Criteriul National

Câteva teme de interes naţional

Câteva teme de interes naţional
martie 21
13:39 2017
 Comunitate de Destin
tett
   Nu ştiu cum sunteţi Dumneavoastră conectaţi la evenimentele care se succed şi se tot întâmplă în Lume şi în Ţară, însă ştiu că eu urmaresc pulsul extern pentru a anticipa ce urmeaza la noi Acasă.
   Ca exemplu, recent într-o Rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU s-a folosit expresia : Comunitate de destin pentru întreaga umanitate.
Semnificaţia este pe înţelesul tuturor : Aceasta este direcţia în care vor evolua şi relaţiile interumane !
Ca exemplu, consultaţi aici, 2 017/2510(RSP) un exemplu explicit despre cum anume, conform declarației Vicepreședintelui Comisiei/Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitateîn conformitate cu articolul 123 alineatul (2) din Regulamentul de procedură aceste lucruri există.
Bineînţeles că acum nu o să mă refer la aspectele conexe referitoare la criza statului de drept din Republica Democratică Congo și din Gabon ca să nu vă plictisesc, ca să avem în vedere altceva mai subtil.

Cum ar fi, dacă, aici in Romania, am reuşi şi totdată am crea o Comunitate de Destin ? 

   Cu voia sau fără voia noastră dezideratul umanităţii se va înfăptui !
   Este imperios necesar să ne schimbăm mentalitatea privitor la transformările ce vor veni, pentru a nu fi găsiţi nepregătiţi .
  „Reînnoirea” comportamentului nostru este pe deplin posibilă, aşa cum a dovedit-o „formarea” noastră, prin toate mijloacele de informare, în oameni egoişti, izolaţi şi nepăsători faţă de ceilalţi. Imperativul timpului este să schimbăm „obiectivul „şi să trecem de la egoism şi izolare… la solidaritate .
        Concret, ce-i de făcut ? 
Trebuie , ca oficial să avem ” CEVA ” care să ne unească în faptă şi simţire.
   O să spuneţi :Bun, bun…Dar şi tu ne vorbeşti despre Proiectul de ţară ?
  Îndrăznesc să formulez doar câteva sugestii realizabile care , cu certitudine, ne vor uni.
     Iată câte teme de interes comun : 
 
1. Asigurarea condiţiilor optime pentru viitorul copiilor;
 
2. Constituirea de garanţii reale pentru plata pensiilor(în prezent se achită din împrumuturi);
 
3.Asigurarea alimentelor sănătoase din agricultura ţării;
 
4.Protejarea surselor de apă şi acces gratuit la aceasta, deoarece apa este esenţa vieţii, lăsată de Creator;
 
5. Cheltuirea banului public numai pentru necesităţi primare( azi cheltuim fonduri, multe din împrumut, şi pentru a face parcuri în sate ! ).
 
    Toate aceste URGENŢE sunt atributul Guvernului democratic investit de Parlament. Noi, poporul, trebuie să le reamintim neîncetat şi să le cerem acţiuni concrete în realizarea obiectivelor de interes naţional !
Sursa foto Viata In Verde Viu
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo