Criteriul National

Ce alimente puteţi consuma în funcţie de grupa dumneavoastră de sânge

Ce alimente puteţi consuma în funcţie de grupa dumneavoastră de sânge
iunie 03
10:05 2016

Dacă aveţi un regim alimentar potrivit grupei dumneavoastră de sânge, alimentele se vor digera eficient și veţi reuși să pierdeţi în greutate rapid. În plus, cu o astfel de dietă, veţi rămâne în formă și veţi avea o sănătate la patametrii optimi .

Cunoaşterea grupei sanguine a devenit posibilă odată cu lansarea cartii lui Peter D’Adamo, „Eat Right 4 Your Type” / „Alimentatia adecvata celor 4 grupe sanguine”, care şi astăzi deţine titlul de bestseller în literatura de specialitate. Potrivit doctorului D’Adamo regimul alimentar în funcţie de grupa sanguină ajuta la pierderea în greutate, previne apariţia alergiilor, creşte rezistenţa la infecţii şi îmbunătăţeşte starea generală de sănătate.

Fiecare grupă sanguină conţine un set de caracteristici, care influenţează regimul alimentar, rezistenţa la stres, cât şi predispoziţia la anumite afecţiuni, personalitatea etc.

Grupa sanguină e definită asemeni unei clasificări a sângelui întemeiată în funcţie de ansamblul de caracteristici ale globulelor roşii şi ale plasmei sanguine. Vorbind în termeni de specialitate , grupa sanguina reprezintă restructurarea naturală a conţinutului genetic. Ţinând cont de strânsa legătura dintre sânge şi constructia genetică a omului, doctorul Peter D’Adamo susţine ideea argumentată conform căreia grupele sanguine influenţează alimentaţia, sănătatea mentală şi totodată funcţionarea unor sisteme din organism.

 

grupa_sanguina

Grupa de sânge A

Persoanele care au această grupă de sânge au nevoie de substanțe nutritive din carbohidrați. Și asta pentru că organismul lor poate digera carbohidrații mai eficient decât digeră și metabolizează proteinele ​​animale și grăsimile.

Astfel, ele trebuie să consume proteine ​​din soia, cereale și legume frecvent în timpul zilei. În plus, sunt recomandate și fructele, cum sunt merele, piersicile, cele de pădure. Este bine să evite fructul de mango și portocalele, deoarece aceastea le afectează sistemul digestiv, precum și produsele lactate. În caz contrar, ele sunt predispuse la riscuri mari de a avea cancer, diabet și boli cardiovasculare. Cu o dietă adecvată, vor avea performanță mai mare, claritate mentală și speranță de viață crescută. Totodată, persoanele care au grupa de sânge A trebuie să mănânce alimente în starea lor naturală și să nu sară peste mese.

Grupa de sânge B

Persoanele care au grupa de sânge B trebuie să consume proteine animale și vegetale. Acestea tind să fie, atât fizic, cât și mental, într-o stare mult mai bună decât orice altă grupă de sânge. Cu toate acestea, ele au riscuri mari de a suferi de așa-numitul „Sindrom X“, deoarece au un nivel al cortizonului, hormonul stresului, foarte mare.

Persoanele care au această grupă de sânge trebuie să evite carnea de pui, grâul, porumbul, lintea, roșiile, alunele și semințele de susan, deoarece le încetinesc metabolismul, situație care duce la oboseală, retenție de lichide și hipoglicemie. Ele trebuie să consume cât mai multă carne roșie, leguminoase, lactate și produse cu puține grăsimi.

Grupa de sânge AB

Această grupă de sânge este foarte rară, iar cei care o au trebuie să stea departe de cofeină, de alcool, mai ales când sunt stresați, și de carnea afumată sau conservată, întrucât au un risc ridicat de a face cancer de stomac. Astfel de persoane au stomacul sensibil, astfel încât trebuie să mănânce la intervale mici, pentru a nu se confrunta cu disconfort intestinal.

Fructe de mare sunt cea mai bună sursă de proteine pentru persoanele cu grupa de sânge AB. Totodată, medicii le recomandă să nu amestece alimentele care au amidon  cu cele bogate în proteine, pentru a evita indigestia. Astfel, ouăle, tofu, fructele de mare, legumele și produse lactate, cum sunt iaurtul sau chefirul constituie regimul alimentar ideal pentru persoanele cu grupa de sânge AB. Ele pot consuma și carne roșie, dar cu moderație.

Grupa de sânge O

Persoanele care au această grupă de sânge pot digera proteinele și grăsimile cu ușurință, însă sunt alergice la gluten, care se găsește în produsele lactate și în grâul integral. Varza, conopida și fasolele le pot afecta hormonii tiroidieni. La fel ca și persoanele care au grupa de sânge AB, și cele de tip O trebuie să evite cofeina și alcoolul. În schimb, pot consuma carne macră de vită, miel, curcan, pui, ouă, nuci și semințe cu moderație.

d adamo

Grupele de sange indica evolutia stramosilor nostrii, in functie de produsele alimentare consumate, astfel:
– grupa sanguina A – 2: erau fermieri obisnuiti sa consume multe produse vegetale;
– grupa sanguina B – 3: erau persoane omnivore obisnuite sa consume atat produse lactate, cat si carne sau legume;
– grupa sanguina 0 – 1: erau vanatori obisnuiti sa consume produse alimentare grele cu un continut ridicat in proteine de origine animala;
– grupa sanguina AB – 4: erau persoane cu carcateristici preluate de la grupele sanguine A-2 si B-3.

Sursa foto : sanatate.bzi.ro,www.amazon.com

Sursa document : sinteză după http://igs.nigc.ir/

 

Prof. Dr. Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanţa, redactor şef al ziarului Criteriul Naţional

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo