Criteriul National

Cazul tragic al fotbalistului Patrick Ekeng reflectat în presa internațională

Cazul tragic al fotbalistului Patrick Ekeng reflectat în presa internațională
mai 08
10:21 2016

Știrea morții fotbalistului dinamovist a făcut rapid înconjurul lumii, fiind preluată deunele dintre cele mai mari publicații internaționale.

3459

Tragedia survenită în timpul meciului de vineri de pe stadionul Dinamo în care  fotbalistului dinamovist Patrick Ekeng a decedat a fost preluată de către presa internațională. Cum era și de așteptat, multitudinea de critici dure au vizat totala lipsă de organizare și implicare a echipajului medical în salvarea jucătorului.

Publicațiile „El Mundo Deportivo” și „AS” au vorbit despre „slaba echipare a ambulanței cu care fotbalistul camerunez fost transportat la Spitalul Floreasca”. De asemenea, ziariștii spanioli au adus în discuție și faptul că ambulanța a avut nevoie de trei minute pentru a ajunge pe teren, la locul unde se afla Patrick.

„Regretăm pierderea ta, niciodată nu te vom uita”, au scris redactorii de la publicația „AS”, despre Patrick. Știrea decesului camerunezului  în timpul meciului Dinamo – Viitorul, la doar șapte minute după ce intrase pe teren a fost titrată și de ziarele din Franţa, Marea Britanie, Spania, Statele Unite ale Americii. Publicațiile specializate în sport au relatat despre tragicul eveniment, înainte de a se pronunța oficial, decesul tânărului fotbalist.

Primii care au preluat știrea, urmărind  șirul evenimentelor  au fost cei  de la ziarul spaniol „Marca”, urmați de francezii de la „L’Equipe”, englezii de la „The Guardian” şi „Daily Mail”, informează gandul.info.

 Versiunea electronică a publicaţiei „Marca” a amintit și despre tragedia similară petrecută în urmă cu 16 ani, atunci când fotbalistul Cătălin Hâldan a încetat din viață subit pe terenul de joc. Britanicii de la BBC au făcut publice și  mesajele de condoleanțe transmise de personalități din lumea sportului, fotbalistului Patrick.
Reamintim că dinamovistul a decedat vineri, la doar 26 de ani, în timp ce se afla pe teren, în cadrul partidei dintre Dinamo şi Viitorul Constanţa. Camerunezul era căsătorit și avea o fetiță, în vârstă de doi ani.
În urma tragediei autoritățile române au deschis o anchetă care vizează stabilirea circumstanțelor în care a murit  jucătorul.  Cei care vor fi audiați sunt medicul de pe ambulanță, șoferul ambulanței, staff-ul medical al echipei  cât și alte persoane ce au legătură cu clubul.

Sute de suporteri au aprins lumânări la Stadionul Dinamo din Ștefan cel Mare în memoria fotbalistului. Cei care au fost prezenți la meci acuză echipa medicală de pe ambulanță că nu a intervenit în timp util la salvarea jucătorului.

bellerin_1500x1000_2848026a

Un alt aspect deosebit de interesant rămâne ultima discuție dintre sora și mama lui Patrick cu el.Sora lui Patrick Ekeng susține că jucătorul i-a spus unui prieten că se simte „foarte obosit”.

Afirmația a fost făcută în cadrul unor declarații oferite de sora mai mare a lui Ekeng și de mama acestuia pentru britanicii de la BBC Sport.

„I-a spus celui mai bun prieten că nu putea juca. A spus că este foarte obosit. Este precum un coșmar”, a declarat sora mai mare a lui Ekeng, Monique Chantal, pentru sursa citată.

„Este dificil să vorbesc despre fiul meu în aceste momente, dar cred în Dumnezeu și mă voi supune voinței sale. Dacă acesta este viața fotbaliștilor profesioniști, atunci ar trebui să reflectăm”, a adăugat și mama camerunezului, Celine Chemi.

Ekeng a vorbit ultima dată cu mama sa joi, când cei doi au discutat despre casa pe care Patrick construia în capitala Camerunului, Yaounde.

Sursa foto : www.thesun.co.uk,www.theguardian.com

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo