Criteriul National

Căzi de baie freestanding VS căzile încorporate – Home36 îți prezintă avantaje și dezavantaje

Căzi de baie freestanding VS căzile încorporate – Home36 îți prezintă avantaje și dezavantaje
ianuarie 17
14:04 2022

Înainte de a începe renovarea băii, există o întrebare critică pe care trebuie să o iei în considerare: cadă de baie freestanding sau încorporată?

Să recunoaștem, aceste cazi de baie freestanding sunt mai elegante, indiferent dacă vă place designul modern sau vintage. Au fost foarte populare în ultimii ani, deoarece nu numai că sunt superbe, dar majoritatea sunt de fapt concepute pentru persoanele care doresc să se bucure de o baie. Mulți le încorporează după ce renovează baia și o transformă într-un fel de spa.

Pe de altă parte, căzile încorporate prezintă câteva avantaje practice, mai ales în spațiile mai mici în care locuim acum mulți dintre noi. Pur și simplu se potrivesc mai bine în majoritatea băilor și sunt adesea mai ușor de folosit și de curățat.

Să aruncăm o privire la avantaje și dezavantaje.

Avantaje și dezavantaje căzi de baie freestanding

Aceste căzi atrag atenția. Ele sunt și foarte practice în majoritatea cazurilor.

Avantaje:

Decizie. O cadă freestanding se poate potrivi oricărui stil. De la clasicele picioare, până la o formă modernă de ou, nu există nicio limită în ceea ce privește aceste tipuri de căzi. Nu sunt limitate sub nicio formă. Pot fi montate oriunde, astfel încât designerii lor pot fi mai creativi cu forma.

Aspect. Majoritatea oamenilor care aleg o cadă de tip freestanding o fac datorită aspectului. Este unic și  adesea asociată cu luxul. Majoritatea spa-urilor de ultimă generație folosesc acest tip de căzi.

Instalare. În comparație cu o cadă încorporată, o cadă de sine stătătoare – freestanding este ușor de instalat.

Plasare. Căzile independente vă permit să vă folosiți spațiul mai creativ. Vrei o cadă direct sub sursa de iluminat din mijlocul camerei? De ce nu! În timp ce căzile încorporate pot avea nevoie de doi sau mai mulți pereți pentru instalarea lor, cele freestanding pot fi poziționate oriunde în încăpere!

Dezavantaje:

Preț. Căzile de baie freestanding sunt în general mai scumpe decât căzile încorporate. Acest lucru se datorează faptului că sunt mai complexe și au un design mai atrăgător.

Fără duș. Dacă doriți să combinați un duș cu o cadă, o cadă încorporată este cea mai bună soluție. Este posibil să montați un duș pe o cadă freestanding, dar tinde să arate neplăcut și necesită și o perdea.

Avantaje și dezavantaje căzi încorporate

Cada încorporată continuă să fie preferata multora, datorită caracterului practic și sensibilității sale.

Avantaje: 

Preț. Prețul căzilor încorporate este mult mai ieftin.

Depozitare. Deoarece căzile încorporate sunt montate la nivelul pereților, acestea vor oferi mult mai multe opțiuni în ceea ce privește depozitarea. De exemplu, rafturile pot fi montate pe pereți lângă cada încorporată pentru produse de baie și duș.

Mai ușor de curățat. Căzile încorporate sunt mai mici și, de obicei, nu îți ocupă atât de mult timp atunci când vine vorba de curățare.

Dezavantaje:

Flexibilitate. Desigur, amplasarea nu este la fel de flexibilă precum se întâmplă cu căzile de tip freestanding. Căzile încorporate vor fi montate în părțile laterale ale camerei, iar multe vor trebui plasate într-un colț.

Decizie. Pur și simplu nu există atât de multe opțiuni pentru căzile încorporate. Aceasta înseamnă că, acest tip de căzi trebuie să se bazeze pe împrejurimi pentru stilul lor și aspectul lor unic. Pe scurt, trebuie să se potrivească neapărat cu baia.

Instalare. Căzile încorporate necesită etanșare, montare și multă răbdare. Căzile freestanding nu necesită niciunul dintre aceste lucruri.

Aspect. Deși se rezumă într-adevăr la gusturile personale, există ceva despre căzile de tip freestanding care eclipsează total căzile încorporate.

În cele din urmă, alegerea este personală. Dacă aveți spațiu și vă place aspectul unei căzi de sine stătătoare – freestanding, trebuie să o alegeți. Home36 vă oferă o varietate de căzi.

Dacă sunteți adeptul rolului practic și a simplității unei căzi încorporate, Home36 vă pune la dispoziție și acest tip de cadă.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul