singulare!

Sursa foto : http://google.ro

Prof.Dr.Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanța,redactor șef al ziarului Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo