Criteriul National

Cateva sfaturi pentru a iti pastra fericiti angajatii si partenerii de afaceri in aceste vremuri

Cateva sfaturi pentru a iti pastra fericiti angajatii si partenerii de afaceri in aceste vremuri
septembrie 16
12:33 2020

Pandemia cu virusul Covid 19 nu a facut pe nimeni fericit. In intreaga lume corporatiile si-au restrans activitatea si au trimis o buna parte din personal sa lucreze la domiciliu, scolile s-au inchis, oamenii au fost nevoiti sa stea in izolare cateva saptamani, chiar luni. Practic, nu exista nicio parte buna a acestui virus, nici chiar pentru cele mai optimiste persoane.

In intreaga lume, oamenii de afaceri s-au straduit sa isi mentina business-ul lor pe linia de plutire, pentru ca de profit nu a putut fi vorba decat in cateva cazuri izolate. Angajatii care au fost trimisi sa lucreze la domiciliu si-au dat complet viata peste cap, iar partenerii de afaceri au fost tot mai neincrezatori in colaborarea dintre cele doua companii.

Comunicarea telefonica si online cu angajatii remote pe timpul pandemiei cu virusul Covid 19

Comunicarea este o parte foarte importanta a oricarei relatii, atat personale, cat si profesionale. Asadar, antreprenorii care isi doresc sa mentina o relatie buna si sa isi pastreze fericiti angajatii care lucreaza la domiciliu pot :

  • Organiza conferinte Zoom sau Meet cu acestia;
  • da un e-mail zilnic sau saptamanal care sa  nu faca referire numai la sarcinile pe care le au de indeplinit, ci si la modul in care se descurca cu presiunea pusa de acest virus si de modul in care cooperarea cu membrii familiei si sarcinile casnice decurge;
  • sa aloce 10 minute saptamanal pentru ca fiecare angajat sa primeasca un apel telefonic in care sa isi exprime nelamuririle, nemultumirile sau sa isi adreseze intrebarile;
  • le ofere acestora prin posta sau curier articole promotionale precum pixuri si agende personalizate.

Colaborarea cu partenerii de afaceri pe timpul pandemiei

Colaborarea cu partenerii de afaceri in timpul pandemiei cu Coronavirus trebuie sa aiba un principal punct de bifat: acela de a-i asigura ca firma partenera nu se afla in pragul colapsului si ca parteneriatul va continua si dupa aceste luni dificile. Cele mai interesante de a pastra legatura cu partenerii de afaceri, care se dovedesc a fi un real succes, sunt:

  • pastrarea legaturii telefonice cu acestia;
  • pastrarea legaturii online prin e-mailuri sau chiar retele de socializare;
  • oferirea diferitelor cadouri promotionale, precum agende, pixuri sau chiar genti de plaja personalizate, mai ales in aceasta perioada de relxare a masurilor impuse de autoritati;
  • discutii purtate la modul viitor, privind catre viitorul relatiei intre cele doua companii, dar si catre viitorul mediului de afaceri.

Bonusuri mici – angajati fericiti, cadouri mici – parteneri de afaceri multumiti!

Chiar daca in perioada pandemiei toate companiile au avut de suferit pe partea financiara, acest lucru nu inseamna ca nu isi permit sa faca o investitie de cateva sute de lei in materiale promotionale care sa fie oferite ca si bonusuri pentru angajati, ca un stimulent si o asigurare ca isi indeplinesc cu succes sarcinile, dar si sub forma de cadouri pentru partenerii de afaceri, asigurandu-i ca frumoasa colaborare nu este afectata de virusul Covid 19.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul