Criteriul National

Cazul Djokovic: „O vânătoare politică” pentru președintele sârb Vucic/ Premierul sârb, în căutare de soluții / El este „răstignit” conform tatălui său – International

Cazul Djokovic: „O vânătoare politică” pentru președintele sârb Vucic/ Premierul sârb, în căutare de soluții / El este „răstignit” conform tatălui său – International
ianuarie 06
20:51 2022

Președintele sârb Aleksandar Vucic a denunțat joi „o vânătoare politică” împotriva lui Novak Djokovic, a cărui viză a fost anulată de autoritățile australiene, în timp ce tatăl jucătorului a spus că fiul său, la fel ca Isus, a fost „răstignit”, scrie AFP.

La Belgrad, sute de oameni s-au adunat la apelul tatălui lui Novak Djokovic, Srdjan, de a sprijini vedeta mondială nr.1 din țara sa.

„Ceea ce nu este fair-play este goana politică (împotriva lui Djokovic n.r.) la care participă toți, de la premierul Australiei începând, susținând că regulile sunt valabile pentru toți”, a declarat presei președintele Aleksandar Vucic.

Autorităţile sârbe, a subliniat el, fac „tot ce este posibil” pentru a-l ajuta pe Djokovic, adăugând că Belgradul l-a contactat de două ori pe ambasadorul australian în Serbia şi că premierul Ana Brnabic urmează să se întâlnească cu un înalt oficial al Departamentului Australian pentru Imigrări şi Frontiere.

Belgradul intenționează să ceară autorităților australiene să-i permită lui Djokovic să stea în casa pe care o închiriase pentru Australian Open și nu în hotelul care servește drept centru de detenție, unde se află în prezent și pe care Vucic l-a numit „infam în adevăratul sens al cuvântului”.

„Mi-e teamă că acest tip de foame politică asupra lui Novak va continua, pentru că atunci când nu poți învinge pe cineva, te orientezi către chestiile astea”, a adăugat el.

Tatăl jucătorului, Srdjan Djokovic, îl compară pe Nole cu Iisus și-l declară cel mai mare sportiv din toate timpurile

La rândul său, tatăl jucătorului, Srdjan Djokovic, a insistat în fața manifestanților de la Belgrad că cere „sprijin (pentru fiul său), nu violență”.

Djokovic, care nu a spus niciodată dacă s-a vaccinat sau nu împotriva Covid-19, a primit o ”derogare medicală” pentru a putea juca primul Grand Slam al anului (17-30 ianuarie). Această derogare, ale cărei motive nu au fost explicate, a stârnit multe critici în Australia, în presă, în lumea politică şi cea a sportului.

Djokovic, care a contestat joi în justiţie decizia autorităţilor australiene de a-i anula viza şi de a-l expulza din ţară, a obţinut o suspendare a acestei decizii şi în consecinţă nu va fi expulzat, urmând să rămână până luni într-un hotel din Melbourne.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul