Criteriul National

Ce avantaje nebănuite îți poate oferi un job nonconformist. 4 motive pentru care ai alege un astfel de loc de muncă

Ce avantaje nebănuite îți poate oferi un job nonconformist. 4 motive pentru care ai alege un astfel de loc de muncă
august 29
22:29 2022

Dacă în urmă cu ceva timp, locurile de muncă din România erau bine știute și definitivate în nomenclatorul meseriilor, în prezent, piața muncii a evoluat, iar tot felul de joburi noi, nonconformiste au luat locul celor de altă dată. Însă, cum știi că faci cea mai bună alegere bună atunci când preferi ceva nou în locul a ceva deja știut și experimentat de alte mii de persoane?

 

Atunci când te gândești să alegi un loc de muncă nonconformist trebuie să știi deja că acesta nu este pentru oricine. Dacă ești extrem de timidă, de temătoare și chiar pesimistă, lucrurile nu vor merge în direcția bună. Însă, dacă vei reuși să îți înfrângi temerile și reținerile, chiar te vei putea bucura de succes și de un venit peste medie. 

 

 

De ce să alegi un loc de muncă nonconformist?

 

În primul rând, pentru a avea un job diferit de cele clasice, trebuie să ai minte deschisă, să accepți provocări, să îmbrățisezi necunoscutul, să te bucuri de tot ceea ce este nou și chiar inovativ, fără un program clasic 8-16 sau 9-17, așa cum există la majoritatea locurilor de muncă. Ba mai mult decât atât, un astfel de job, ca cel de model la un studio Kendra sau chiar de instructor de yoga sau speaker îți poate aduce venituri fabuloase, te poți dezvolta pe plan personal și îți poți îndeplini chiar și cele mai ascunse vise.  

 

Iată 4 motive pentru care să alegi un loc de muncă mai ”altfel”:

  1. În primul rând, un altfel de loc de muncă înseamnă cu totul altceva față de unul clasic, în care ești nevoită să te duci la aceeași oră la birou, unde trebuie să îi faci pe placul șefului. Libertatea de a alege exact ceea ce îți dorești de la un job este ceea ce face ca totul să fie mult mai atractiv, mai interesant și tu să nu te plictisești niciodată de cariera pe care ți-ai ales-o, chiar dacă poate nu multă lume înțelege ceea ce faci tu.
  2. Bani mai mulți. Chiar dacă se spune că banii nu aduc fericirea, totuși ai nevoie de ei pentru a avea o viață bună, fără a te gândi mereu la ziua de mâine, fără a mai avea grija plății facturilor sau a lucrurilor de care ai nevoie. Acum îți poți permite mult mai mult, ba chiar poți călători în întreaga lume (bineînțeles, dacă asta îți dorești) sau poți ajuta numeroase persoane din familie să își îmbunătățească viața și să o ducă mai bine.
  3. Un program flexibil. Să ai mereu același orar de lucru poate fi plictisitor și chiar enervant, așadar un loc de muncă nonconformist te poate ajuta și cu acest aspect.
  4. Bucuria de a lucra. De cele mai multe ori, atunci când ai un job clasic, după o perioadă destul de scurtă de la momentul angajării, intervine rutina și ajungi să își rezolvi taskurile pe pilot automat, fără a mai simți bucuria de a lucra. Un job diferit înseamnă să te bucuri de ceea ce faci, să nu te plictisești, și să devii cea mai bună versiune a ta în domeniul tău de activitate.

 

Dacă și tu îți dorești un astfel de job, atunci nu mai sta pe gânduri, fă demersurile de angajare și bucură-te de oportunitățile pe care ți le oferă un asemenea loc de muncă. 

 

Sursa foto: Pexels.com

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

AdrianaG

AdrianaG

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul