Criteriul National

Ce așteptări avem de la noul Parlament European ?

Ce așteptări avem de la noul Parlament European ?
mai 08
10:47 2019

Cover 2

Dupa cum se desfasoara batalia intre partidele care au depus liste de canditati pentru a fi alesi ca deputati in Parlamentul European, avem impresia ca miza este interesul electoral al fiecarei formatiuni politice si nu interesul Romaniei, a tuturor cetatenilor romani de a avea sanse reale la o viata mai buna si echitabila, asemanatoare cu aceea din tarile avansate ale Uniunii Europene.
Candidatii pentru indeplinirea functiei de eurodeputat sunt , in marea lor majoritate necunoscuti, nici unul nu pot dovedi prin rezultate concrete aduse Tarii , care-i este capacitatea, caracterul si forta de a veni cu solutii europene favorabile si cetatenilor romani.
Cati dintre candidati pot sa concretizeze cel putin o propunere practica, benefica pentru Romania, dintre Cele 10 prioritati ale Comisiei Junker facate pentru alegerile Parlamentului European de la 26 mai 2019 ?
Ca exemplu , PRIORITATEA nr.10 : ” O uniunea a schimbarilor democratice ” . Despre ce schimbari este vorba ?
Oamenii obisnuiti , alegatorii, nu mai inteleg nimic : Votam pentru Romania si cetatenii ei sau votam pentru un partid, cu interesele lui de grup ?
Administratiile locale continua sa fie mijloace electorale ale partidului de guvernamnt. Din nestiinta sau ca asa-i prudent, nu pot informa cetatenii-alegatori ce poate sa faca euro-deputatii pentru noi, Romania si cetatenii romani, pentru ca viata noastra sa fie mai buna.
Preocuparea de baza a partidelor este propriul INTERES ELECTORAL , de a obtine un scor bun la alegerile europarlamentare , procent ce se vrea argumentul forte pentru viitoarele campanii electorale – alegerile presedintiale din toamna acestui an si alegerile locale si parlamentare de anul viitor.
Si atunci, de unde aflam care-i OBIECTIVUL alegerilor noului Parlamen European pentru Romania si cetatenii romani ? Cu ce mandat vor pleca viitorii eurodeputati si cat de uniti vor fi daca sunt atat de separati in interior ? Ramane intrebarea :
Eu, cetatean roman, pentru CE votez ? Cu Cine …n-ar trebui sa fie important daca toti candidatii sunt in masura sa sustina interesele Romaniei si ale cetatenilor romani!
Mai e timp pana la alegeri pentru a afla raspuns la aceste probleme esentiale , astfel ca fiecare alegator va fi informat simplu , la nivelul lui de intelegere pentru ce motiv trebuie sa mearga la vot si cui sa dea votul.
Sa nu irosim sansa noastra de a fi acolo, in Parlamentul European, cu oameni competenti si cu solutii clare pentru protejarea intereselor legitime !

Sursa foto :Radio Europa Liberă

Redacția platformei media independente Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 8 Mai 2019 în exclusivitate. Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul