Criteriul National

Ce avantaje si dezavantaje prezinta asfaltul?

Ce avantaje si dezavantaje prezinta asfaltul?
iunie 01
22:18 2021

Asfaltul ofera o multime de avantaje, de aceea el poate fi o solutie foarte buna in multe situatii. Fiind un material durabil, el este disponibil si la un pret foarte bun, de aceea el este un material foarte apreciat. Cu toate acestea, trebuie sa stiti ca asfaltul mai poate avea si unele dezavantaje. Trebuie sa cunoasteti asadar atat avantajele utilizarii sale, cat si dezavantajele care pot aparea daca utilizati acest material.

Asfaltul este util in construirea unui drum rigid, dar si de incredere, acest drum avand o durata de viata ce poate fi foarte mare.

Care sunt avantajele asfaltului?

Multe persoane apeleaza la servicii de asfaltari in Bucuresti pentru a se bucura de avantajul economic oferit de asfaltare. Fiind un material rentabil si foarte eficient in timp, asfaltul este o solutie de avut in vedere. El se usuca foarte repede, iar din momentul turnarii pana la finalizarea lucrarilor de asfaltare, nu trece mult timp.

Un alt aspect important al asfaltului il reprezinta durabilitatea acestuia, el fiind un material fiabil, dar si rezistent la intemperii. Poate fi utilizat si pentru trafic mai intens, dar si pentru unul mai redus. Rezistand in conditii metorologice cat mai dure, asfaltul este o solutie pe care o puteti avea in vedere.

Asfaltul este apreciat si pentru faptul ca ofera o siguranta sporita si anume ca drumul este neted la finisaj. Acest lucru inseamna ca soferii vor avea o rezistenta la derapare mult mai buna. Ei vor putea distinge mult mai bine marcajele rutiere daca asfaltul este cat mai bine facut.

Un alt lucru avantajos la asfalt este ca acesta poate fi reciclat in caz de nevoie. El poate fi folosit din nou si din nou pentru ca ciclul sau de viata este nesfarsit. De asemenea, asfaltul poate fi si intretinut foarte usor, deteriorarea suprafetei de asfalt fiind reparata in cel mai scurt timp.

Care sunt dezavantajele asfaltului?

Desi are o durata de viata lunga, el se poate deteriora, de aceea este importanta resigilarea odata la 3-5 ani pentru a se preveni craparea. Daca asfaltul nu a fost asezat corespunzator, va incepe sa erodeze. Suprafata pe care este asezat asfaltul trebuie sa fie cat mai compacta.

Fiind creat din petrol, acesta poate provoca poluare pentru ca elibereaza hidrocarburi. Un alt dezavantaj al asfaltului este ca acesta necesita si echipamente speciale pentru a fi prelucrat si turnat, lucru care mareste costul total al operatiunii de asfaltare.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Razvan Nemesu

Razvan Nemesu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul