Criteriul National

Ce a fost şi ce este Constanţa după mandatele lui Radu Mazăre REVISTA PRESEI

Ce a fost şi ce este Constanţa după mandatele lui Radu Mazăre REVISTA PRESEI
mai 25
08:01 2015

România liberă face un story despre ce a fost şi ce a ajuns frumosul oraş Constanţa sub mandatele de primar avute de Radu Mazăre. Lectura este foarte interesantă, dar listează doar o mică parte din domnia bunului plac instaurată de fostul jurnalist în cel mai mare port de la Marea Neagră. Acum, această perlă îşi poate recăpăta strălucirea pierdută.

Klaus Iohannis şi-a lansat a doua carte, „Primul pas”, conform Realitatea. Restul este o chestiune de logică formală şi matematică. Neamţul ăsta căpos nu se va opri până nu va face tot ce şi-a propus.

Va fi preşedinte cinci ani. În cinci luni, a scos o carte. A doua se numeşte primul pas. În cinci ani va lansa 12 cărţi. Ultima se va numi al 12-lea pas.

Traian Băsescu nu a lansat nici o carte cât a fost preşedinte, în schimb foştii săi subordonaţi îşi scriu memoriile. Adriana Săftoiu povesteşte tot felul de lucruri despre Traian Băsescu.

Vom citi cartea cu plăcere şi vă vom anunţa dacă povestirile Adrianei sunt relevante politic. Oricum, ele trebuie să fie şi verificate, nu date ca realitate din unisursă. EvZ e destul de acid cu Săftoaica, numind-o menajera ce se uoita la Băsescu pe gaura cheii. Noi doar consemnăm aceasta, comentariile le vom face mai târziu.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo