Criteriul National

Ce caracteristici determina calitatea unui sistem de navigatie GPS?

Ce caracteristici determina calitatea unui sistem de navigatie GPS?
februarie 20
16:16 2018

Ce sofer nu are nevoie de un sistem de navigatie GPS sau de aplicatii? Iti spunem noi, toti. Asta pentru ca, mai ales daca nu conduci in mod regulat, anumite destinatii iti pot da dureri de cap. Dar cum sa alegi cel mai bun sistem cand piata este invadata de astfel de gadgeturi? Ce caracteristici trebuie sa iei in considerare? Care preturi sunt cele mai adecvate modelelor?

La aceste intrebari iti vom raspunde in cele ce urmeaza, mai ales ca odata cu cresterea popularitatii aplicatiilor de navigatie de pe smartphone-uri, s-ar putea sa te intrebi ce aduce in plus o unitate de navigatie GPS independenta.

Orice sistem de navigatie, inclusiv navigatie Audi A4, spre exemplu, trebuie sa iti furnizeze in timp real si cu acuratete date despre trafic si sa iti sugereze rute alternative atunci cand pe traseul obisnuit sunt accidente sau lucrari de constructii.

De altfel, un astfel de sistem de navigatie poate estima cu acuratete si timpul pe care il mai ai pana la destinatie si il poate actualiza instant in functie de situatiile neprevazute de pe traseu. Aceste sisteme de navigatie au mult mai multe avantaje decat o aplicatie GPS de pe smartphone si te vor ajuta sa ajungi rapid si in siguranta la orice destinatie.

Iata la ce trebuie sa fii atent cand alegi un sistem de navigatie:

Designul ergonimic. Cauta un dispozitiv cu o dimensiune a ecranului confortabila pentru tine, pe care sa il controlezi usor. Rezolutiile mai mari iti ofera un ecran comparabil cu cel al smartphone-ului si iti va oferi o rezolutie aproape HD pentru hartile tale. Deci, un ecran cu o rezolutie cat mai mare ar trebui sa fie un factor decisiv al achizitiei.

Alege un ecran tactil. Cea mai buna navigatie GPS foloseste ecrane capacitive, care se folosesc de energia electrica a degetului tau pentru a inregistra comenzile. Asta le face mult mai sensibile si iti vor permite miscari avansate cum ar fi rasfoirea, derularea si zoom-ul cu usurinta.

Capabilitatile hands-free ale dispozitivului. Comenzile vocale iti vor permite schimbarea destinatiei fara sa iti iei ochii de la drum. Conexiunea Bluetooth iti va permite sa initiezi sau sa raspunzi la apelurile telefonice fara a te stresa sa iti cauti telefonul in geanta sau in buzunar.

Asistenta la schimbarea benzilor. Pe langa punctele de interes personalizate, cele mai bune dispozitive iti ofera posibilitatea salvarii rutelor favorite si folosite frecvent. Daca ai nevoie sa creezi un traseu cu destinatii multiple, asigura-te ca dispozitivul de navigatie ales te va ajuta sa le prioritizezi pentru cel mai rapid si direct traseu.

Limitator de viteza. Util cand nu sunt indicatoare cu viteza maxima permisa si te va alerta atunci cand depasesti viteza maxima permisa.

Service si garantie. Cele mai bune sisteme de navigatie GPS sunt oferite cu o garantie de pana la 24 de luni. Asigura-te ca producatorul ofera update-uri in mod regulat pentru harti si alte date si ca ai o modalitate usoara de a contacta suportul in caz ca aveti vreo problema.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro