Criteriul National

Ce boală a făcut James Blunt după ce a mâncat doar carne în facultate ca să le facă în ciudă colegilor vegetarieni – Showbiz

Ce boală a făcut James Blunt după ce a mâncat doar carne în facultate ca să le facă în ciudă colegilor vegetarieni – Showbiz
august 21
10:51 2020
James Blunt a declarat că a făcut odată scorbut, cunoscut drept „boala marinarilor”, după ce a mâncat doar pui, carne măcinată și maioneză timp de opt săptămâni în timp ce era la facultate, relatează Business Insider.

Cântărețul britanic a vorbit despre diagnosticul său în timpul unui podcast la care a participat săptămâna aceasta, explicând că a adoptat propria versiune de dietă carnivoră „din principiu” după ce s-a trezit înconjurat doar de vegetarieni și vegani la Universitatea din Bristol.

„Mi-a luat în jur de șase-opt săptămâni să devin foarte, foarte nesănătos”, a relatat acesta.

Un doctor l-a diagnosticat cu scorbut, o deficiență severă a vitaminei C care poate provoca oboseală, slăbiciune musculară, sângerarea gingiilor sau căderea dinților, printre alte simptome.

Blunt a relatat că a băut un litru de suc de portocale în fiecare seară după ce a aflat de condiție, lucru care i-a provocat reflux gastric. Citricele, bogate în vitamina C, sunt un tratament comun pentru scorbut.

Cunoscut și drept „boala marinarilor”, scorbutul a fost o boală comună pe nave în timpul călătoriilor lungi în secolele 17 și 19, perioadă în care dieta echipajului era în mare parte constituită din carne sărată și uscată, pâine întărită și cantități generoase de alcool.

Scorbutul poate fi fatal și era atât de răspândit încât unele guverne se așteptau să piardă 50% din marinari în timpul unor călătorii îndelungate. Milioane de oameni au murit din cauza bolii până când căpitanii și medicii navelor și-au dat seama că poate fi prevenită prin suplimentarea dietei cu mâncare proaspătă, în special fructe.

Citește și:

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul