Criteriul National

Ce a scris presa internaţională despre mega-protestul de sâmbătă de la Bucureşti

Ce a scris presa internaţională despre mega-protestul de sâmbătă de la Bucureşti
ianuarie 21
06:12 2018

ce-transmite-presa-internationala-despre-protestele-de-sambata-seara-din-romania-504291

„Marşul speranţei” a atras, din nou, interesul presei străine asupra României.

Presa internationala a acordat spatii ample, sambata seara, manifestatiei de protest din Bucuresti si din alte orase ale tarii noastre.

Numerosi corespondenti ale unor agentii de presã au fost prezenti si au însoţit unul dintre grupurile de protestatari pe traseul spre Bucureşti. Ei au descris publicului internaţional frământările din politica românească.

Zeci de mii de romani au protestat, sambata, fata de haosul si siruatia ambiguã din legislatia adoptata de cãtre Parlament, despre care criticii spun ca va face mai dificila urmarirea penala a criminalitatii si a coruptiei la nivel inalt, transmite Associated Press.

Protestatarii s-au contrat putin cu jandarmii in timp ce se aflau in Piata Universitatii din Bucuresti. Manifestantii au strigat: „Hotii, hotii!” si „Demisia!” De asemenea,au fluierat si au fluturat steaguri tricolore. Apoi, au plecat in mars spre Parlament.

Protestatari de toate varstele au venit sa-si „exprime revolta fata de guvernul de stanga, unii insotiti de caini sau de copii,” adauga sursa citata.

Associated Press l-a intervievat pe Tiberiu Calinescu, un arhitect de 30 de ani, care-si purta fiica de 4 luni in brate: „Am venit aici pentru viitorul fiicei mele (…) vreau sa traiesc intr-o tara civilizata si apropiata de standardele europene”.

protest10

Canalul Euronews a avut un reporter la Bucuresti care a transmis toata ziua despre manifestatiile de protest.

Si AFP a scris despre zecile de mii de romani care au iesit in strada, sambata, la Bucuresti si alte orase mari, pentru a spune „Nu coruptiei” si unei reforme controversate a Justitiei, dorita de majoritatea de stanga.

Agenţia France Presse a estimat că peste 30.000 de români au manifestat la Bucureşti şi în marile oraşe împotriva corupţiei şi a unei reforme controversate a justiţiei dorită de majoritatea de stânga. 

“Suntem aici pentru a cere conducătorilor să nu se atingă de justiţie”, a declarat omul de afaceri Marius Constantin, în vârstă de 49 de ani, venit de la Sibiu pentru această manifestaţie. 

AFP a evidentiat faptul că aceste manifestaţii intervin la câteva zile după demisia forţată a premierului social-democrat Mihai Tudose şi numirea ca şef al Guvernului al eurodeputatei Viorica Dăncilă, care susţine legile controversate.

Agenţia franceză a subliniat că 5.000 de persoane au manifestat la Cluj şi Timişoara şi 3.000 la Iaşi.

De asemenea,nydailynews.com a scris despre protestele din România, subliniind că pe lângă miile de oameni din Bucureşti s-a protestat şi la Cluj, Timişoara, Constanţa, Bacău, Sibiu şi Iaşi.

Sursa foto :http://afp.com

Sinteza acestui material a fost realizatã de cãtre Prof.Dr.Daniel Mihai,redactor sef al ziarului Criteriul National

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Parteneri:

content writing
clovis.ro