Criteriul National

Ce acte sunt necesare pentru vanzarea unui teren pentru construit case?

Ce acte sunt necesare pentru vanzarea unui teren pentru construit case?
august 24
08:21 2019

La cumpararea unor loturi exista o serie de documente obligatorie fara de care nu pot avea loc tranzactiile. Actele se pot obtine destul de usor cu ajutorul firmei de la care luati loturi de vanzare, consultantii va asigura toate informatiile despre acte si proceduri de parcurs pentru obtinerea lor.

loturi de vanzare

Care sunt aceste acte? Vom avea nevoie de actul de proprietate al terenului, pentru  loturile de vanzare, de documentatia cadastrala, care cuprinde tot felul de masuratori si date tehnice. De asemenea, dosarul pentru obtinerea actelor va trebui sa includa si PAD-ul cu delimitarile parcelelor, cu suprafete si categoriile de folosinta specifice. Extrasul de carte funciara cu numarul cadastral sau suprafata terenului va fi si el necesar, alaturi de certificatul de atestare fiscala pentru teren, pentru a nu exista probleme cu autoritatile fiscale. Actul de identitate, actele necesare pentru intabulare si cadastru, certificatele fiscale si studiul geotehnic se gasesc si ele pe lista actelor care va vor fi utile pentru orice vanzare, cumparare de terenuri. 

Toate actele vor fi prezentate unui notar, care le va analiza si va decide daca totul e in regula si tranzactia poate avea loc si poate fi autentificata. Fiecare etapa implica anumite acte, asa ca trebuie sa aveti rabdare si sa stiti exact unde sa mergeti pentru a termina cat mai rapid tot ce aveti de facut. Firmele care vand loturi pentru case va pot simplifica toate etapele si pot merge pentru dvs. pentru a obtine cat mai repede tot ce aveti nevoie si a demara lucrarile de constructie pe teren in timp util. Actele de obtinut pentru cumpararea de terenuri pentru case sunt eliberate intr-un termen rezonabil de autoritatile care se ocupa de asa ceva, astfel ca perioada de asteptare pana sa puteti incepe sa lucrati pe teren este relativ scurta. 

Pentru orice nelamuriri puteti sa va adresati fie firmei de la care cumparati, fie institutiilor de unde trebuie sa luati documentele.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Anabell

Anabell

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul