Criteriul National

Ce caracteristici determina calitatea unui sistem de navigatie GPS?

Ce caracteristici determina calitatea unui sistem de navigatie GPS?
februarie 20
16:16 2018

Ce sofer nu are nevoie de un sistem de navigatie GPS sau de aplicatii? Iti spunem noi, toti. Asta pentru ca, mai ales daca nu conduci in mod regulat, anumite destinatii iti pot da dureri de cap. Dar cum sa alegi cel mai bun sistem cand piata este invadata de astfel de gadgeturi? Ce caracteristici trebuie sa iei in considerare? Care preturi sunt cele mai adecvate modelelor?

La aceste intrebari iti vom raspunde in cele ce urmeaza, mai ales ca odata cu cresterea popularitatii aplicatiilor de navigatie de pe smartphone-uri, s-ar putea sa te intrebi ce aduce in plus o unitate de navigatie GPS independenta.

Orice sistem de navigatie, inclusiv navigatie Audi A4, spre exemplu, trebuie sa iti furnizeze in timp real si cu acuratete date despre trafic si sa iti sugereze rute alternative atunci cand pe traseul obisnuit sunt accidente sau lucrari de constructii.

De altfel, un astfel de sistem de navigatie poate estima cu acuratete si timpul pe care il mai ai pana la destinatie si il poate actualiza instant in functie de situatiile neprevazute de pe traseu. Aceste sisteme de navigatie au mult mai multe avantaje decat o aplicatie GPS de pe smartphone si te vor ajuta sa ajungi rapid si in siguranta la orice destinatie.

Iata la ce trebuie sa fii atent cand alegi un sistem de navigatie:

Designul ergonimic. Cauta un dispozitiv cu o dimensiune a ecranului confortabila pentru tine, pe care sa il controlezi usor. Rezolutiile mai mari iti ofera un ecran comparabil cu cel al smartphone-ului si iti va oferi o rezolutie aproape HD pentru hartile tale. Deci, un ecran cu o rezolutie cat mai mare ar trebui sa fie un factor decisiv al achizitiei.

Alege un ecran tactil. Cea mai buna navigatie GPS foloseste ecrane capacitive, care se folosesc de energia electrica a degetului tau pentru a inregistra comenzile. Asta le face mult mai sensibile si iti vor permite miscari avansate cum ar fi rasfoirea, derularea si zoom-ul cu usurinta.

Capabilitatile hands-free ale dispozitivului. Comenzile vocale iti vor permite schimbarea destinatiei fara sa iti iei ochii de la drum. Conexiunea Bluetooth iti va permite sa initiezi sau sa raspunzi la apelurile telefonice fara a te stresa sa iti cauti telefonul in geanta sau in buzunar.

Asistenta la schimbarea benzilor. Pe langa punctele de interes personalizate, cele mai bune dispozitive iti ofera posibilitatea salvarii rutelor favorite si folosite frecvent. Daca ai nevoie sa creezi un traseu cu destinatii multiple, asigura-te ca dispozitivul de navigatie ales te va ajuta sa le prioritizezi pentru cel mai rapid si direct traseu.

Limitator de viteza. Util cand nu sunt indicatoare cu viteza maxima permisa si te va alerta atunci cand depasesti viteza maxima permisa.

Service si garantie. Cele mai bune sisteme de navigatie GPS sunt oferite cu o garantie de pana la 24 de luni. Asigura-te ca producatorul ofera update-uri in mod regulat pentru harti si alte date si ca ai o modalitate usoara de a contacta suportul in caz ca aveti vreo problema.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu