Criteriul National

CCR sau CPR?

CCR sau CPR?
martie 28
06:45 2017

CCR

Curtea Constituțională a României, așa cum a fost ea prevăzută în normele constituționale, trebuie să fie o instituție situată deasupra tuturor participanților la viața cetății. Imparțială, rece, dură cu toți, egală pentru toți, apărătoare a Constituției, adevărului, justiției.

În realitate, CCR s-a transformat în CPR. Mai bine spus Curva Politică a României. Magistrații numiți pentru un mandat de 9 ani trec prin Parlament, pe la Președintele României și abia apoi ajung membri în CCR. Politicul influențează vădit numirea membrilor CCR, iar deciziile date de-a lungul anilor cu privire la interpretarea anumitor norme constituționale privind conflictul între puterile statului au fost clar influențate politic.

 

Cum? Păi magistrații CCR au votat în funcție de interesele celor care i-au trimis acolo.

Cel mai recent exemplu este decizia privind OUG 13/2017 și criticarea de către CCR a anchetei desfășurată de DNA și Parchetul General cu privire la ilegalitățile care au stat la baza promovării acestei ordonanțe.

dorneanu-si-iordache

 

CCR, unde majoritatea magistraților a fost numită prin votul coaliției PSD+ALDE, a luat apărarea celor care au votat noaptea ca hoții și a spus că DNA și Parchetul General și-au depășit atribuțiile. Adică au făcut un abuz de drept. Nu au menționat chiar cuvântul abuz, dar din motivarea CCR cam asta reiese.

Și, ca și cum nu ar fi fost de ajuns, luni, 27 martie 2017, agențiile de presă ne anunțau că judecătorii CCR au solicitat Inspecției Judiciare să îl verifice pe magistratul constănțean Ciprian Coadă care a fost singurul om al legii din România care și-a permis „neobrăzarea” să critice decizia Curții.

http://m.hotnews.ro/stire/21684198

Dar ce a spus Ciprian Coadă?

judecator Ciprian Coada

Judecătorul constănțean a scris pe un site juridic că decizia Curții „era destul de previzibilă într-un stat în care justiția, transformată în sacul de box al politicienilor, trebuie să încaseze cu stoicism multiplele lovituri sub centură și diferitele croșee din partea pugiliștilor de tot felul, fără a putea reclama existența unui conflict de natură constituțională, dar care, cu aceeași demnitate, trebuie să își accepte statutul de vinovat, atunci când în exercitarea atribuțiilor proprii, încearcă și chiar reușește să contribuie la salvgardarea ordinii de drept.”

„Ceea ce suprinde și dezamăgește în motivarea deciziei Curții Constituționale este însă examenul de constituționalitate al falsului conflict, care nu doar că depășește limitele sesizării, dar reprezintă un derapaj de la competențele funcționale conferite prin lege și Constituție, interferând într-un domeniu rezervat organelor judiciare, singurele în măsură să stabilească dacă faptele de natură penală sesizate în procesul de elaborare și de adoptare a actelor normative există, constituie infracțiuni și au fost săvârșite cu forma de vinovăție prevăzută de lege”, mai scria pe 14 martie judecătorul constănțean.

Cu alte cuvinte magistratul Ciprian Coadă susține că numiții politic de la CCR au intrat ilegal, cu bocancii lor murdari, peste DNA și Parchetul General, singurele instituții abilitate conform legii să stabilească dacă promovarea și votarea OUG 13/2017 s-a făcut cu încălcarea legii și a normelor din Codul Penal.

Iar acest lucru i-a deranjat grav pe ăia de la CCR. Magistrații și-or fi spus: cum să își permită un pârlit de judecător de provincie să ne dea nouă lecții de constituționalitate, nouă, ăia care judecăm politic conflictele constituționale dintre puterile statului?

În opinia noastră, judecătorul Ciprian Coadă este îndreptățit să se pronunțe cu privire la acest lucru. Deoarece el nu a fost numit. El și-a câștigat locul în sistemul judiciar prin absolvirea unui concurs în anul 1998, când a intrat la Institutul Național de Pregătire a Magistraților,  Pe care l-a absolvit ulterior și a venit la post la Constanța, luând și examenul de definitivat. Ciprian Coadă și-a câștigat acest drept pentru că el nu a fost numit, ci el a muncit pentru tot ceea ce este în prezent. Are o experiență de magistrat de aproape 20 de ani, iar faptul că acum este pus sub lupa Inspecției Judiciare de către unii numiți politic reprezintă o rușine pentru sistemul judiciar român și pentru democrație.

Deranjante sunt totodată și opiniile unor avocați constănțeni care pe rețelele de socializare aplaudă inițiativa CCR și îl critică pe judecătorul Ciprian Coadă. Umorile acestor avocați incapabili să câștige procesele în care sunt implicați clienții lor au fost revărsate și în comentariile abjecte din cotidianul constănțean Replica.

http://www.replicaonline.ro/inspectia-judiciara-sesizata-in-urma-criticilor-judecatorului-ciprian-coada-de-la-curtea-de-apel-constanta-312759/

Dar toate acestea nu s-ar fi ivit, dacă magistrații CCR nu s-ar fi pronunțat cu privire la cercetările făcute de DNA și Parchetul General în cazul OUG 13/2017. Însă ei au ales să ia partea coaliției de guvernare, pentru că CCR s-a transformat în Curva Politică a României.

dorneanu

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnului Hristo Botev pentru excelentul material oferit în exclusivitate!

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo