Criteriul National

Cazul tragic al fotbalistului Patrick Ekeng reflectat în presa internațională

Cazul tragic al fotbalistului Patrick Ekeng reflectat în presa internațională
mai 08
10:21 2016

Știrea morții fotbalistului dinamovist a făcut rapid înconjurul lumii, fiind preluată deunele dintre cele mai mari publicații internaționale.

3459

Tragedia survenită în timpul meciului de vineri de pe stadionul Dinamo în care  fotbalistului dinamovist Patrick Ekeng a decedat a fost preluată de către presa internațională. Cum era și de așteptat, multitudinea de critici dure au vizat totala lipsă de organizare și implicare a echipajului medical în salvarea jucătorului.

Publicațiile „El Mundo Deportivo” și „AS” au vorbit despre „slaba echipare a ambulanței cu care fotbalistul camerunez fost transportat la Spitalul Floreasca”. De asemenea, ziariștii spanioli au adus în discuție și faptul că ambulanța a avut nevoie de trei minute pentru a ajunge pe teren, la locul unde se afla Patrick.

„Regretăm pierderea ta, niciodată nu te vom uita”, au scris redactorii de la publicația „AS”, despre Patrick. Știrea decesului camerunezului  în timpul meciului Dinamo – Viitorul, la doar șapte minute după ce intrase pe teren a fost titrată și de ziarele din Franţa, Marea Britanie, Spania, Statele Unite ale Americii. Publicațiile specializate în sport au relatat despre tragicul eveniment, înainte de a se pronunța oficial, decesul tânărului fotbalist.

Primii care au preluat știrea, urmărind  șirul evenimentelor  au fost cei  de la ziarul spaniol „Marca”, urmați de francezii de la „L’Equipe”, englezii de la „The Guardian” şi „Daily Mail”, informează gandul.info.

 Versiunea electronică a publicaţiei „Marca” a amintit și despre tragedia similară petrecută în urmă cu 16 ani, atunci când fotbalistul Cătălin Hâldan a încetat din viață subit pe terenul de joc. Britanicii de la BBC au făcut publice și  mesajele de condoleanțe transmise de personalități din lumea sportului, fotbalistului Patrick.
Reamintim că dinamovistul a decedat vineri, la doar 26 de ani, în timp ce se afla pe teren, în cadrul partidei dintre Dinamo şi Viitorul Constanţa. Camerunezul era căsătorit și avea o fetiță, în vârstă de doi ani.
În urma tragediei autoritățile române au deschis o anchetă care vizează stabilirea circumstanțelor în care a murit  jucătorul.  Cei care vor fi audiați sunt medicul de pe ambulanță, șoferul ambulanței, staff-ul medical al echipei  cât și alte persoane ce au legătură cu clubul.

Sute de suporteri au aprins lumânări la Stadionul Dinamo din Ștefan cel Mare în memoria fotbalistului. Cei care au fost prezenți la meci acuză echipa medicală de pe ambulanță că nu a intervenit în timp util la salvarea jucătorului.

bellerin_1500x1000_2848026a

Un alt aspect deosebit de interesant rămâne ultima discuție dintre sora și mama lui Patrick cu el.Sora lui Patrick Ekeng susține că jucătorul i-a spus unui prieten că se simte „foarte obosit”.

Afirmația a fost făcută în cadrul unor declarații oferite de sora mai mare a lui Ekeng și de mama acestuia pentru britanicii de la BBC Sport.

„I-a spus celui mai bun prieten că nu putea juca. A spus că este foarte obosit. Este precum un coșmar”, a declarat sora mai mare a lui Ekeng, Monique Chantal, pentru sursa citată.

„Este dificil să vorbesc despre fiul meu în aceste momente, dar cred în Dumnezeu și mă voi supune voinței sale. Dacă acesta este viața fotbaliștilor profesioniști, atunci ar trebui să reflectăm”, a adăugat și mama camerunezului, Celine Chemi.

Ekeng a vorbit ultima dată cu mama sa joi, când cei doi au discutat despre casa pe care Patrick construia în capitala Camerunului, Yaounde.

Sursa foto : www.thesun.co.uk,www.theguardian.com

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo