Criteriul National

Câteva sfaturi practice pentru întreținerea podelei din lemn

Câteva sfaturi practice pentru întreținerea podelei din lemn
februarie 27
12:22 2018

Podeaua din parchet de lemn masiv este un detaliu valoros al locuinței noastre și un obiect valoros necesită o întreținere cât mai practică și mai eficientă. De atenția pe care o vom acorda modalității de întreținere, va depinde aspectul și durata de viață a podelei din lemn.

În cele ce urmează vom descrie câțiva pași care trebuie luați în considerare pentru curățarea și conservarea parchetului din lemn masiv și altor tipuri de podele din lemn.
În partea ce ține de spălare, se recomandă ca o dată la 3-4 zile să spălăm podeaua de lemn cu o soluție formată din apă și detergent pentru lemn/parchet. Apa trebuie să aibă o temperatură potrivită și să fie în cantitatea recomandată pe eticheta produsului pentru lemn. Mopul este cel mai practic instrument de curățare, însă dacă vrem să curățim și să dăm un luciu puternic lemnului, cel mai bine ar fi să folosim o cârpa moale de bumbac. După spălarea ușoară cu cârpa, vom deschide geamul și vom permite lemnului să se usuce în mod natural.

Pentru a proteja lemnul din podele, ar fi potrivit ca la intrarea în fiecare încăpere cu podele de lemn, să plasăm un covoraș cu țesătură aspră pe care membrii familiei și invitații să se șteargă înainte de a intra în cameră. Astfel putem evita situațiile când încălțămintea necurățită bine sau praful și alte mici lucruri care se pot desprinde de pe acestea pot zgârâia lemnul din încăpere.

În materie de tratamente, e binevenit ca o dată pe lună să aplicăm un produs de îngrijire a lemnului, care să-i mențină frumusețea și strălucirea. Ceara pentru lemn sau orice produs recomandat de specialiști ne va ajuta în acest sens. Totodată, dacă avem probleme cu ceva fisuri sau găuri apărute în lemnul podelei, al ușilor sau oriunde în altă parte, vom recurge la aplicarea unui chit pentru lemn, iarăși, după consultarea unui specialist, pentru a găsi cel mai bun produs. De regulă, ceara se aplică pe podeaua de lemn după măturare și spălare, însă ar fi bine ca înainte de utilizare să citim instrucțiunile de pe ambalaj și să le respectăm întocmai.

Pentru tratamente mai speciale, trebuie să achiziționăm un lac special pentru podelele interioare de lemn și să aplicăm acest material după o curățare temeinică. Acest lac refinisează lemnul și elimină, ca prin minune, zgârieturile și semnele lăsate de pietrele de pe talpa pantofilor, de tocurile cui etc. Aceste tratamente le vom face anual, preferabil în sezonul cald, pentru facilitarea procesului. În cazul dat vom opta pentru un lac incolor pentru a păstra culoarea naturală a lemnului. De asemenea, dacă avem o suprafață mare de podea, e bine să ne înzestrăm cu o pensulă de dimensiuni mari, astfel încât efortul depus să fie cât mai redus.

 

E necesar să ținem minte: Curățarea, spălarea și protejarea parchetului de apă sunt primii și cei mai importanți pași în îngrijirea și prelungirea duratei de viață a lemnului. Avem nevoie doar de puțină atenție și grijă pentru a ne asigura că podeaua din lemn va arăta minunat și peste 15-20 de ani.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro