Criteriul National

Câteva teme de interes naţional

Câteva teme de interes naţional
martie 21
13:39 2017
 Comunitate de Destin
tett
   Nu ştiu cum sunteţi Dumneavoastră conectaţi la evenimentele care se succed şi se tot întâmplă în Lume şi în Ţară, însă ştiu că eu urmaresc pulsul extern pentru a anticipa ce urmeaza la noi Acasă.
   Ca exemplu, recent într-o Rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU s-a folosit expresia : Comunitate de destin pentru întreaga umanitate.
Semnificaţia este pe înţelesul tuturor : Aceasta este direcţia în care vor evolua şi relaţiile interumane !
Ca exemplu, consultaţi aici, 2 017/2510(RSP) un exemplu explicit despre cum anume, conform declarației Vicepreședintelui Comisiei/Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitateîn conformitate cu articolul 123 alineatul (2) din Regulamentul de procedură aceste lucruri există.
Bineînţeles că acum nu o să mă refer la aspectele conexe referitoare la criza statului de drept din Republica Democratică Congo și din Gabon ca să nu vă plictisesc, ca să avem în vedere altceva mai subtil.

Cum ar fi, dacă, aici in Romania, am reuşi şi totdată am crea o Comunitate de Destin ? 

   Cu voia sau fără voia noastră dezideratul umanităţii se va înfăptui !
   Este imperios necesar să ne schimbăm mentalitatea privitor la transformările ce vor veni, pentru a nu fi găsiţi nepregătiţi .
  „Reînnoirea” comportamentului nostru este pe deplin posibilă, aşa cum a dovedit-o „formarea” noastră, prin toate mijloacele de informare, în oameni egoişti, izolaţi şi nepăsători faţă de ceilalţi. Imperativul timpului este să schimbăm „obiectivul „şi să trecem de la egoism şi izolare… la solidaritate .
        Concret, ce-i de făcut ? 
Trebuie , ca oficial să avem ” CEVA ” care să ne unească în faptă şi simţire.
   O să spuneţi :Bun, bun…Dar şi tu ne vorbeşti despre Proiectul de ţară ?
  Îndrăznesc să formulez doar câteva sugestii realizabile care , cu certitudine, ne vor uni.
     Iată câte teme de interes comun : 
 
1. Asigurarea condiţiilor optime pentru viitorul copiilor;
 
2. Constituirea de garanţii reale pentru plata pensiilor(în prezent se achită din împrumuturi);
 
3.Asigurarea alimentelor sănătoase din agricultura ţării;
 
4.Protejarea surselor de apă şi acces gratuit la aceasta, deoarece apa este esenţa vieţii, lăsată de Creator;
 
5. Cheltuirea banului public numai pentru necesităţi primare( azi cheltuim fonduri, multe din împrumut, şi pentru a face parcuri în sate ! ).
 
    Toate aceste URGENŢE sunt atributul Guvernului democratic investit de Parlament. Noi, poporul, trebuie să le reamintim neîncetat şi să le cerem acţiuni concrete în realizarea obiectivelor de interes naţional !
Sursa foto Viata In Verde Viu
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo