Criteriul National

Cauți să achiziționezi un GPS? Iată la ce trebuie să fii atent!

Cauți să achiziționezi un GPS? Iată la ce trebuie să fii atent!
mai 24
23:54 2021

Pe măsură ce noi producători de GPS intră pe piață, prețurile acestora sunt în scădere, iar noile produse cu prețuri mult mai mici includ funcții care erau disponibile anterior doar pe modele mai scumpe. Aceste caracteristici includ posibilitatea de a rosti nume de străzi, avertismente de viteză, player pentru muzică sau vizualizator de fotografii sau chiar și filme. De asemenea, găsim la modelele cu prețuri mai ridicate caracteristici precum un transmițător FM fără fir, compatibilitatea Bluetooth-telefon etc. Un GPS este foarte util într-o mașină, întrucât nu mai are doar scopul de a îți indica direcția de mers, doar că alegerea unui sistem de navigație poate fi destul de dificilă. Iată la ce trebuie să fii atent atunci când alegi un GPS pentru mașina ta.

gps emag

Cât de des și cât de departe vei călători?

Luați în considerare condițiile dumneavostră tipice de conducere, cât de des vă aflați în zone necunoscute și caracteristicile cele mai importante pentru dumneavostră. Dacă cea mai amre parte din timpul petrecut la volan este pentru navetă, pe același traseu, sau pentru diverse treburi, efectuând călătorii scurte și având nevoie de indicații doar ocazional, este posibil să nu aveți nevoie de un dispozitiv GPS scump, cu multe funcții. Dacă vă așteptați să îl utilizați zilnic și aveți itinerarii de călătorie complexe, veți descoperi că un GPS devine indispensabil. În acest caz, este bine să îl cumpărați cel mai bun pe care vi-l puteți permite.

Unde îl veți pune în mașină?

Majoritatea kiturilor GPS pentru autoturisme includ și un suport de montare cu ventuză conceput să se lipească de parbriz sau de o altă suprafață plană. De asemenea, aveți posibilitatea de a opta pentru un sistem de navigație smart, ce trebuie montat în locul radioului. Trebuie să verificați dacă acesta este compatibil cu mașina dumneavostră. Aceste tipuri de GPS au un sistem de operare și permit instalarea aplicațiilor precum YouTube sau Netflix.

Cât de des îl vei utiliza?

Dacă călătoriți în afara țării, căutați un sistem GPS portabil care să ofere hărți pentru acele țări. Dacă zburați adesea în locuri noi și închiriați autoturisme sau dacă dețineți mai multe mașini, un dispozitiv GPS portabil de calitate ar putea fi alegerea potrivită care să răspundă nevoilor dumneavoastră.

Asigurați-vă că dimensiunile sistemului GPS sunt potrivite. Acestea pot avea între 3.5 și 7 inch pe diagonală. Este de preferat să alegeți un GPS pe care să îl puteți vedea suficient de bine atunci când utilizați hărțile. Un ecran mai mare este, de obicei, mai bun.

Multe persoane tind să utilizeze telefonul ca și GPS, dar un sistem de navigare poate fi, de multe ori, mai de încredere, fiind special conceput pentru a te ghida. Iar dacă optezi pentru unul smart, ce poate fi încorporat ușor pentru a nu mai ocupa spațiu, vei avea parte și de alte caracteristici, precum conectivitatea cu telefonul mobil, diverse aplicații pentru vreme, muzică sau filme. Fiți, însă, foarte atenți la compatibilitatea acestor tipuri de sisteme de navigație cu mașina dumneavoastră.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Nikolas

Nikolas

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul