Criteriul National

Ce conteaza cel mai mult in alegerea mobilei de living?

Ce conteaza cel mai mult in alegerea mobilei de living?
martie 18
15:46 2019

Cu toții știm că living-ul este sufletul oricărui cămin. Este spațiul în care te relaxezi după o zi lungă la birou, spațiul în care îți petreci weekend-urile citind sau urmărind filmele și emisiunile preferate, spațiul în care îi găzduiești cu drag pe cei apropiați și în care, în cele din urmă, te simți complet în largul tău. Din acest motiv și multe altele, living-ul trebuie să fie amenajat astfel încât să îți inducă acest sentiment predominant de ,,acasă”, de căldură, confort, fericire. Este un spațiu autentic în care avem libertatea să dăm frâu liber creativității și să construim chiar noi mici elemente de decor și să personalizăm spațiul exact pe placul nostru!

 

Cel mai important element în această discuție? Mobila de living moderna, bineînțeles! De regulă, este indicat să avem la îndemână, în mod deosebit, piesele de mobilă de living cu adevărat indispensabile. Dacă avem la dispoziție un spațiu generos, putem să integrăm mai multe piese de mobilier, bineînțeles, însă dacă dispunem de un spațiu restrâns, organizarea pieselor este un element-cheie în amenajarea unui living cât mai primitor. Din categoria de piese de mobilă de living moderna, indispensabile, se numără canapeaua, o masă folosită pentru reuniunile alături de cei dragi, un mic fotoliu, o bibliotecă. Bineînțeles, în funcție de spațiul pe care îl avem, scădem sau adăugăm și alte articole.

 

În strânsă corelație cu mobila de living, se numără și alte elemente decorative precum covoarele și draperiile. Acestea pot să schimbe complet înfățișarea spațiului tău și, de regulă, nu ar trebui să lipsească. Din punct de vedere cromatic, alegerea pieselor de mobilă de living și alegerea elementelor decorative trebuie să fie realizată după ce decizi care dorești să fie stilul predominant al încăperii: preferi un spațiu primitor, clasic, în care să primeze confortul? Sau preferi un spațiu modern, nonconformist, plin de personalitate? Poate preferi un spațiu elegant, în care toate elementele să se îmbine perfect și să debordeze de rafinament? Orice ar fi răspunsul, important este să ai ideea clară privind modul în care îți dorești ca living-ul tău să fie. Niciun răspuns nu este greșit, nicio idee nu este proastă, important este să simți că faci o alegere autentică, care îți aparține în totalitate. După alegerea stilului, culorile pe care ți le dorești vor fi ușor de identificat.

Se recomandă, chiar și în cazul în care preferi un stil elegant, clasic, să nu uiți să integrezi și anumite pete de culoare, care să echilibreze cromatic nuanțele din încăpere. Un spațiu doar în nuanțe clasice va crea o ușoară senzație de monotonie, pe care ar trebui să o eviți. Poți să alegi să integrezi o serie de rame foto colorate, cu pozele care-ți sunt dragi, un tablou plin de viață, perne decorative sau alte asemenea accesorii care să aducă un strop de culoare.

 

Nu în cele din urmă, gândește tot spațiul în mod pragmatic. Dacă vrei să ai parte pe termen lung de mobila de living moderna aleasă, ai grijă ca aceasta să fie confecționată din materiale de calitate, ușor de curățat și întreținut. În final, îți vei mulțumi pentru această alegere!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Nikolas

Nikolas

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei