Criteriul National

Cauta cel mai bun suport auto de bicicleta pentru o calatorie completa

Cauta cel mai bun suport auto de bicicleta pentru o calatorie completa
martie 15
12:32 2017

suporturi bicicleteMersul pe bicicleta a devenit unul dintre mijloacele de transport preferate de catre multi dintre noi. Am inlocuit masina sau metroul, am gasit o metoda relaxanta de a face sport si o purtam cu noi pretutindeni si oricand. Fie vara, fie iarna, bicicleta este aliatul perfect impotriva sedentarismului si nu numai – pedalatul a devenit una dintre cele mai placute activitati pe care le putem face in aer liber. In natura, pe strazile aglomerate, pe faleza marii, pe culmile muntilor, impreuna cu prietenii sau singuri, cu castile in urechi, este cert ca o bicicleta este un must have in casele multora dintre noi.

In momentul in care alegi sa iti iei bicicleta in calatoriile tale, ai nevoie de suporturi auto de calitate, care sa asigure siguranta acesteia , fara sa te temi ca s-ar putea sa o pierzi, asa cum se poate intampla in cazul sistemelor de prindere improvizate.

Impartirea cea mai simpla a suporturilor auto pentru bicicleta este facuta in functie de modul de prindere pe masina; astfel, avem:

  • Suport auto pentru bicicleta cu fixare pe plafonul masinii, cu ajutorul barelor transversale

  • Suport auto pentru bicicleta cu prindere pe portbagaj, cu ajutorul suportului pe haion

  • Suport auto pentru bicicleta cu prindere prin carligul de remorcare


Veloteca, unul dintre cele mai cunoscute magazine de biciclete din Bucuresti, ofera clientilor sai solutii pentru orice tip de suport auto pentru bicicleta si-ar dori, acestea fiind de cea mai buna calitate. In plus, gama lor dispune si de suporturi auto pentru biciclete cu prindere de roata de rezerva, care sunt destinate doar autoturismelor off-road si SUV, echipate cu roata de rezerva la exterior, pe haion. De asemenea, pentru alegerea unui suport auto pentru biciclete, trebuie sa ai in vedere numarul bicicletelor pe care vrei sa le transporti. Cu variantele enumerate mai sus poti transporta intre 1 si 4 biciclete pe masina, in functie de caz.


Suportul auto pentru biciclete cu montare pe plafonul masinii este unul dintre cele mai cautate, oferind foarte multe avantaje ciclistilor. In primul rand, trebuie stiut ca acesta fixeaza masinile individual, fiecare bicicleta avand suportul; aceasta modalitate favorizeaza vizibilitatea totala in spate si permite folosirea carligului de remorcare – asta in cazul unor evenimente neprevazute pe traseu. De asemenea, acest tip de suport auto pentru biciclete, ofera flexibilitate, putandu-se monta pana la 6 biciclete, in cazul in care plafonul masinii permite, astfel incat nu va trebui sa investesti intr-un suport de 3 sau 4 biciclete in ideea ca poate vreodata veti fi mai mult de doi biciclisti in masina; in plus, prietenii tai isi pot monta suporturile pe barele masinii tale si invers, atunci cand e cazul (cu conditia ca sistemele de prindere sa fie compatibile cu barele).


Suporturile auto de biciclete cu prindere de portbagaj sunt foarte usor de montat pe usa din spate a masinii si permit transportul a 2-3 biciclete. Ele se ataseaza cu ajutorul suportului de haion, prin intermediului unui sistem de carlige rigide sau de chingi, insa trebuie avut in vedere faptul ca nu toate autoturismele sunt compatibile cu ele, deci trebuie sa gasesti kitul special pentru masina ta. Pentru asta e nevoie sa consulti lista producatorului cu autoturismele pentru care a conceput astfel de suporturi de biciclete. In cazul in care schimbi masina, nu trebuie sa achizitionezi decat un nou kit compatibil, caci suportul de biciclete poate fi refolosit.
Spre deosebire de celalalt tip de suport auto pentru biciclete, acesta nu permite soferului sa aiba vizibilitate maxima in spatele masinii, bicicletele se murdaresc mai usor, iar atunci cand ai nevoie sa umbli in portbagaj, trebuie sa dai bicicletele jos pentru a nu strica balamalele usii.


Suporturile auto de biciclete cu prindere prin carligul de remorcare sunt construite din aluminium si permit transportul maxim a 4 biciclete. Montajul este simplu si rapid, aceasta varianta fiind foarte convenabila pentru cei care calatoresc destul de mult. O bicicleta se aseaza cu ghidonul intr-o parte, urmatoare cu ghidonul in partea opusa si tot asa. De asemenea, ele nu afecteaza negativ consumul de combustibil. Unele suporturi de biciclete montate pe carligul de tractare pot bascula, oferindu-ti acces la portbagaj fara sa demontezi bicicletele. Este recomandat sa folosesti curele pentru asigurarea bicicletelor intre ele, eliminand astfel posibilitate de frecare intre partile componente. Unele modele premium de suporturi de biciclete pe carligul de remorcare se pot conecta la instalatia electrica, pentru luminile de pozitie si stopurile de frana. Nu uita ca, pentru a folosi remorca in acelasi timp cu acest gen de suport, trebuie sa cumperi un adaptor apecial.


Veloteca este locul unde ciclisti pasionati te vor indruma cum sa alegi cel mai bun suport de biciclete auto, in functie de nevoile pe care le ai si de tipul de masina pe care il detii. Totul pentru ca bicicleta sa nu fie niciodata lasata acasa!

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro