Criteriul National

Cazarmă militară devastată de atacurile rusești la Mikolaiev. Temeri legate de un număr mare de victime

Cazarmă militară devastată de atacurile rusești la Mikolaiev. Temeri legate de un număr mare de victime
martie 19
16:08 2022

O cazarmă militară a fost în totalitate devastată în urma unei lovituri ruseşti la Mikolaiev (Nikolaiev), în sudul Ucrainei, provocând temeri privind un bilanţ de victime sever, relatează AFP, ai cărei reporteri au văzut trei morţi la faţa locului.

Razboi in UcrainaFoto: Colaj foto

Cazarma, situată în nordul oraşului, a fost complet distrusă după ce a fost lovită de şase rachete vineri dimineaţă. Nicio informaţie cu privire la vreun bilanţ al victimelor nu a fost făcută publică până în prezent de autorităţile ucrainene, notează Agerpres.

Ruşii „au efectuat într-un mod laş lovituri cu rachete în timp ce soldaţii dormeau. O operaţiune de salvare este încă în desfăşurare”, s-a limitat să afirme sâmbătă dimineaţă guvernatorul regiunii Mikolaiev, Vitali Kim, într-o postare video pe Facebook.

El a precizat că încă aşteaptă informaţii cu privire la pierderile suferite de forţele armate ucrainene în urma acestui atac. Jurnaliştii AFP au văzut trei corpuri neînsufleţite la locul atacului, între care un trup sfârtecat, scoase de sub dărâmături.

Echipele de intervenţie au recuperat de asemenea un supravieţuitor. Potrivit unui militar aflat la faţa locului, Evgheni, circa 200 de soldaţi se aflau în această cazarmă. Zeci dintre ei au fost ucişi, afirmă un alt militar, sub rezerva anonimatului.

„Continuăm să numărăm (victimele), dar este imposibil de ştiut având în vedere starea corpurilor”, a mărturisit un membru al echipei de intervenţie agenţiei franceze de presă.

Primarul oraşului Mikolaiev, Oleksandr Senkevici, citat de media ucrainene, a indicat că acest oraş, care avea aproape jumătate de milion de locuitori înainte de război, fusese bombardat din regiunea vecină Herson, aflată sub control rusesc.

„Bombardamentul s-a întâmplat prea repede ca noi să-l fi detectat şi să fi declanşat sistemul de alarmă”, a spus el, citat de publicaţia online Ukrainska Pravda. Mikolaiev şi regiunea omonimă sunt scena unor lupte violente şi a unor bombardamente intense ruseşti. Oraşul are importanţă strategică, întrucât constituie ultimul obstacol înaintea marelui oraş-port Odesa.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul