Criteriul National

Cateva dintre avantajele oferite de becurile LED

Cateva dintre avantajele oferite de becurile LED
iulie 19
00:21 2020

In ultimii ani, becurile LED sunt tot mai folosite pentru ca ofera avantaje in utilizare atat in spatii rezidentiale, spatiile comerciale cat si in cladiri de birouri, hale sau spatii de depozitare, iar acestea si-au adaptat vechile sisteme de iluminat si cu aceste surse care utilizeaza tehnologia LED moderna. Asadar, daca doresti sa afli mai multe despre noile modele de becuri LED proiectate de V-TAC LED si pe care le poti achizitiona de la Vtac Smart Home, iata cateva avantaje, pe care este bine sa le iei in considerare:

Durata de viata mai mare decat cele clasice

Componentele acestor becuri si modul in care acestea emit lumina extind semnificativ durata de viata a acestor surse de iluminat. In timp ce alte tipuri de becuri au o durata de viata mult mai scazuta, becurile LED moderne sunt mult mai rezistente si fiabile. In mod normal, partile componente ale becului clasic, cum ar fi filamentul, sunt fragile si slabesc in timp, ceea ce duce la un moment dat la arderea becului.

Becurile LED o viata de aproximativ 50.000 de ore, ceea ce depaseste cu mult durata medie de viata nominală a unui bec incandescent, iar cele mai multe becuri LED de calitate ajung si la 75.000 de ore de utilizare.

Eficienta energetica

becuri LEDDatorită fluxului continuu energetic, LED-urile sunt capabile sa transforme aproximativ 70% din energia lor in lumina, fara ca acestea sa palpaie. Acest aspect le face cu mult mai eficiente decat alte becuri, care prin natura functionarii lor risipesc multa energie pentru a o transforma in caldura. Este nevoie doar de un LED de 6W pentru producerea cantitatii de lumina pe care o genereaza un bec incandescent de 40w, iar temperatura lor mai scazuta le face mult mai sigure.

Spre exemplu, in luna noiembrie a anului 1992, Castelul Windsor a ars timp de noua ore dupa ce un pictor a incendiat din greseala perdelele, folosind un bec cu halogen. Mai mult de 100 de camere au fost deteriorate, iar reparatia a costat peste 36,5 milioane de lire sterline!

Luminozitate ridicata

LED-urile au capacitatea sa genereze un nivel performant de luminozitate, motiv pentru care puterea acestora nu este neaparat un factor de calitate pentru becuri, in schimb fluxul luminos continuu demonstreaza eficacitatea sporita a becurilor LED fata de cele clasice, incandescente.

Gama de culori deosebita

Becurile clasice au nevoie de filtre sau geluri pentru a oferi nuante diferite de lumina, in timp ce LED-urile de la V-TAC pe care le gasesti la Vtac Smart Home ofera o gama variata de culori, atat calde cat si reci, fara sa fie folosite geluri sau filtre ce se pot arde sau temperaturi de culoare care se vor estompa in timp datorita utilizarii. Mai mult decat atat, varietatea de forme si modele de LED-uri permit ca acestea sa fie folosite in foarte multe tipuri de spatii cum sunt cele casnice, spatii comerciale, spatii industriale si hale, cladiri de birouri si spatii office.

Caldura radianta aproape inexistenta

In timp ce un bec incandescent functioneaza incalzind filamentul la o temperatura care produce lumina, un bec LED emite energie electromagnetica prin transformarea energiei electrice in lumina in loc de caldura. Becurile cu LED se aprind instantaneu si sunt capabile sa functioneze la temperaturi semnificativ mai mici decat alte tipuri de becuri.

Fiabilitate extinsa

Becurile LED sunt o forma de iluminare durabila si fiabila, functionand in conditii de siguranta mult timp, pot rezista la vibratii sau impact impact usor si nu au alte sensibilitati precum becurile cu filament sau alte componente fragile. Aceasta stabilitate le face ideale pentru utilizarea in zonele cu fluctuatii de temperaturt, cum sunt spatiile in aer liber sau instalate in ventilatoare de tavan cu LED sau alte tipuri de corpuri de iluminat cu ventilator.

Aprindere instantanee

Spre deosebire de becurile incandecente ce necesita cateva momente pana ce sursa de iluminat se incalzeste, becurile LED se aprind instant si functioneaza la o luminozitate maxima din momentul in care apesi pe intrerupator, fara niciun fel de palpaire.

Iluminare directionala

Becurile LED emit lumina intr-o singura directie, ceea ce ajuta la reducerea consumului de energie, natura directionala a iesirii fasciculului luminos face ca LED-urile sa fie ideale pentru diferite montaje electrice personalizate.

Daca esti distribuitor de corpuri de iluminat, esti in cautare de noi parteneri si doresti sa le oferi clientilor cu adevarat bucuria functionalitatii acestora, dar si o atmosfera cat mai placuta in camerele caselor acestora, specialistii de la Vtac Smart Home iti recomanda utilizarea cel putin a doua dintre tipurile de corpuri de iluminat mentionate anterior.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul