Criteriul National

Ce avantaje obtii investind in draperii de buna calitate?

Ce avantaje obtii investind in draperii de buna calitate?
august 19
16:09 2020

Unul din cele mai folosite elemente in domeniul decoratiunilor interioare este reprezentat de perdele si draperii. Aceste elemente sunt folosite inca din Antichitate si inca sunt recomandate de specialistii in design interior din mai multe motive.

Este incredibil cat de multa valoare estetica poate oferi o draperie unei case si cat de multa inimitate poate asigura utilizatorilor. Acestea nu numai ca infrumuseteaza incaperea, ci fac diferenta intre lux si prost gust, intre un somn bun si odihna de slaba calitate.

De ce sa cumperi draperii si unde le amplasezi?

Persoanele care cumpara draperii fac de regula aceasta investitie pentru casa, pentru living sau dormitor, dar si pentru camera copilului. In general, draperiile se pun in camerele unde este nevoie de intimitate si de odihna nu numai pentru a le infrumuseta, ci si pentru a le oferi proprietarilor o senzatie placuta de intimitate.

Principalele motive pentru care proprietarii locuintelor investesc in draperii sunt:

  • Filtreaza lumina naturala si obtureaza partial sau total fereastra;
  • Impiedica patrunderea directa in incaperea in care sunt amplasate a prafului, bacteriilor, insectelor si pasarilor;
  • Actioneaza ca si o bariera termica, mai ales in zonele cu clima rece deoarece blocheaza circulatia aerului din interior si il impiedica sa intre in contact cu fereastra rece;
  • Au un rol decorativ foarte important, putand schimba complet aspectul unei incaperi daca sunt trase, dar si atunci cand sunt prinse cu un cordon elegant. De asemenea, draperiile pot sa acopere caloriferele vechi, sa ascunda unele defecte ale peretilor si alte aspecte inestetice;
  • Asigura intimitatea si o atmosfera inchisa atunci cand proprietarii doresc sa doarma mai mult;
  • Separa fizic unele zone ale unui spatiu – de cele mai multe ori, draperiile sunt folosite pentru a delimita zone din casa, fiind folosite ca si paravan.

De ce sa investesti in draperii la comanda?

Poate ca acum totul pare simplu si orice achizitie poate fi facuta in mediul online, dar in cazul draperiilor, cumparatorii sunt sfatuiti sa mearga direct in magazin pentru a face o investitie buna din toate punctele de vedere. Draperiile de calitate nu se vand online pentru ca este necesar ca specialistii sa ia dimensiunile corecte, iar cumparatorii sa aleaga modelul care li se potriveste.

Consilierea in magazin este foarte importanta, incomparabila cu tipul de consiliere online sau telefonica. In plus, in magazin, cumparatorii pot vedea si simti cu adevarat textura draperiilor, avand la dispozitie o gama variata de materiale precum catifea, poliester sau bumbac.

Inaltimea materialelor pentru draperii variaza intre 280 si 330 cm, specialistii le croiesc si le cos in functie de nevoile cumparatorilor. De asemenea, cei care doresc o draperie cu adevarat eleganta pot investi in modele cu imprimeuri sau broderii.

Criterii de achizitie pentru draperii

Inainte de a investi in cele mai bune draperii, este important ca potentialii cumparatori sa tina cont de mai multe criterii importante precum:

  • stilul de prindere – acesta poate fi de tipul derularii pe bara, prinderii cu carlige, cu inele sau cu bride;
  • sistemul de prindere – acesta poate fi de tipul unei bare clasice, unei bare in forma de U, unei sine sau unei bare simple. Indiferent de sistemul de prindere ales, acesta trebuie sa asigure rezistenta;
  • materialul draperiilor – exista numeroase tipuri de materiale din care pot fi fabricate draperiile, cele mai des achizitionate fiind catifeaua (deoarece poate bloca lumina complet), lana, materialele sintetice, damascul sau bumbacul. Si draperiile din trei straturi sunt cautate pentru ca au capacitatea de izolare fonica si de mentinere a temperaturii constante in camera.

dimensiunile draperiilor – inainte de a face o asemenea investitie, este important ca potentialii cumparatori sa masoare corect inaltimea si latimea draperiilor, conform sfaturilor pe care le primes de la specialisti.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul