Criteriul National

Ce alimente puteţi consuma în funcţie de grupa dumneavoastră de sânge

Ce alimente puteţi consuma în funcţie de grupa dumneavoastră de sânge
iunie 03
10:05 2016

Dacă aveţi un regim alimentar potrivit grupei dumneavoastră de sânge, alimentele se vor digera eficient și veţi reuși să pierdeţi în greutate rapid. În plus, cu o astfel de dietă, veţi rămâne în formă și veţi avea o sănătate la patametrii optimi .

Cunoaşterea grupei sanguine a devenit posibilă odată cu lansarea cartii lui Peter D’Adamo, „Eat Right 4 Your Type” / „Alimentatia adecvata celor 4 grupe sanguine”, care şi astăzi deţine titlul de bestseller în literatura de specialitate. Potrivit doctorului D’Adamo regimul alimentar în funcţie de grupa sanguină ajuta la pierderea în greutate, previne apariţia alergiilor, creşte rezistenţa la infecţii şi îmbunătăţeşte starea generală de sănătate.

Fiecare grupă sanguină conţine un set de caracteristici, care influenţează regimul alimentar, rezistenţa la stres, cât şi predispoziţia la anumite afecţiuni, personalitatea etc.

Grupa sanguină e definită asemeni unei clasificări a sângelui întemeiată în funcţie de ansamblul de caracteristici ale globulelor roşii şi ale plasmei sanguine. Vorbind în termeni de specialitate , grupa sanguina reprezintă restructurarea naturală a conţinutului genetic. Ţinând cont de strânsa legătura dintre sânge şi constructia genetică a omului, doctorul Peter D’Adamo susţine ideea argumentată conform căreia grupele sanguine influenţează alimentaţia, sănătatea mentală şi totodată funcţionarea unor sisteme din organism.

 

grupa_sanguina

Grupa de sânge A

Persoanele care au această grupă de sânge au nevoie de substanțe nutritive din carbohidrați. Și asta pentru că organismul lor poate digera carbohidrații mai eficient decât digeră și metabolizează proteinele ​​animale și grăsimile.

Astfel, ele trebuie să consume proteine ​​din soia, cereale și legume frecvent în timpul zilei. În plus, sunt recomandate și fructele, cum sunt merele, piersicile, cele de pădure. Este bine să evite fructul de mango și portocalele, deoarece aceastea le afectează sistemul digestiv, precum și produsele lactate. În caz contrar, ele sunt predispuse la riscuri mari de a avea cancer, diabet și boli cardiovasculare. Cu o dietă adecvată, vor avea performanță mai mare, claritate mentală și speranță de viață crescută. Totodată, persoanele care au grupa de sânge A trebuie să mănânce alimente în starea lor naturală și să nu sară peste mese.

Grupa de sânge B

Persoanele care au grupa de sânge B trebuie să consume proteine animale și vegetale. Acestea tind să fie, atât fizic, cât și mental, într-o stare mult mai bună decât orice altă grupă de sânge. Cu toate acestea, ele au riscuri mari de a suferi de așa-numitul „Sindrom X“, deoarece au un nivel al cortizonului, hormonul stresului, foarte mare.

Persoanele care au această grupă de sânge trebuie să evite carnea de pui, grâul, porumbul, lintea, roșiile, alunele și semințele de susan, deoarece le încetinesc metabolismul, situație care duce la oboseală, retenție de lichide și hipoglicemie. Ele trebuie să consume cât mai multă carne roșie, leguminoase, lactate și produse cu puține grăsimi.

Grupa de sânge AB

Această grupă de sânge este foarte rară, iar cei care o au trebuie să stea departe de cofeină, de alcool, mai ales când sunt stresați, și de carnea afumată sau conservată, întrucât au un risc ridicat de a face cancer de stomac. Astfel de persoane au stomacul sensibil, astfel încât trebuie să mănânce la intervale mici, pentru a nu se confrunta cu disconfort intestinal.

Fructe de mare sunt cea mai bună sursă de proteine pentru persoanele cu grupa de sânge AB. Totodată, medicii le recomandă să nu amestece alimentele care au amidon  cu cele bogate în proteine, pentru a evita indigestia. Astfel, ouăle, tofu, fructele de mare, legumele și produse lactate, cum sunt iaurtul sau chefirul constituie regimul alimentar ideal pentru persoanele cu grupa de sânge AB. Ele pot consuma și carne roșie, dar cu moderație.

Grupa de sânge O

Persoanele care au această grupă de sânge pot digera proteinele și grăsimile cu ușurință, însă sunt alergice la gluten, care se găsește în produsele lactate și în grâul integral. Varza, conopida și fasolele le pot afecta hormonii tiroidieni. La fel ca și persoanele care au grupa de sânge AB, și cele de tip O trebuie să evite cofeina și alcoolul. În schimb, pot consuma carne macră de vită, miel, curcan, pui, ouă, nuci și semințe cu moderație.

d adamo

Grupele de sange indica evolutia stramosilor nostrii, in functie de produsele alimentare consumate, astfel:
– grupa sanguina A – 2: erau fermieri obisnuiti sa consume multe produse vegetale;
– grupa sanguina B – 3: erau persoane omnivore obisnuite sa consume atat produse lactate, cat si carne sau legume;
– grupa sanguina 0 – 1: erau vanatori obisnuiti sa consume produse alimentare grele cu un continut ridicat in proteine de origine animala;
– grupa sanguina AB – 4: erau persoane cu carcateristici preluate de la grupele sanguine A-2 si B-3.

Sursa foto : sanatate.bzi.ro,www.amazon.com

Sursa document : sinteză după http://igs.nigc.ir/

 

Prof. Dr. Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanţa, redactor şef al ziarului Criteriul Naţional

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo