Criteriul National

Ce afectiuni sunt prevenite cu ajurorul scaunelor de masaj

Ce afectiuni sunt prevenite cu ajurorul scaunelor de masaj
februarie 26
17:39 2019

In ultimii ani, comunitatile medicale din intreaga lume au inceput sa sustina terapia prin masaj, aceasta ajungand sa fie considerata un tratament eficient pentru mai multe tipuri de dureri de spate sau adjuvant in alte proceduri medicale.

Deplasarea la un salon profesional de masaj in scopul de a beneficia de tratament presupune mult timp pierdut in trafic si costuri destul de ridicate in anumite circumstante. Masatto propune o varianta accesibila si la indemana fiecaruia: scaunele de masaj. Aceasta varianta poate parea mult mai avantajoasa, intrucat industria in domeniu a evoluat atat de mult, astfel ca un fotoliu poate sa faca o treaba mai buna chiar si decat maseurii profesionisti.

Practice si usor de utilizat, acestea constituie o metoda perfecta cu ajutorul careia te vei putea relaxa la sfarsitul unei zile lungi si obositoare. ProducatoruI pune spre vanzare fotolii care aplica spatelui tehnici de masaj, de natura profesionala, existand posibilitatea de a regla miscarile, in asa fel incat sa fie stimulata fiecare muschi si fiecare ligament.

Efectele unui scaun de masaj asupra durerilor de spate

Cea mai mare parte a episoadelor ce includ dureri acute de spate au drept cauza intinderile musculare, ele ajungand a fi resimtite dupa ridicarea unui obiect greu, dupa o miscare brusca sau in urma unei caderi mai puternice. Durerea de spate ce survine poate fi foarte puternica, iar durata poate varia de la cateva ore, cateva zile sau chiar mai multe saptamani.

De fiecare data cand muschii spatelui devin tensionati ori se produc rupturi in acea zona din jurul muschilor poate deveni inflamabila, astfel ca apar si spasmele. Tehnica realizata de categoria de fotolii masaj de calitate, cum sunt cele comercializate de Masatto, ajuta muschii spatelui sa devina mai relaxati, avand si efect asupra eliminarii spasmelor musculare.

De asemenea, datorita sistemelor performante cu care sunt dotate cele mai multe dintre fotoliile din aceasta gama, ele vor ajuta inclusiv umerii si gatul sa se detensioneze. Cu ajutorul unor tehnici, cum sunt framantarea, rularea si apasarea, vor fi atinse anumite puncte cheie ale acestei zone, astfel ca durerile situate in partea superioara a spatelui vor disparea.

Alte beneficii pe care le are un fotoliu de masaj asupra sanatatii

Cercetarile au demonstrat faptul ca masajul terapeutic efectuat de un fotoliu de masaj asigura nenumarate beneficii asupra sanatatii si a intregului organism.

Persoanele care lucreaza foarte mult timp, utilizand mainile si realizand miscari repetitive, vor putea dezvolta in timp binecunoscutul sindrom de tunel carpian. Cu toate ca acest sindrom afecteaza cu precadere femeile situate in jurul varstei de 50 si 60 de ani; din cauza specificului job-urilor care exista la momentul actual, se gasesc insa si din ce in ce mai multi tineri care incep sa se confrunte cu aceasta problema.

Acest sindrom se caracterizeaza prin durere, furnicaturi, arsura sau amorteala mainilor si antebratelor. Toate aceste neplaceri au drept cauza miscarile repetative care irita nervul median al incheieturii mainii, determinand umflarea si blocarea lui.

Lucrul indelungat la calculator cu capul aplecat si cu gatul intr-o pozitie vicioasa, precum si utilizarea intensa a tehnologiei devin principalii factori in aparitia unui alt sindrom, cel de „Text Neck”. Sprijinul venit din partea unui scaun de masaj poate contribui semnificativ la eliminarea durerii si a rigiditatii musculare, oferind utilizatorilor doza de energie necesara la nivelul intregului sistem muscular.

Ce presupune masajul in scaun?

O sedinta de masaj dureaza aproximativ 10 – 20 de minute si este realizata intr-un scaun cu design ergonomic, care are rolul de a facilita alinierea adecvata a coloanei vertebrale. Odata asezat in aceasta pozitie, te vei putea relaxa mai profund, astfel incat respiratia si pulsul sa scada considerabil, fapt ce aprofundeaza starea de relaxare.

Scaunul de masaj, fiind pliant, este foarte simplu de transportat si de asemenea va putea fi montat in aproximativ orice loc, ocupand o suprafata redusa. Efectele masajului sunt rapide, insa de lunga durata; pe langa sentimentul de relaxare vei fi incarcat de energie si pregatit sa te intorci la activitatile tale zilnice.

Masatto isi surprinde publicul cu o colectie de scaune de masaj profesionale, ce utilizeaza o tehnologie de varf. Fotoliile cunoscute sub acest nume au fost concepute si proiectate pentru a oferi o experienta cat mai reala a masajului in confortul propriei locuinte sau al spatiului de munca.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Catalin Mihai

Catalin Mihai

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei