Criteriul National

Cateva dintre obiceiurile care ne fac neproductivi

Cateva dintre obiceiurile care ne fac neproductivi
octombrie 18
11:17 2017

1. Verificarea telefonului
Desigur, a trebuit sa mentionam dispozitivul care gestioneaza calendarul nostru colorat si se dubleaza ca un ceas desteptator care ne distrage atentia in mod constant. Cu avantajele utilizarii telefonului vine prabusirea intotdeauna a verificarii instinctive. De la incercarea de a impartasi alergarea de dimineata la mai putin de 140 de caractere pentru a eticheta prietenul in fiecare meme pe care il vedem pe retelele de socializare, telefonul tau tinde sa se deplaseze dintr-o modalitate de a ramane informat la o modalitate de a ramane distras.

2. Prea multe task-uri atribuite

Daca sunteti stresat in privinta celor trei proiecte independente pentru care v-ati angajat raspunderea, acceptarea unui altul s-ar putea sa nu fie cea mai buna idee. Chiar daca simti nevoia sa faci totul, nu trebuie sa le faci, esti un om, nu un super-erou.
De ce avem tendinta sa punem mai multe responsabilitati pe umerii nostri decat putem purta? Poate este modul nostru de a dovedi ceva pentru noi insine sau respingerea noastra de a spune nu indiferent de motiv, realitatea este ca programele noastre ocupate sunt motivul pentru care suntem stresati si productivitatea noastra sufera din cauza acestui sentiment negativ.

3. Odihna
Somnul sficient este ideal, dar de cele mai multe ori greu de atins. Un pui de somn de 20 de minute este inofensiv pana cand iti dai seama ca au trecut 3 ore si tot apartamentul tau trebuie sa fie curatat inainte ca parintii tai sa vina. Rezultatul acestor perioade lungi nu este numai din cazua faptului ca aveti inca sarcini neterminate, ci pentru ca nu reusim sa ne odihnim la timp.

4. Mediu aglomerat
Putem fi la fel de productivi ca si mediul nostru de lucru. Nu este o regula clara despre cum sa arate spatiul de lucru al fiecaruia, insa cu siguranta in momentul in care vom cauta ceva, este important sa si gasim. Lipsa unui program bine stabilit face parte din mediul pe care ni-l cream fiecare dintre noi la locul de munca.

In spatele fiecarui proiect de succes este o persoana care a ramas la un plan care a contribuit la succes. Faptul ca suntem ocupati este inevitabil, dar sentimentul de descurajare pe care il avem este de obicei pentru ca nu ne gandim la un program sau nu reusim sa-l respectam. Prin crearea unui program cu privire la ceea ce vom lucra si pentru cat timp, vom putea controla sarcinile si, in final, sa punem capat noptilorlungi in care nu ne puteam odihnii din cauza sarcinilor nefinalizate.

5. Comparatia cu colegii
Nimic nu ne va bloca momentele de fericire, decat situatia in care ne amintim cum un alt coleg a obtinut o promovare la locul de munca cu doua luni mai devreme decat noi.
Este esential sa transformam descurajarea pe care o simtim in hotarare pentru a pastra atitudinea pozitiva si gandirea entuziasmata pentru ceea ce urmeaza sa vina.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo