Criteriul National

Câteva sfaturi practice pentru întreținerea podelei din lemn

Câteva sfaturi practice pentru întreținerea podelei din lemn
februarie 27
12:22 2018

Podeaua din parchet de lemn masiv este un detaliu valoros al locuinței noastre și un obiect valoros necesită o întreținere cât mai practică și mai eficientă. De atenția pe care o vom acorda modalității de întreținere, va depinde aspectul și durata de viață a podelei din lemn.

În cele ce urmează vom descrie câțiva pași care trebuie luați în considerare pentru curățarea și conservarea parchetului din lemn masiv și altor tipuri de podele din lemn.
În partea ce ține de spălare, se recomandă ca o dată la 3-4 zile să spălăm podeaua de lemn cu o soluție formată din apă și detergent pentru lemn/parchet. Apa trebuie să aibă o temperatură potrivită și să fie în cantitatea recomandată pe eticheta produsului pentru lemn. Mopul este cel mai practic instrument de curățare, însă dacă vrem să curățim și să dăm un luciu puternic lemnului, cel mai bine ar fi să folosim o cârpa moale de bumbac. După spălarea ușoară cu cârpa, vom deschide geamul și vom permite lemnului să se usuce în mod natural.

Pentru a proteja lemnul din podele, ar fi potrivit ca la intrarea în fiecare încăpere cu podele de lemn, să plasăm un covoraș cu țesătură aspră pe care membrii familiei și invitații să se șteargă înainte de a intra în cameră. Astfel putem evita situațiile când încălțămintea necurățită bine sau praful și alte mici lucruri care se pot desprinde de pe acestea pot zgârâia lemnul din încăpere.

În materie de tratamente, e binevenit ca o dată pe lună să aplicăm un produs de îngrijire a lemnului, care să-i mențină frumusețea și strălucirea. Ceara pentru lemn sau orice produs recomandat de specialiști ne va ajuta în acest sens. Totodată, dacă avem probleme cu ceva fisuri sau găuri apărute în lemnul podelei, al ușilor sau oriunde în altă parte, vom recurge la aplicarea unui chit pentru lemn, iarăși, după consultarea unui specialist, pentru a găsi cel mai bun produs. De regulă, ceara se aplică pe podeaua de lemn după măturare și spălare, însă ar fi bine ca înainte de utilizare să citim instrucțiunile de pe ambalaj și să le respectăm întocmai.

Pentru tratamente mai speciale, trebuie să achiziționăm un lac special pentru podelele interioare de lemn și să aplicăm acest material după o curățare temeinică. Acest lac refinisează lemnul și elimină, ca prin minune, zgârieturile și semnele lăsate de pietrele de pe talpa pantofilor, de tocurile cui etc. Aceste tratamente le vom face anual, preferabil în sezonul cald, pentru facilitarea procesului. În cazul dat vom opta pentru un lac incolor pentru a păstra culoarea naturală a lemnului. De asemenea, dacă avem o suprafață mare de podea, e bine să ne înzestrăm cu o pensulă de dimensiuni mari, astfel încât efortul depus să fie cât mai redus.

 

E necesar să ținem minte: Curățarea, spălarea și protejarea parchetului de apă sunt primii și cei mai importanți pași în îngrijirea și prelungirea duratei de viață a lemnului. Avem nevoie doar de puțină atenție și grijă pentru a ne asigura că podeaua din lemn va arăta minunat și peste 15-20 de ani.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu