Criteriul National

Câteva teme de interes naţional

Câteva teme de interes naţional
martie 21
13:39 2017
 Comunitate de Destin
tett
   Nu ştiu cum sunteţi Dumneavoastră conectaţi la evenimentele care se succed şi se tot întâmplă în Lume şi în Ţară, însă ştiu că eu urmaresc pulsul extern pentru a anticipa ce urmeaza la noi Acasă.
   Ca exemplu, recent într-o Rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU s-a folosit expresia : Comunitate de destin pentru întreaga umanitate.
Semnificaţia este pe înţelesul tuturor : Aceasta este direcţia în care vor evolua şi relaţiile interumane !
Ca exemplu, consultaţi aici, 2 017/2510(RSP) un exemplu explicit despre cum anume, conform declarației Vicepreședintelui Comisiei/Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitateîn conformitate cu articolul 123 alineatul (2) din Regulamentul de procedură aceste lucruri există.
Bineînţeles că acum nu o să mă refer la aspectele conexe referitoare la criza statului de drept din Republica Democratică Congo și din Gabon ca să nu vă plictisesc, ca să avem în vedere altceva mai subtil.

Cum ar fi, dacă, aici in Romania, am reuşi şi totdată am crea o Comunitate de Destin ? 

   Cu voia sau fără voia noastră dezideratul umanităţii se va înfăptui !
   Este imperios necesar să ne schimbăm mentalitatea privitor la transformările ce vor veni, pentru a nu fi găsiţi nepregătiţi .
  „Reînnoirea” comportamentului nostru este pe deplin posibilă, aşa cum a dovedit-o „formarea” noastră, prin toate mijloacele de informare, în oameni egoişti, izolaţi şi nepăsători faţă de ceilalţi. Imperativul timpului este să schimbăm „obiectivul „şi să trecem de la egoism şi izolare… la solidaritate .
        Concret, ce-i de făcut ? 
Trebuie , ca oficial să avem ” CEVA ” care să ne unească în faptă şi simţire.
   O să spuneţi :Bun, bun…Dar şi tu ne vorbeşti despre Proiectul de ţară ?
  Îndrăznesc să formulez doar câteva sugestii realizabile care , cu certitudine, ne vor uni.
     Iată câte teme de interes comun : 
 
1. Asigurarea condiţiilor optime pentru viitorul copiilor;
 
2. Constituirea de garanţii reale pentru plata pensiilor(în prezent se achită din împrumuturi);
 
3.Asigurarea alimentelor sănătoase din agricultura ţării;
 
4.Protejarea surselor de apă şi acces gratuit la aceasta, deoarece apa este esenţa vieţii, lăsată de Creator;
 
5. Cheltuirea banului public numai pentru necesităţi primare( azi cheltuim fonduri, multe din împrumut, şi pentru a face parcuri în sate ! ).
 
    Toate aceste URGENŢE sunt atributul Guvernului democratic investit de Parlament. Noi, poporul, trebuie să le reamintim neîncetat şi să le cerem acţiuni concrete în realizarea obiectivelor de interes naţional !
Sursa foto Viata In Verde Viu
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro