Criteriul National

CCR sau CPR?

CCR sau CPR?
martie 28
06:45 2017

CCR

Curtea Constituțională a României, așa cum a fost ea prevăzută în normele constituționale, trebuie să fie o instituție situată deasupra tuturor participanților la viața cetății. Imparțială, rece, dură cu toți, egală pentru toți, apărătoare a Constituției, adevărului, justiției.

În realitate, CCR s-a transformat în CPR. Mai bine spus Curva Politică a României. Magistrații numiți pentru un mandat de 9 ani trec prin Parlament, pe la Președintele României și abia apoi ajung membri în CCR. Politicul influențează vădit numirea membrilor CCR, iar deciziile date de-a lungul anilor cu privire la interpretarea anumitor norme constituționale privind conflictul între puterile statului au fost clar influențate politic.

 

Cum? Păi magistrații CCR au votat în funcție de interesele celor care i-au trimis acolo.

Cel mai recent exemplu este decizia privind OUG 13/2017 și criticarea de către CCR a anchetei desfășurată de DNA și Parchetul General cu privire la ilegalitățile care au stat la baza promovării acestei ordonanțe.

dorneanu-si-iordache

 

CCR, unde majoritatea magistraților a fost numită prin votul coaliției PSD+ALDE, a luat apărarea celor care au votat noaptea ca hoții și a spus că DNA și Parchetul General și-au depășit atribuțiile. Adică au făcut un abuz de drept. Nu au menționat chiar cuvântul abuz, dar din motivarea CCR cam asta reiese.

Și, ca și cum nu ar fi fost de ajuns, luni, 27 martie 2017, agențiile de presă ne anunțau că judecătorii CCR au solicitat Inspecției Judiciare să îl verifice pe magistratul constănțean Ciprian Coadă care a fost singurul om al legii din România care și-a permis „neobrăzarea” să critice decizia Curții.

http://m.hotnews.ro/stire/21684198

Dar ce a spus Ciprian Coadă?

judecator Ciprian Coada

Judecătorul constănțean a scris pe un site juridic că decizia Curții „era destul de previzibilă într-un stat în care justiția, transformată în sacul de box al politicienilor, trebuie să încaseze cu stoicism multiplele lovituri sub centură și diferitele croșee din partea pugiliștilor de tot felul, fără a putea reclama existența unui conflict de natură constituțională, dar care, cu aceeași demnitate, trebuie să își accepte statutul de vinovat, atunci când în exercitarea atribuțiilor proprii, încearcă și chiar reușește să contribuie la salvgardarea ordinii de drept.”

„Ceea ce suprinde și dezamăgește în motivarea deciziei Curții Constituționale este însă examenul de constituționalitate al falsului conflict, care nu doar că depășește limitele sesizării, dar reprezintă un derapaj de la competențele funcționale conferite prin lege și Constituție, interferând într-un domeniu rezervat organelor judiciare, singurele în măsură să stabilească dacă faptele de natură penală sesizate în procesul de elaborare și de adoptare a actelor normative există, constituie infracțiuni și au fost săvârșite cu forma de vinovăție prevăzută de lege”, mai scria pe 14 martie judecătorul constănțean.

Cu alte cuvinte magistratul Ciprian Coadă susține că numiții politic de la CCR au intrat ilegal, cu bocancii lor murdari, peste DNA și Parchetul General, singurele instituții abilitate conform legii să stabilească dacă promovarea și votarea OUG 13/2017 s-a făcut cu încălcarea legii și a normelor din Codul Penal.

Iar acest lucru i-a deranjat grav pe ăia de la CCR. Magistrații și-or fi spus: cum să își permită un pârlit de judecător de provincie să ne dea nouă lecții de constituționalitate, nouă, ăia care judecăm politic conflictele constituționale dintre puterile statului?

În opinia noastră, judecătorul Ciprian Coadă este îndreptățit să se pronunțe cu privire la acest lucru. Deoarece el nu a fost numit. El și-a câștigat locul în sistemul judiciar prin absolvirea unui concurs în anul 1998, când a intrat la Institutul Național de Pregătire a Magistraților,  Pe care l-a absolvit ulterior și a venit la post la Constanța, luând și examenul de definitivat. Ciprian Coadă și-a câștigat acest drept pentru că el nu a fost numit, ci el a muncit pentru tot ceea ce este în prezent. Are o experiență de magistrat de aproape 20 de ani, iar faptul că acum este pus sub lupa Inspecției Judiciare de către unii numiți politic reprezintă o rușine pentru sistemul judiciar român și pentru democrație.

Deranjante sunt totodată și opiniile unor avocați constănțeni care pe rețelele de socializare aplaudă inițiativa CCR și îl critică pe judecătorul Ciprian Coadă. Umorile acestor avocați incapabili să câștige procesele în care sunt implicați clienții lor au fost revărsate și în comentariile abjecte din cotidianul constănțean Replica.

http://www.replicaonline.ro/inspectia-judiciara-sesizata-in-urma-criticilor-judecatorului-ciprian-coada-de-la-curtea-de-apel-constanta-312759/

Dar toate acestea nu s-ar fi ivit, dacă magistrații CCR nu s-ar fi pronunțat cu privire la cercetările făcute de DNA și Parchetul General în cazul OUG 13/2017. Însă ei au ales să ia partea coaliției de guvernare, pentru că CCR s-a transformat în Curva Politică a României.

dorneanu

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnului Hristo Botev pentru excelentul material oferit în exclusivitate!

Comentarii

Comentarii

Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

clinica implant dentar timisoara

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro